Bookmarks

     

    Με την ολοκλήρωση την προηγούμενη Κυριακή (2/6) της 6ης ιστιοδρομίας, του επίπονου δηλαδή αγώνα με την ονομασία «Γύρος Θάσου 2013» 63 ναυτικά μίλια, ολοκληρώθηκε, το πρώτο μέρος του «Ετήσιου Πρωταθλήματος 2013» που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας, ανελλιπώς από το 1989 μέχρι και σήμερα. Το Ετήσιο Πρωτάθλημα του Ν.Ο. Καβάλας, είναι το μόνο, τέτοιας έκτασης και διάρκειας, που διεξάγεται στο Βόρειο Αιγαίο και βέβαια ο κύριος αγώνας των σκαφών που αγωνίζονται στο Βόρειο Αιγαίο, κριτήριο για την ετήσια βαθμολόγηση των επιδόσεων κάθε αγωνιζόμενου σκάφους στην λίστα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ranking List EIO).

     

    Οι αγώνες περιλαμβάνουν δώδεκα (12) συνολικά ιστιοδρομίες, έξι (6) την Άνοιξη και έξι (6) το Φθινόπωρο,   που διεξάγονται στον κόλπο της Καβάλας, το Βόρειο Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος. Στο σκάφος που συγκεντρώνει την καλύτερη βαθμολογία στους αγώνες της Άνοιξης απονέμεται το «Κύπελο Άνοιξης», στο σκάφος που συγκεντρώνει την καλύτερη βαθμολογία στους Αγώνες Φθινοπώρου το «Κύπελο Φθινοπώρου», ενώ  το σκάφος που συγκεντρώνει την καλύτερη βαθμολογία σε όλους τους Αγώνες κατακτά το «πρωτάθλημα». Φέτος συμμετείχαν στους αγώνες της Άνοιξης δέκα πέντε (15) συνολικά σκάφη, ένδεκα (11) της δύναμης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) και τέσσερα (4) του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου (ΙΟΚΔΠ). Συμμετείχαν συνολικά 84 αθλητές, από τους οποίους 62 της δύναμης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, 16 της δύναμης  του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου και 6 της δύναμης της Βουλγαρικής Αθλητικής Ομοσπονδίας.

     

    Οι νικητές

    Την 1η θέση στους αγώνες της Άνοιξης, κατακτώντας το «Κύπελο Άνοιξης» κατέλαβε το σκάφος «Ipsipili – Aegeas Yachting», (Υψιπύλη), του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου (Ι.Ο.Κ.Δ.Π.), με χορηγό την Aegeas Yachting, και κυβερνήτη το Στάθη Σοφίτση αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας.

    Την 2η θέση κατέλαβε το σκάφος «Chimera» (Χίμαιρα) του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (Ν.Ο.Κ.) και πλήρωμα αποτελούμενο από αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, με κυβερνήτη το Γιάννη Καραβά.

    Την 3η θέση κατέλαβε το σκάφος «Calypso» (Καλυψώ) του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) και πλήρωμα αποτελούμενο από αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, με κυβερνήτη το  Χριστόφορο Γκριτζελάκη.

    Ακολούθησαν τα σκάφη «Αίολος», «Assante», «Δανάη», «Καλλιστώ», «Αίγλη», «Ναυτίλος», «Αιθρία ΙΙΙ», «Ηλιάνα», «Νέλα», «Κασσιόπη», «Ιτανός» και «Stranger P.».

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας συγχαίρει τα σκάφη που πρώτευσαν, τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα όλων των σκαφών, που μόχθησαν στους στίβους, δίνοντας νόημα στην ευγενή άμιλλα, όπως επιτάσσει το αθλητικό πνεύμα και οι αρχές της ναυτοσύνης. Ιδιαίτερα ευχαριστεί το Γιάννη Ναγόρνη, Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων  και τα μέλη της Ιορδάνη Βλάχο, Δήμο Μαλαματά, Βαγγέλη Πασχαλέρη,, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενστάσεων Κώστα Κεραμιδά και τα μέλη της Λευτέρη Τζούμα, Μαρία Ζωγράφου, Βασίλη Πηγαδά και βέβαια τους Εφόρους Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.Κ. Ανδρέα Πάντα, Τάκη Πίτατζη και Χριστόφορο Γκριτζελάκη για την άρτια και επιτυχή διοργάνωση.

    2 Responses to “Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή (2/6) η 6η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊας με την ονομασία«Γύρος Θάσου 2013» που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ν.Ο. Καβάλας”