Bookmarks

   

  Στις 13 Ιανουαρίου 2013 ο τότε προπονητής των «Αργοναυτών» Νίκος Παπαδόπουλος εμπιστεύεται για πρώτη φορά τον 18χρονο Γιάννη Κάργα στην άμυνα της Καβάλας και στο νικηφόρο αποτέλεσμα του Α.Ο.Κ. με τον Φωκικό με σκορ (1-0). Στο «Ανθή Καραγιάννη» εκείνη την ημερομηνία ο Γιάννης Κάργας πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και έκτοτε τόσο ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος που τον καθιέρωσε στην 11άδα της Καβάλας όσο και ο «διάδοχός» του Γιώργος Μαραντάς έδωσαν στον Γιάννη Κάργα αλλά και σε πολλούς άλλους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Καβάλας την ευκαιρία για να κάνουν επαγγελματική καριέρα.

   

  Ο Γιάννης Κάργας ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία «Αλέξανδρος» στο Κιλκίς και την περίοδο 2011-12 μετακομίζει για την Καβάλα και τον Α.Ο.Κ. της Δ΄ Εθνικής, παίρνοντας πολλά από τους προπονητές Νίκο Καραμπιμπέρη και Σάκη Τσιρονίδη. Σήμερα ο Γιάννης Κάργας σε ηλικία μόλις 18 ετών έχει να επιδείξει μία σημαντική εμπειρία με τη φανέλα των «Αργοναυτών» στο πρωτάθλημα της Football League που μας πέρασε με 20 συμμετοχές και 1 γκολ. Αναμφισβήτητα αποτέλεσε έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στον περσινό «κορμό» των «Αργοναυτών» πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Μάλιστα οι εμφανίσεις του αυτές έδωσαν το κίνητρο σε πολλές επαγγελματικές ομάδες, κυρίως από τη Superleague να ενδιαφερθούν προκειμένου να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Ο υψηλόσωμος στόπερ της Καβάλας που ζει και αναπνέει για να δει την αγαπημένου του ομάδα, τον Α.Ο.Κ. να αγωνίζεται στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη Superleague μίλησε στο www.kavalagoal.gr και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα. Μίλησε για τον ίδιο και τις εμπειρίες που απέκτησε δίπλα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως οι Θοδωρής Τριποτσέρης και Γιάννης Χλωρός, μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τους Καβαλιώτες φιλάθλους, ευχαρίστησε τους προπονητές Νίκο Παπαδόπουλο και Γιώργο Μαραντά που τον «έσπρωξαν» στο ξεκίνημα της καριέρας του. Τέλος ο Γιάννης Κάργας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και μας τόνισε ότι «ζούμε και αναπνέουμε για να δούμε πολύ σύντομα την αγαπημένη μας ομάδα, τον Α.Ο.Κ. να επιστρέφει στη Superleague».

   

  Ο Γιάννης Κάργας στο www.kavalagoal.gr

  Αναλυτικά ο διάλογος τον οποίο είχαμε με τον ταλαντούχο στόπερ της Καβάλας Γιάννη Κάργα είναι ο εξής:

   

  -Μια χρονιά Γιάννη έκλεισε για τον Α.Ο.Κ. με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Football League και θα ζητούσα το σχόλιό σου για τη συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

  -«Θεωρώ πως ήμασταν πάρα πολύ καλοί σε όλο το πρωτάθλημα και το ξεκίνημά μας ήταν το ιδανικότερο προκειμένου να βάλουμε τις βάσεις από αγωνιστική σε αγωνιστική, υλοποιώντας από την αρχή το στόχο τον οποίο είχαμε θέσει για να επιστρέψει η ομάδα στη Superleague. Εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι το γεγονός ότι μέσα στα αποδυτήρια όλοι ήμασταν μία παρέα, ήμασταν μία «οικογένεια» και πιστεύω ότι το γεγονός αυτό μας κράτησε όρθιους όταν στην εξέλιξη του πρωταθλήματος παρουσιάστηκαν κάποιες δυσκολίες. Σ’ αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι όλοι οι συμπαίκτες μου ξεχώριζαν για τους εκπληκτικούς χαρακτήρες τους και έτσι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα της Football League με αξιοπρέπεια και κυρίως υπερασπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ομάδας της Καβάλας. Αυτό άλλωστε θεωρώ πως ήταν και χρέος μας να το πράξουμε. Δηλαδή με απλά λόγια θέλω να σας πω ότι το οικογενειακό κλίμα που υπήρξε στην ομάδα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, των μελών της τεχνικής ηγεσίας και όλων όσων βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια αποτέλεσε για μας το ισχυρότερο «όπλο» στην προσπάθεια που καταβλήθηκε. Ήμασταν δηλαδή μία παρέα, ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, πηγαίναμε όλοι μαζί για καφέ και αυτό μας κρατούσε και ταυτόχρονα μας έδινε δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

   

  -Ο Γιάννης Κάργας είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος φέτος πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στην επαγγελματική του καριέρα. Πως το σχολιάζεις αυτό;

  -«Πρώτα απ’ όλα μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω εκείνους οι οποίοι μου έδωσαν τη δυνατότητα, για να αγωνιστώ με τον Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League. Εκείνους δηλαδή οι οποίοι μου εμπιστεύθηκαν μία θέση βασικού στην ομάδα. πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος με εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά φανέλα βασικού όσο και τον Γιώργο Μαραντά που πήρε στη συνέχεια τη «σκυτάλη». Βέβαια οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Καβάλα Κώστα Τσαλίκη ευχαριστώντας παράλληλα και όλους τους συμπαίκτες μου στον Α.Ο.Κ.. Είχα τη δυνατότητα να αγωνιστώ μετά τον Ιανουάριο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της Καβάλας και πιστεύω ότι αυτό για μένα αποτέλεσε μία πολύ καλή «υποθήκη» για το μέλλον. Δηλαδή θέλω να πω μ’ αυτό ότι προσπάθησα δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό να φανώ αντάξιος εκείνων που με εμπιστεύθηκαν θέση βασικού στην 11άδα της Καβάλας αποκτώντας πολύτιμες για μένα προσωπικά εμπειρίες. Βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα αλλά και για τους υπόλοιπους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ του Α.Ο.Κ. και οι οποίοι είχαν όπως και εγώ πολλές ευκαιρίες. Σ’ αυτό το σημείο θέλω να πω ότι οι συμπαίκτες μου όπως οι Θόδωρος Τριποτσέρης, Δημήτρης Πλιάγκας και Γιάννης Χλωρός με την τεράστια εμπειρία τους μας βοήθησαν αρκετά, μας καθοδηγούσαν διαρκώς και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική παρουσία την οποία είχαμε».

   

  -Απ’ αυτούς τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που προανέφερες ο Γιάννης Κάργας και τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά τι αποκόμισαν;

  -«Αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες, μάθαμε πολλά πράγματα εκτός αλλά και εντός αγωνιστικών χώρων και τα εφόδια που πήραμε θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ για τη συνέχεια της δύσκολης καριέρας μας. Επαναλαμβάνω ότι πέρα από τα αγωνιστικά εφόδια που πήραμε από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι εξαιρετικοί χαρακτήρες τους, έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στη βοήθεια που μας παρείχαν οι παίκτες αυτοί».

   

  -Ο Γιάννης Κάργας τι μπορεί να περιμένει από την επόμενη μέρα του Α.Ο.Κ.;

  -«Εγώ όπως και όλοι οι υπόλοιποι ελπίζουμε τα πράγματα να στρώσουν, ο Α.Ο.Κ. να πάρει το δρόμο του που πιστεύω ότι θα τον βρει και η ομάδα να επιστρέψει στη θέση που της ανήκει και αυτή είναι στη Superleague. Εκεί δηλαδή που αξίζει τον Α.Ο.Κ. πραγματικά να βρίσκεται. Εμείς το σίγουρο είναι ότι θα δίνουμε διαρκώς τον καλύτερό μας εαυτό, όποτε χρειάζεται θα τον ξεπερνάμε για το συμφέρον της ομάδας».

   

  -Στόχος σου είναι να παραμείνεις στην ομάδα παρά το γεγονός ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο ομάδων της Superleague;

  -«Με το χέρι στην καρδιά θέλω να σας πω ότι εγώ εφόσον είμαι καλά με την ομάδα δεν τίθεται κανένα θέμα. Βέβαια από κει και πέρα οι φιλοδοξίες ενός νεαρού ποδοσφαιριστή μπορεί να συνεχίζονται με επόμενα σκαλοπάτια σε άλλες ΠΑΕ. Όμως εκείνο το οποίο πιστεύω ακράδαντα είναι ότι ο Α.Ο.Κ. είναι μεγάλη ομάδα, είναι ιστορική ομάδα και για όλους εμάς αποτελεί τιμή που φοράμε τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος και αγωνιζόμαστε στον Α.Ο.Κ.. Παράλληλα πιστεύω ότι και εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, να κάνουμε μία σοβαρή καριέρα και όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή να είναι και τιμή για την ομάδα που μας είχε εντάξει στο δυναμικό της. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του μεγάλου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη που ξεκίνησε από τον Α.Ο.Κ., πήγε στον ΠΑΟΚ, φόρεσε το περιβραχιόνιο της εθνικής Ελλάδος και είναι το ίνδαλμα για χιλιάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές σε όλη την Ελλάδα. Αυτός δηλαδή με την προσωπικότητα που διέθετε, έκανε και τον Α.Ο.Κ. να καταθέσει την τιμή που τον είχε ποδοσφαιριστή του».

   

  -Γιάννη ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις, κλείνοντας τη συζήτησή μας, στον κόσμο της Καβάλας;

  -«Κατ’ αρχήν οφείλω στον κόσμο της Καβάλας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που πέρσι ήταν διαρκώς δίπλα μας και στα δύσκολα στάθηκε στο πλευρό μας. Περάσαμε δύσκολους καιρούς και ο κόσμος αποτέλεσε το 12ο παίκτη και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε πολύ. Όμως θέλω να σας πω ότι εμείς ζούμε και αναπνέουμε πρώτα απ’ όλα να βλέπουμε το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» γεμάτο και τον κόσμο της Καβάλας να μας δίνει δύναμη και ώθηση και στη συνέχεια να δούμε πολύ σύντομα την αγαπημένη μας ομάδα, τον Α.Ο.Κ. να επιστρέφει στη Superleague και να δίνει συνέχεια στη μεγάλη ιστορία που έχει».

   

   

  One Response to “Ο Γιάννης Κάργας στο www.kavalagoal.gr: «Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για όλους εμάς αλλά καταφέραμε μέσα από το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στον Α.Ο.Κ. να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια τις υποχρεώσεις μας» – «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν δίπλα μας» – «Ζούμε και αναπνέουμε να βλέπουμε γεμάτο το «Ανθή Καραγιάννη» και πολύ σύντομα τον Α.Ο.Κ. να επιστρέφει στη Superleague»”