Bookmarks

   

  Για όλους και για όλα μίλησε στην ιστοσελίδα www.kavalawebnews.gr και στον δημοσιογράφο Πέτρο Πετρόπουλο ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μίλησε για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ομάδας κάνοντας αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν ενώ αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια, στις συζητήσεις τις οποίες ο ίδιος προχώρησε με ενδιαφερόμενους αγοραστές. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν περί πώλησης του 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση για το συμφέρον της ομάδας.

   

  Η συνέντευξη του Γιώργου Τσοκτουρίδη

  στο www.kavalawebnews.gr

  Αναλυτικά η συζήτηση του δημοσιογράφου Πέτρου Πετρόπουλου με τον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της Καβάλας Γιώργο Τσοκτουρίδη ήταν η εξής:

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση που σας απευθύναμε και το γεγονός ότι βρίσκεστε εδώ σήμερα μαζί μας.

  -«Κι εγώ σας ευχαριστώ κ. Πετρόπουλε αφού είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι μαζί σας. Κι αυτό γιατί υπάρχει μία ιδιαίτερα φιλική σχέση μαζί σας και γιατί πιστεύω ότι θα μπορέσουμε μέσα από αυτή τη συζήτηση να διευκρινίσουμε πράγματα τα οποία τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκαθαριστεί στον κόσμο, στους φιλάθλους της πόλης».

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι η προσπάθεια, εσείς ήσασταν ο βασικότερος πρωταγωνιστής μαζί με τον ερασιτέχνη για να επιστρέψει ο Α.Ο.Κ. στη Football League. Στις πρώτες δηλώσεις σας με την έναρξη του πρωταθλήματος επισημάνατε ότι η ομάδα θα είναι περαστική από τη Football League και θα επιστρέψει στη Superleague. Εκτιμάτε ότι η συγκεκριμένη δήλωση ήταν βιαστική;

  -«Θεωρώ ότι το τοπίο εκείνη τη στιγμή ήταν θολό και η εικόνα η οποία είχα μπροστά μου ήταν εντελώς διαφορετική με εκείνη που σχημάτισα μετά από 15 ημέρες. Σαφέστατα και μπορεί να εκτίμησα κάποια πράγματα λανθασμένα, αυτό το αντιλαμβάνονται και οι φίλαθλοι της Καβάλας αλλά ωστόσο δεν είχα καμία απολύτως εμπειρία σε Διοικητικό επίπεδο. Είχα διαβεβαιώσεις πέραν του ενός ατόμου ότι θα με βοηθούσαν και θα ήταν δίπλα μου σ’ αυτή την προσπάθεια από την τοπική κοινωνία. Θα ήταν δηλαδή δίπλα μου και με τη φυσική τους παρουσία αλλά και οικονομικά. Ωστόσο μέσα στα πρώτα 24ωρα διαπίστωσα ότι όλα αυτά τα οποία μου υποσχέθηκαν δεν ίσχυαν, δεν έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες, οπότε κατάλαβα ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, οικονομικά θα ήμουν μόνος μου. Για μένα σαφέστατα ήταν μία απογοήτευση γιατί πρώτη φορά εμπλεκόμουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Και μέσα στις πρώτες ημέρες κατάλαβα ότι οι δυσκολίες θα ήταν πάρα πολύ μεγάλες».

   

  -Ποιοι σας «πούλησαν» και γιατί κ. Τσοκτουρίδη και πιστεύετε ότι έντεχνα σας γύρισαν την πλάτη;

  -«Η εκτίμησή μου είναι ότι λόγω της συγκυρίας που υπάρχει και της οικονομικής κρίσης μιας και το ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζει και την κατάσταση της οικονομίας του σήμερα, θεωρώ ότι τα άτομα τα οποία μου υποσχέθηκαν τον Αύγουστο ότι θα είναι κοντά μου, σαφέστατα και η οικονομική τους κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά από τότε μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ίσως έδωσαν αυτές τις υποσχέσεις πιστεύοντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες για να πετύχω την άνοδο του Α.Ο.Κ. σε μία από τις επαγγελματικές κατηγορίες».

   

  -Δηλαδή σκόπιμα σας έβαλαν αυτές τις τρικλοποδιές;

  -«Δεν ξέρω αν αυτό ήταν σκόπιμο αλλά ξέρω ότι οι υποσχέσεις που μου έδωσαν ήταν με συγκεκριμένα νούμερα τα οποία νούμερα ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν».

   

  -Δε θέλετε να τους ονοματίσετε κ. Τσοκτουρίδη;

  -«Δεν έχει κανένα νόημα τώρα. Ίσως μπορεί να έχει κάποια σημασία μετά από χρόνια. Αντιλαμβάνεστε αυτή τη στιγμή το να αναφερθώ σε συγκεκριμένα άτομα μόνο ζημιά μπορεί να κάνω στον Α.Ο.Κ.. Σε εμένα δηλαδή αλλά και σε αυτούς. Από δω και στο εξής πιστεύω ότι οι κινήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν, να γίνουν σε πιο στέρεες βάσεις. Αν τώρα δηλαδή βρισκόμουν σ’ αυτή τη διαδικασία θα προσπαθούσα τις δεσμεύσεις τους να τις έκανα πιο ουσιαστικές. Δηλαδή θα προσπαθούσα να έπαιρνα «προκαταβολή» κάποιων από αυτά που μου υποσχέθηκαν. Αποδίδω κάποια λάθη τα οποία έγιναν από την πλευρά μου στην απειρία μου. Η απειρία μου η οποία δεν υπάρχει φέτος. Αν ήμουν ποδοσφαιρικός παράγοντας και γνώριζα ποια ήταν η πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να προχωρούσα κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και να κάνω αυτά τα οποία έκανα».

   

  -Δηλαδή μετανιώσατε για την εμπλοκή σας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα;

  -«Με την ΠΑΕ είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που είχα εμπλοκή. Είμαι τα τελευταία 5 χρόνια ο γιατρός της ΠΑΕ όπως είμαι και ο γιατρός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας».

   

  -Άλλο όμως ο γιατρός μιας ΠΑΕ και άλλο ο Πρόεδρός της;

  -«Σαφέστατα. Αν γυρίσουμε πίσω αυτό το οποίο θα έκανα σήμερα ήταν να οδηγούσα την ομάδα στη Football League και στη συνέχεια να τη δώσω σ’ αυτούς οι οποίοι πραγματικά θα μπορούσαν να τη διαχειριστούν. Ήμουν αυτός ο οποίος χρειάστηκε να βάλει χρήματα προκειμένου η ΠΑΕ Καβάλα να επιστρέψει στη Football League. Τα ταξίδια που έπρεπε να κάνω στην Αθήνα ήταν δεκάδες, όλα αυτά απαιτούσαν δαπάνες και χρειάστηκε να βάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και αυτό είχα σκοπό να το κάνω ως δώρο στους συμπολίτες μου τους Καβαλιώτες. Δεδομένου του ότι δεν είχα φιλοδοξίες να ασχοληθώ με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα σκέφτηκα ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλος Καβαλιώτης ο οποίος θα έλεγε ότι θα θυσιάσει κάποιες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να βάλει την ομάδα σ’ αυτό το όνειρο, σ’ αυτή την προσπάθεια οδηγώντας την ΠΑΕ Καβάλα στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που όλα αυτά τα χρόνια ήμουν συνεργάτης του Α.Ο.Κ., και ο Α.Ο.Κ. πιστεύω ότι μου έδωσε πολλά όπως έδωσα κι εγώ σ’ αυτή την ομάδα. παράλληλα θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου ότι 5 χρόνια ήμουν στην ΠΑΕ και προσέφερα της υπηρεσίες μου αφιλοκερδώς. Όμως επειδή το χώρο τον αγάπησα όπως αγάπησα και αγαπώ τον Α.Ο.Κ. και θεωρώντας ότι έγινε μία μεγάλη αδικία σε βάρος του πίστεψα ότι είχα τη δυνατότητα σε οικονομικό επίπεδο εκείνη τη στιγμή να μπω σ’ αυτόν τον αγώνα, να τρέξω και να φτάσω την ομάδα να αγωνίζεται στη Football League. Εκτός από τα προσωπικά έξοδα των μετακινήσεων στην Αθήνα από μένα πληρώθηκε και ένα πρόστιμο στο Δήμο Καβάλας ύψους 20 χιλιάδων ευρώ και παράλληλα πληρώθηκαν τα χρήματα για τη μεταβίβαση των μετοχών όπως πληρώθηκε από μένα τόσο η ασφαλιστική όσο και η φορολογική ενημερότητα».

   

  -Πόσα δηλαδή ήταν εκείνα τα χρήματα;

  -«Χρονικά δηλαδή εκείνη την περίοδο μπήκαν 50 χιλιάδες περίπου και χωρίς ο Α.Ο.Κ. να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη Football League. Ουσιαστικά δηλαδή ξόδεψα 50 χιλιάδες ευρώ μόνο για ένα όνειρο».

   

  -Άξιζε το όνειρο κ. Τσοκτουρίδη;

  -«Κατ’ αρχήν η απορία μου είναι αν θα έμπαινε κάποιος εκείνη την περίοδο να κάψει ουσιαστικά 50 χιλιάδες ευρώ χωρίς να ξέρει που θα οδηγηθεί η κατάσταση. Αν άξιζε πάλι το όνειρο για μένα θέλω να σας πω ότι άξιζε. Για ένα λόγο βασικό. Για το ότι κατάφερα να πάρω την ομάδα από τη Δ΄ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να παίξει η ομάδα στη Football League. Μέχρι εκεί όλα είναι καλά. Δε μετανιώνω για ότι έκανα γιατί και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Αυτό που θέλαμε σαφέστατα ήταν να πάμε στη Superleague αλλά η δεύτερη επιλογή μας ήταν η Football League. Αυτό το πέτυχα και γι’ αυτό νιώθω ικανοποιημένος».

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη το πρωτάθλημα έτρεξε, η ομάδα ξεκίνησε με τον Κώστα Βασιλακάκη με ποδοσφαιριστές καταξιωμένους, φτάσαμε στον Ιανουάριο, η ομάδα βρέθηκε να είναι εντός των στόχων της διεκδίκησης ανόδου στη Superleague και εκεί κάπου εσείς κλείνετε τη βρύση. Θεωρείτε ότι με την κίνησή σας αυτή βάλατε φρένο στην προσπάθεια ανόδου στη Superleague;

  -«Κατ’ αρχήν τη βρύση δεν την έκλεισα τον Ιανουάριο, την έκλεισα στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου».

   

  -Αλλά ωστόσο μέχρι τον Ιανουάριο η ομάδα ήταν εντός στόχων.    

  -«Ήταν εντός στόχων αλλά ωστόσο είχα μία σαφή εικόνα περίπου τον Νοέμβριο ποια θα ήταν τα προβλεπόμενα έσοδα της ομάδας και με βάση το έμψυχο δυναμικό το οποίο υπήρχε είχα δημιουργήσει μία σαφή εικόνα για τα έξοδά της. Με δεδομένο το ότι δεν είχα βοήθεια από πουθενά το σίγουρο ήταν ότι εγώ δε θα μπορούσα την ομάδα να την είχα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο. Για μένα εκείνη την περίοδο το δίλλημα ήταν τεράστιο. Αν ακολουθούσαμε έναν άλλο δρόμο και ρισκάραμε τα πάντα για να μπει η ομάδα στα play-off, θα μπορούσε να είχε συμβεί στον Α.Ο.Κ. αυτό το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί τόσο στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης όσο και στον Ολυμπιακό Βόλου. Δύο ομάδες οι οποίες είχαν δώσει τα πάντα και τελικά δεν κατάφεραν να ανέβουν στη Superleague».

   

  -Λειτουργήσατε δηλαδή προληπτικά με δεδομένα τα εμπόδια τα οποία θα έμπαιναν στον Α.Ο.Κ. στην εξέλιξη της Football League;

  -«Κύριε Πετρόπουλε σε μένα λειτουργεί περισσότερο η λογική από το συναίσθημα. Έτσι είμαι και στη δουλειά μου. Λογικά διαπίστωσα ότι αυτό που γίνονταν δε θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον Μάιο».

   

  -Ωστόσο σας χρεώνουν ότι εκεί που βρισκόταν το πρωτάθλημα και ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να ανεβάσει ρυθμούς, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, λόγω του ότι δηλώσατε οικονομική αδυναμία, «κλείνοντας τη βρύση» στο όνειρο μπήκε φρένο;

  -«Το θέμα είναι και αν είχα εκείνη την περίοδο την οικονομική δυνατότητα για να βοηθήσω κι άλλο. Εγώ μπήκα σ’ αυτό τον αγώνα, σ’ αυτή την προσπάθεια με κάποια δεδομένα. Είχα τη δυνατότητα να μπουν από μέρους μου κάποια χρήματα. Από κει και πέρα και από τη στιγμή που δεν είχα τη βοήθεια από κανένα και από τη στιγμή που προχωρούσε ο Α.Ο.Κ., θα προκαλούσε τεράστια χρέη, σκέφτηκα πως έπρεπε να σωθεί το καραβάκι. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, μην αφήνοντας μία κατεστραμμένη ομάδα τελειώνοντας τη σεζόν, έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Έχω μάθει, από τη φύση του επαγγέλματός μου ότι ακόμη κι αν χρειάζεται να παρθούν οδυνηρές αποφάσεις, έχω το θάρρος της γνώμης μου και τις παίρνω. Μάλιστα με πολλούς και μέσα στην ΠΑΕ Καβάλα και μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο διαφώνησα. Ομολογώ ότι λίγο με ενδιαφέρει».

   

  -Σας καταλογίζουν ότι ήσασταν σκληρός στις αποφάσεις σας ότι εσείς αποφασίζατε μόνος σας μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα και δε ζητούσατε τις απόψεις των άλλων, για παράδειγμα του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.;

  -«Την άποψή τους γιατί»;

   

  -Για τα θέματα της ΠΑΕ και για τα θέματα λειτουργικής φύσεως της ομάδας.

  -«Ο ερασιτέχνης έχω την άποψη κ. Πετρόπουλε ότι ουδέποτε ήθελε να αναμιγνύεται με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα. Αν ήθελε θα είχε και άποψη, άλλωστε είχε και στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Πρόεδρο του κ. Κανάκη. Δεν ήθελε να έχει άποψη στα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα».

   

  -Σκόπιμα το έκανε;

  -«Δεν γνωρίζω αν το έκανε σκόπιμα. Ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. δεν είναι μόνο το σωματείο το οποίο γέννησε τον Α.Ο.Κ. αλλά είναι το σωματείο το οποίο γέννησε τον Α.Ο.Κ. και είναι ένας εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Καβάλα. Έχει το 45% κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα μπορούσαν ωστόσο να με βοηθήσει ο ερασιτέχνης ουσιαστικά. Ειλικρινά βέβαια θέλω να σας πω ότι δεν έχω παράπονο και δεν ξέρω τι μου καταλογίζουν».

   

  -Θεωρείτε δηλαδή λέγοντας αυτά ότι η στήριξη του ερασιτέχνη προς την ΠΑΕ Καβάλα σε οικονομικό επίπεδο δεν ήταν αυτή η οποία έπρεπε;

  -«Υπάρχει κάτι το οποίο οφείλω να τους το αναγνωρίσω και αυτό ήταν δεδομένο. Ότι δηλαδή αυτά τα άτομα δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα και εξ αρχής μου το είχαν ξεκαθαρίσει. Βέβαια θα μπορούσαν να είχαν κάνει το άνοιγμα της ΠΑΕ προς την κοινωνία το οποίο θεωρώ ότι δεν έγινε».

   

  -Δεν έγινε ούτε ακόμη όταν η ΠΑΕ Καβάλα ήταν στα δύσκολα είτε από πλευράς του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. είτε από πλευράς των «Γαλάζιων Αργοναυτών» της Λέσχης Φιλάθλων και τους παλαίμαχους; Όλοι αυτοί βγήκαν έξω στα δύσκολα και προσπάθησαν να κρατήσουν το καραβάκι όρθιο.

  -«Για ότι κάνανε τους ευχαριστώ θερμά και τους το αναγνωρίζω. Η διαφορά όμως είναι η εξής. Δυστυχώς όταν κάποιος δεν είναι μέσα στα πράγματα, όταν μιλάμε για μεγάλα οικονομικά νούμερα δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποια πράγματα. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους βοήθησαν την ΠΑΕ, όσους βοήθησαν τον Α.Ο.Κ. αλλά σκεφτείτε ότι όταν βγαίνει ο ερασιτέχνης ή οι παλαίμαχοι ή η Λέσχη Φιλάθλων ή ο Σ.Φ.Α.Ο.Κ. έχουν τη δυνατότητα για να μαζέψουν 2 ή 3 ή 5 χιλιάδες ευρώ και για μένα 3 χιλιάδες ευρώ είναι μόνο η διαιτησία τότε καταλαβαίνετε ότι ευχαριστώ για τη βοήθειά τους αλλά πρακτικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει».

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη τον τελευταίο καιρό βρίσκεστε εν μέσω πυρών. Δεχτήκατε και συνεχίζετε να δέχεστε πυρά είτε μεμονωμένα από φιλάθλους και ενδεικτικό είναι τα ανάποδα πανό από τον Σ.Φ.Α.Ο.Κ. και από τη Λέσχη Φιλάθλων αλλά και γενικότερα υπάρχει μία άποψη μέσα από την οποία σας καυτηριάζουν. Όπως για παράδειγμα από πρώην συνεργάτες σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. μιας και διατελέσατε ως Αντιπρόεδρος. Όλες αυτές οι αντιπολιτευτικές τάσεις που ακούγονται, τις θεωρείτε τυχαίες;

  -«Όχι, δεν τις θεωρώ τυχαίες αλλά πιστέψτε με ότι σε προσωπικό επίπεδο, αυτό το οποίο μου μεταφέρετε είναι το ότι τι τραβάς. Αυτό το καταλαβαίνω. Από κει και πέρα έχουν έναν άλλο ρόλο ο οποίος δε νομίζω ότι είναι αντιπολιτευτικός. Ο ερασιτέχνης μιλάει εκ του ασφαλούς. Όλοι δηλαδή μπορούμε να έχουμε άποψη για κάτι όταν δε βάζουμε λεφτά. Τώρα κάλλιστα θα μπορούσε ο ερασιτέχνης να μου πει, στο δικό σου μαγαζί θα βάζω εγώ λεφτά; Σ’ αυτό δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες από τις ενέργειές μου, κάποιες από τις αποφάσεις μου δεν ήταν αρεστές, αλλά πιστέψτε με πως ότι έκανα το έκανα προκειμένου να περισώσω ότι μπορούσε να περισωθεί στην ΠΑΕ».

   

  -Σας έχουμε ακούσει πολλές φορές να λέτε ότι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αποχωρεί από την ΠΑΕ Καβάλα όταν πάρει πίσω τα χρήματα τα οποία έχει βάλει. Είναι έτσι;

  -«Να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους. Δεν είναι μόνο τα δικά μου χρήματα τα οποία έχω να παίρνω μόνο το πρόβλημα. Υπάρχουν ορισμένα άτομα τα οποία βοήθησαν την ΠΑΕ και εγώ προσωπικά αποτελώ εγγύηση για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι εμπιστεύθηκαν είτε τον Γιώργο Τσοκτουρίδη είτε την ΠΑΕ Καβάλα, έκαναν κάποιες δαπάνες και τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τους επιστραφούν. Υπάρχουν σπίτια τα οποία νοικιάσαμε για τους ποδοσφαιριστές και χρωστάμε νοίκια. Υπάρχει ξενοδοχείο το οποίο νοικιάσαμε και χρωστάμε χρήματα. Εγώ τώρα στις συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές τα βάζω όλα αυτά μέσα. Εγώ φεύγοντας από την ΠΑΕ Καβάλα κ. Πετρόπουλε δεν μπορώ να μην κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια. Ότι θέμα δημιουργήθηκε στη δική μου χρήση θα πρέπει να βρει τη λύση του».

   

  -Για πρώτη φορά κ. Τσοκτουρίδη στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας η ΠΑΕ Καβάλα τους τελευταίους μήνες είναι η μοναδική ΠΑΕ στα τόσα χρόνια που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ενδιαφερόμενων αγοραστών. Μας θυμίζει λίγο την περίπτωση του τριγώνου των Βερμούδων. Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση, του Α.Ο.Κ. δηλαδή έχουμε να κάνουμε με πεντάγωνο. Να θυμίσουμε, Χρήστος Παρασκευάς από τον Ακροπόταμο, Κύπριοι ενδιαφερόμενοι, την περίπτωση του κ. Σαββίδη, το όνομα του πρώην Προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτη Μποτσιβάλη και πολλών άλλων. Τι έγινε τελικά με όλους αυτούς;

  -«Κύριε Πετρόπουλε θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καμία σοβαρή πρόταση. Μου λένε κάποιοι δηλαδή μήπως θα πρέπει να μειώσω τις απαιτήσεις μου; Μέχρι στιγμής θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχα οικονομική πρόταση για την αγορά του 55% της ΠΑΕ Καβάλα».

   

  -Προχωρήσατε ωστόσο σε συζητήσεις με κάποιους ενδιαφερόμενους. Ποια δεδομένα θέσατε εσείς προς αυτούς;

  -«Όλοι αυτοί κ. Πετρόπουλε είχαν μία πλήρη εικόνα της κατάστασης που βρίσκονταν η ΠΑΕ εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα εκείνο το οποίο ζητούσα από όλους αυτούς, ότι σε περίπτωση που αναλάμβαναν τις τύχες αυτής της ομάδας να βρίσκονταν λύση για τα περισσότερα πράγματα που σας προανέφερα».

   

  -Δηλαδή καμία από τις προτάσεις που είχατε δεν ήταν οικονομικά προσιτή στα δεδομένα της ΠΑΕ Καβάλα για να εξασφαλιστεί το μέλλον της;

  -«Εγώ λέω ότι καμία εκ των προτάσεων μέχρι στιγμής, γιατί κι αυτή τη στιγμή γίνονται κάποιες συζητήσεις, δεν έφτασε στο παρά πέντε για να κλείσει».

   

  Με τους Κύπριους τι έγινε;

  -«Δεν είχα καμία οικονομική προσφορά. Ήταν μία συζήτηση η οποία έγινε για τη διαχείριση της ομάδας».

   

  -Εκείνο το οποίο θέλουμε να ρωτήσουμε κ. Τσοκτουρίδη και να μας απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά. Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης πουλάει;

  -«Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης βεβαίως και πουλάει. Εγώ έχω το 48% και ο κ. Κουφατζής το 7%. Αυτή τη στιγμή πωλείται το 55% υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι να υπάρξει μία σοβαρή οικονομική πρόταση. Όταν έχουμε ένα ακίνητο δεν το χαρίζουμε, το πουλάμε γιατί δεν είναι δικό μας. Από κει και πέρα για να συνεχίσω να υπάρχω εγώ σ’ αυτή την πόλη, αυτός ο οποίος θα αγοράσει την ομάδα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει το καραβάκι ψηλά».

  -Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου κ. Πρόεδρε και η αγωνία των φιλάθλων έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Ο φίλαθλος κόσμος αγωνιά και ρωτάμε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα, υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα ναι ή όχι;

  -«Σαφέστατα και υπάρχει. Βέβαια υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα. Όμως είμαστε σε πολύ δύσκολη συγκυρία για να πωληθεί σήμερα η ομάδα. Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής το πρώτο πράγμα που θέλει να μάθει είναι το πόσα εισιτήρια κόβονται. Όταν όμως βλέπει 20, 17 ή 10 εισιτήρια να κόβονται αντιλαμβάνεστε τι εικόνα θα σχηματίσει. Για κάθε ενδιαφερόμενο είναι πιο δελεαστικό να πλησιάσει μία ομάδα που κόβει 1000 εισιτήρια παρά μία ομάδα που κόβει 20 ή 30».

   

  -Ποιο είναι το μέλλον της Καβάλας σήμερα, στα τέλη Ιουνίου κ. Τσοκτουρίδη;

  -«Σας λέω ότι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν επαφές και συζητήσεις. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη και την πιο σωστή επιλογή. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου. Αν πούμε δηλαδή ότι η ομάδα για να πουληθεί κοστίζει τόσο και αυτός που θα έρθει μπορεί να βάλει τα μισά τότε θα υπάρξει μία συνύπαρξη. Αν πάλι μπορεί να δώσει όλο το ποσό τότε σαφέστατα θα πάρει την ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα πλαισιώσει εμένα για να προσπαθήσουμε να τρέξουμε την ομάδα».

   

  -Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και ένα «πάντρεμα» με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη εντός, την ίδια μετοχική σύνθεση και με την ύπαρξη κάποιου ή κάποιων που θα διευρύνουν το Διοικητικό Συμβούλιο;

  -«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

   

  -Θα μας αποκαλύψετε ένα από αυτά; Το πιο ισχυρό δηλαδή.

  -«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι το οποίο μπορώ να αποκαλύψω γιατί εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Μπορεί δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα να ακούσετε ότι ο Α.Ο.Κ. πέρασε σε άλλα χέρια».

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη από πλευράς σας ακούσαμε κάποιες υποσχέσεις από πλευρά σας. Κάποια από τις τελευταίες η συνάντηση που είχατε με τους ποδοσφαιριστές πριν από το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά στα αποδυτήρια του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Εκεί δεσμευτήκατε ότι περίπου στις 20 Ιουνίου θα υπάρξει τακτοποίηση των πληρωμών τους. Τι γίνεται με το θέμα αυτό;

  -«Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και ελπίζω ότι είναι θέμα ημερών. Τώρα δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί έχουμε και ένα πρόβλημα με τις επιχορηγήσεις τις οποίες δεχόμαστε από τη Football League. Όμως πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών για να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τους παίκτες. Δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου».

   

  -Κύριε Τσοκτουρίδη σε περίπτωση που όπως ναυάγησαν οι συζητήσεις με ενδιαφερόμενους ναυαγήσουν κι αυτές;

  -«Έχω την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση κ. Πετρόπουλε».

   

  -Σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση τι γίνεται τότε;

  -«Είναι ένα σενάριο το οποίο απευχόμαστε αλλά παρ’ όλα αυτά υπάρχει κάτι το οποίο περνάει από το μυαλό μου και πάντα προσπαθώ να έχω ένα plan b. Το αν θα τρέξω στη συνέχεια την ομάδα εξαρτάται από το ποιους συνεργάτες θα έχω και κατά πόσο θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν την ΠΑΕ. Αν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα είμαι δίπλα τους. Αλλά αυτή τη φορά δε θα πρέπει να την ξαναπατήσω. Αυτοί δηλαδή που θα εμφανιστούν για να βοηθήσουν, θα πρέπει να βάλουν τα πρώτα χρήματα για να είμαι κι εγώ δίπλα τους».

   

  -Κλείνοντας τη συζήτησή μας κ. Τσοκτουρίδη με το χέρι στην καρδιά θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στους Καβαλιώτες φιλάθλους με δεδομένη την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

  -«Το μήνυμά μου κ. Πετρόπουλε για τους Καβαλιώτες φιλάθλους είναι το εξής. Υπάρχει ένας καθημερινός αγώνας που γίνεται. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον Α.Ο.Κ.. Οι συγκυρίες δε βοηθούν, είναι πολύ δύσκολο αλλά παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι ο Α.Ο.Κ. είναι ένα ιστορικό σωματείο, έχει δώσει πολλές χαρές στην πόλη και πιστέψτε με ότι θα δώσει ακόμα περισσότερες».

   

  Comments are closed.