Bookmarks

     

    Για όλους και για όλα μίλησε στο www.kavalapress.gr ο Πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας Μιχάλης Σωτηρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή ποδοσφαιρική περίοδο, στη συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League και γενικότερα στα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν. Από την πλευρά του μάλιστα, ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές αλλά και γενικότερα όλους όσους βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια των «Αργοναυτών» γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε έδειξαν αξιοπρέπεια και κράτησαν ψηλά το καραβάκι.

     

    Η συνέντευξη του Μιχάλη Σωτηρόπουλου στο www.kavalapress.gr

    Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας Μιχάλης Σωτηρόπουλος στο www.kavalapress.gr:

     

    -Κύριε Σωτηρόπουλε, πέρυσι το καλοκαίρι όλοι προσβλέπαμε στο καλύτερο, όλοι υποσχόμασταν το καλύτερο. Κατ’ αρχάς  ήρθε η οριστική έγκριση για να παίξει η Καβάλα στην football league πιστεύατε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μπορούσαμε να βγούμε στην Superleague;

    -«Άμα δίναμε βάση στα λεγόμενα της διοίκησης η πορεία της ομάδας θα ήταν προκαθορισμένη. Θα πηγαίναμε κατευθείαν στην Superleague αλλά προφανώς η Διοίκηση έπεσε έξω, όλοι ξέρουμε για ποιους λόγους».

     

    -Το περιμένατε;

    -«Ναι ήταν στα ενδεχόμενα, ναι βεβαίως. Γιατί ξέραμε που βασίζεται αυτή η διοίκηση, όπως και όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Καβάλα ξέρανε που βασίζεται η διοίκηση και αυτό που θέλαμε αυτή τη στιγμή να πούμε ότι χρειάζεται επειγόντως μια διοικητική αλλαγή και  ένα ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πριν συνεχίσω θα ήθελα να ευχαριστήσουμε σαν λέσχη φιλάθλων Καβάλας και να δώσουμε τα συγχαρητήρια και στους παίκτες , στο διοικητικό προσωπικό, το προπονητικό team, όλους τους προπονητές που περάσανε γιατί δείξανε αξιοπρέπεια, κρατήσανε ψηλά το καραβάκι, το όνομα του Α.Ο. Καβάλα και τελειώσανε με αξιοπρέπεια αυτή τη χρονιά ενώ μείνανε για πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι και περιφρονημένοι θα έλεγα από την διοίκηση της ομάδας. Αντίθετα ο κόσμος της Καβάλας και οι φίλαθλοι έκαναν ότι μπορούσανε για να στηρίξουν τους παίκτες και τους υπαλλήλους αλλά σε κάθε περίπτωση είναι η δεύτερη συνεχόμενη προβληματική χρονιά που περνάει η ομάδα της Καβάλας και φέτος τουλάχιστον ήταν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί περάσαμε και στιγμές που δεν θα ήθελε κανείς να θυμάται».

     

    -Όσον αφορά επιχειρήσεις εδώ της πόλης, θα φτάσουμε και στους φορείς, περιμένατε στήριξη από τις επιχειρήσεις της πόλης; Ας το σκεφτούμε ως εξής: ο πρόεδρος αυτή τη στιγμή δεν είχε κάποιο οικονομικό βάθος, το ξέραμε όλοι μας κακά τα ψέματα…. το ξέραμε. Περιμένατε ενδεχομένως κάποια στήριξη από επιχειρήσεις εδώ της πόλης…..! 

    -«Ένας επιχειρηματίας για να επενδύσει σ’ ένα προϊόν θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο…. θα πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους και να ξέρει που επενδύει. Αυτό πρέπει να είναι γνωστό σε όλους. Αν δεν υπάρχει αυτή η καθαρότητα στο δούναι και λαβείν δεν νομίζω ότι κανείς θα επενδύσει. Και επειδή ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα πιστεύουμε ότι θα ‘πρεπε να ήταν όλοι ξεκάθαροι στο τι συμβαίνει στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Και να επαναλάβω και για τους φιλάθλους και για τους επενδυτές ότι σταθήκανε πολύ κοντά στην ομάδα σε σχέση με αυτά που εισπράττανε ως φίλαθλοι. Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις, ζήσαμε καταστάσεις που είχαμε προβληματισμό εάν θα πληρωθούν τα έξοδα διαιτησίας, δεν ξέραμε εάν θα μπορέσει να μεταβεί η ομάδα στις πόλεις για να δώσει τους αγώνες, ζήσαμε πολύ προβληματικές καταστάσεις και οι φίλαθλοι ήταν εκεί».

    -Θα φτάσουμε και σ’ αυτό το σημείο, όσον αφορά φορείς όπως ο δήμος…. νομίζω ότι η ιστορία με το κοινωνικό παντοπωλείο έδειξε ξεκάθαρα ότι υπήρχε μια προβληματική σχέση, αν όχι προβληματική σχέση μεταξύ δήμου και ομάδας, κάποιοι προφανώς δεν τα έβλεπαν και πολύ καθαρά τα πράγματα… εσείς πως το αντιλαμβάνεστε όλο αυτό;

    -«Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι δουλειά του δήμου να σιτίζει ποδοσφαιριστές , δεν είναι δουλειά του δήμου να προσφέρει σε υπαλλήλους μιας ανώνυμης εταιρείας. Βέβαια και αυτός που θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία για προβολή είναι ένα θέμα το οποίο όμως εμάς δεν μας αφορά αλλά το γεγονός είναι ότι δεν θα περιμέναμε ποτέ τα στελέχη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ,ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας σαν τον Α.Ο. Καβάλα να προστρέχουν σε λύσεις κοινωνικού παντοπωλείου. Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ προφανώς δεν ήταν στο ύψος που θα έπρεπε/που θα περιμέναμε σαν φίλαθλοι γιατί ούτε καν έμπαινε στον κόπο να συντηρήσει τον χλοοτάπητα, δεν έμπαινε καν στο κόπο να καθαρίσει το γήπεδο και εμείς οι φίλαθλοι έπρεπε να υπομένουμε και να υποστούμε τις βρωμιές… ένα βρώμικο γήπεδο που κανείς δεν έμπαινε στο κόπο να καθαρίσει και δεν ήταν πλέον ευθύνη του δημάρχου και του δήμου γιατί το ‘χει ήδη παραχωρήσει».

     

    -Λέμε τώρα ότι περιμένουμε την έλευση του Μάκη Ψωμιάδη σαν «Μεσσία». Αν τυχόν όμως αυτός δεν έρθει γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, βλέπετε κάποιο plan b στον ορίζοντα;

    -«Όσο η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι ξεκάθαρη δεν θα υπάρχει κανένα άλλο plan b. Ή θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν και έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους ν’ αποφασίσουν αν πουλάνε τις μετοχές τους και την ιδιοκτησία εν πάση περιπτώσει της ομάδας ή όχι. Δεν είμαι εγώ αυτός ούτε η λέσχη φιλάθλων που θα καθορίσει τι θα γίνει από εδώ και μπρος. Αυτοί που ξέρουν και έχουν στην κατοχή τους τα μετοχικά πακέτα, αυτοί πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι το ‘χουν αποφασίσει. Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την στιγμή ποιος έχει βάλει λεφτά σ’ αυτή την ομάδα την τρέχουσα χρονιά, τη χρονιά που τελειώνει τώρα, γιατί αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι ταμειακές διευκολύνσεις. Όσοι άσκησαν διοίκηση την χρονιά που πέρασε δεν επένδυσαν λεφτά, δάνεισαν λεφτά στην ομάδα και ξαφνικά ζητάνε από τον επόμενο αγοραστή της ομάδας να πληρώσει πέραν του τιμήματος που δικαιολογημένα πιθανώς θα έχουν για την ομάδα που θα έχουν στην κατοχή τους και τα λειτουργικά έξοδα της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό με συγχωρείτε δεν μπορώ να καταλάβω πως θα λειτουργήσει…. μακάρι να τους βγει σε καλό, μακάρι να πουληθεί η ομάδα αλλά δεν ξέρω».

     

    -Δεν ήταν όμως η μόνη ομάδα, ξέραμε ότι γενικώς πολλές ομάδες είχανε προβλήματα.

    -«Είχαν προβλήματα οικονομικά. Εμείς είχαμε κρίση ταυτότητας. Εμείς δεν ξέραμε που πηγαίνουμε και που βρισκόμαστε, δεν ξέραμε σε ποιον ανήκουμε. Ακόμα και τώρα δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουμε και παίζουμε και αυτό που μας εκνευρίζει είναι ότι δεν λέει κανείς την αλήθεια, δεν τολμάει να πει κανείς την αλήθεια. Δηλαδή έχουμε ανθρώπους που ασκούν κατ’ επίφαση διοίκηση και ανθρώπους που βρίσκονται από πίσω και εγώ δεν καταλαβαίνω πως το χειμώνα αντιλήφθηκαν όλοι στην διοίκηση ότι η ομάδα δεν μπορεί να τραβήξει με τον προγραμματισμό που είχαν το καλοκαίρι, βάσει τώρα τον Σεπτέμβριο έναν ακριβό προϋπολογισμό, πολύ υψηλό budget, με πολύ ακριβά συμβόλαια… προφανώς δεν τους βγήκε, αυτό είναι θεμιτό. Εν πάση περιπτώσει ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτά τα πράγματα; Γι’ αυτό το πράγμα το κακό που έγινε στην ομάδα μας, δεν πέτυχε τους στόχους της σαν ομάδα και αυτό είναι φυσιολογικό, είναι αναμενόμενο σε μια ομάδα, αλλά για να γεμίσει χρέη χωρίς κανένα προγραμματισμό…. Και αρχίζουμε πλέον και σκεφτόμαστε και έχουμε δεύτερες σκέψεις μήπως αυτοί που έχουν την ομάδα στα χέρια τους στην ουσία δεν είναι και τόσο διατεθειμένοι να πουλήσουν».

     

    -Ωραία, επόμενη λοιπόν μέρα. Πλέον έκλεισε ένα πρωτάθλημα που όλοι λένε να ‘ρθει και να μην ξανάρθει. Το διοικητικό λίγο πολύ το αναφέραμε προηγουμένως ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον, αγωνιστικά πως το βλέπετε το μέλλον; Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι ας ρίξουμε την ομάδα football league 2 να καθαρίσουμε τα χρέη, η δικιά σας κρίση ποια είναι;

    -«Δεν έχω ξεκάθαρο τοπίο, δηλαδή δεν ξέρω ποιες επιλογές έχω. Έχω τις επιλογές να έρθει ένας επενδυτής ν’ αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο και να οδηγήσει την ομάδα σε μια ξεκάθαρη πορεία που μπορεί να είναι και πρωταθλητισμού; Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς αυτό θέλουμε, να ‘ρθει κάποιος επενδυτής, να δει την ομάδα, να επενδύσει στη Καβάλα και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της πόλης, γιατί δόξα τον Θεό η Καβάλα έχει πολύ/πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις γύρω πόλεις. Έχει αεροδρόμια, έχει λιμάνια, έχει πετρέλαια, έχει βιομηχανίες άρα είναι ελκυστική για έναν επενδυτή να ‘ρθει και να επενδύσει στη περιοχή και στη Καβάλα και στη περιοχή, να βρει και δουλειά και το επιστημονικό και το εργατικό δυναμικό που έχει η πόλη. Αν αυτή είναι μια επιλογή εμείς την θέλουμε και την επιδιώκουμε κιόλας και θα κάνουμε και ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας για να την προωθήσουμε. Εάν η άλλη επιλογή είναι να μείνουμε στην ίδια κατάσταση όπως πέρυσι και να ξαναβγούμε στην γύρα να μαζεύουμε λεφτά απ’ τους Καβαλιώτες οι οποίοι δεν έχουν να δώσου κιόλας και να τρέχουμε για συσσίτια και στα τραπέζια της αγάπης και στα κοινωνικά παντοπωλεία τότε ναι εμείς θα προτιμούσαμε η ομάδα να πέσει στην πιο κάτω κατηγορία, να ξεκαθαρίσει….. να ξεκαθαρίσει από κάθε τι παλιό και κάθε τι που την δένει με το παρελθόν και τότε είμαστε σίγουροι θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι αξιοπρεπείς άνθρωποι για να συνεχίσει την ιστορία της γιατί αυτή την στιγμή η Καβάλα ουσιαστικά σαν ομάδα έχει τίποτα.».

     

     

     

     

     

     

    One Response to “Για όλους και για όλα μίλησε στο www.kavalapress.gr ο Πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας Μιχάλης Σωτηρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή ποδοσφαιρική περίοδο, στη συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League και γενικότερα στα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν”