Bookmarks

     

    Για όλους και για όλα μίλησε ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης στη εφ όλης της ύλης συνέντευξη την οποία παραχώρησε σήμερα Πέμπτη (9/5) στο ράδιο Metropolis και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κανελλάκη. Αναφέρθηκε στη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες περί πιθανής συνεργασίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Καβάλα, δηλώνοντας ο ίδιος ότι επίσημα δεν έχει δεχτεί μέχρι τώρα καμία απολύτως πρόταση. Παράλληλα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης τόνισε ότι ο Α.Ο.Κ. είναι «μαγαζί γωνία» γι’ αυτό και υπάρχει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών για να ασχοληθούν με την Καβαλιώτικη ΠΑΕ και τα Διοικητικά της.

     

    Μάλιστα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης χαρακτήρισε ως: «Αναληθής και ανακριβής» τη δήλωση του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή περί εμπλοκής της οικογένειας Ψωμιάδη στον Α.Ο.Κ. καλώντας στον πρώτο Δημότη της πόλης να ανασκευάσει τη δήλωσή του. Μάλιστα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης τόνισε πως: «Αν υπήρχε ανάμιξη της οικογένειας Ψωμιάδη δε θα είχαμε κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα».

     

    Η συνέντευξη του Γιώργου Τσοκτουρίδη στο ράδιο Metropolis

    Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο δημοσιευμάτων περί συνεργασίας της ΠΑΕ με τον ΠΑΟΚ ο ίδιος μεταξύ των άλλων δήλωσε και τα εξής:

    -«Είναι πολλοί οι επενδυτές-αγοραστές οι οποίοι ενδιαφέρονται αυτή την περίοδο που διανύουμε, για τον Α.Ο.Κ. και όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα της Football League στη λήξη του, δέχομαι τηλεφωνήματα τα οποία ενδιαφερόμενοι με ρωτούν ποια είναι η κατάσταση η οποία επικρατεί στην ομάδα. μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχουν πάρει και οικονομικά στοιχεία και δε σας κρύβω ότι με κάποιους οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει. Ωστόσο στην παρούσα χρονική περίοδο που βρισκόμαστε τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο».

     

    -Είναι και ο κύριος Σαββίδης ένας εξ αυτών με τους οποίους έχετε συζητήσει;

    -«Μέχρι τώρα δεν είχα καμία επικοινωνία, καμία συζήτηση ούτε με τον κύριο Ιβάν Σαββίδη ούτε με κανέναν από το περιβάλλον του. εγώ το διάβασα στις εφημερίδες και στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κάτι, κάτι επίσημο για το αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τον Α.Ο.Κ.. Μάλιστα από την ώρα που δεν έχω εγώ επικοινωνία με τον κύριο Σαββίδη δεν μπορώ να έχω κάποια συγκεκριμένη άποψη για πιθανή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Εκείνο το οποίο ωστόσο θέλω να πω είναι το ότι, επιχειρηματίες της εμβέλειας του κυρίου Ιβάν Σαββίδη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο αθλητικός νόμος δεν επιτρέπει ένα φυσικό πρόσωπο να έχει δύο ΠΑΕ, θα ήθελα να σας πω ότι αν βρισκόταν κάποιος επιχειρηματίας ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ Καβάλα, της εμβέλειας του κυρίου Σαββίδη αυτό θα μας ενδιέφερε».

     

    -Ενδεχομένως κύριε Τσοκτουρίδη να μην έχει επικοινωνήσει μαζί σας ο κύριος Ιβάν Σαββίδης αλλά ωστόσο μήπως επικοινώνησαν μαζί σας, άνθρωποι οι οποίοι είναι συνεργάτες του και οι οποίοι έλκουν από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας; Όπως για παράδειγμα είναι ο Ζήσης Βρύζας και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

    -«Δεν έχω εγώ κάποια επικοινωνία μέχρι τώρα και σαφέστατα μπορεί οι κ.κ. Βρύζας και Ζαγοράκης να προέρχονται από την περιοχή μας αλλά σας επαναλαμβάνω ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποια επαφή ή κάποια επικοινωνία μαζί τους. Διαβάζω από τις εφημερίδες και ακούω ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και προφανώς αν ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ και προσωπικά ο κύριος Σαββίδης για να συνεργαστούν με κάποια ομάδα, πιθανόν να έχουν στο μυαλό τους και την Καβάλα αλλά σας επαναλαμβάνω μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι το επίσημο. Εγώ δηλαδή μέχρι τώρα δεν είχα καμία επαφή με συνεργάτες του συγκεκριμένου επιχειρηματία ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

     

    -Κύριε Τσοκτουρίδη τι είναι αυτό το οποίο πιστεύετε ότι κάνει την Καβάλα τόσο ελκυστική αλλά ναι μεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει επίσημα επικοινωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά όπως λέτε έχετε από αλλού προτάσεις και μάλιστα όπως μας είπατε κάποιες τις συζητάτε ήδη, έχοντας δώσει και οικονομικά στοιχεία. Τι είναι αυτό που κάνει ελκυστική την Καβάλα;

    -«Ο λαός θα έλεγε ότι ο Α.Ο.Κ. είναι μαγαζί γωνία. Διότι όπως γνωρίζετε ο Α.Ο.Κ. είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία, είναι ομάδα με πάρα πολλούς φιλάθλους άσχετα αν τον τελευταίο καιρό οι φίλαθλοί μας είναι πικραμένοι και δεν έρχονται στο γήπεδο και δικαιολογημένα δεν έρχονται. Είναι ομάδα η οποία έχει κάνει την πόλη από την οποία προέρχεται και γενικά αποτελεί το επίκεντρο ενδιαφέροντος πολλών από ολόκληρη την Ελλάδα. Οπότε και η πόλη της Καβάλας πλεονεκτεί από πλευράς επενδύσεων, είναι πολύ κοντά στο αστικό κέντρο που είναι η Θεσσαλονίκη και νομίζω γενικότερα αν υπάρξει επιχειρηματίας στην Καβάλα ο οποίος είναι διατεθειμένος να επενδύσει στον Α.Ο.Κ., τότε πιστεύω ότι μπορεί να κάνει θαύματα. Άλλωστε είδαμε πριν από λίγα χρόνια που βρίσκονταν η ομάδα, στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, φτάνοντας στην 5η και στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι η δυναμική υπάρχει και εκείνο το οποίο απομένει είναι το οικονομικό θέμα. Αν αυτό ξεπεραστεί μέσω κάποιου επιχειρηματία, ο Α.Ο.Κ. πιστεύω ότι θα ξαναπάρει το δρόμο του».

     

    -Κάπως έτσι κύριε Τσοκτουρίδη, μπορεί να το σκέφτεται ο κύριος Σαββίδης γιατί φαίνεται να έχει κάνει φόκους στην ευρύτερη περιοχή σας. Ήδη έχει αποκτήσει τον έλεγχο της ΣΕΚΑΠ, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας και ακούγονται και όλα αυτά για συνεργασία με την ΠΑΕ Καβάλα. Θεωρείτε ότι όλα αυτά μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους;

    -«Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι το ότι ο κύριος Ιβάν Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας πολύ μεγάλης εμβέλειας και πολλών μεγάλων δυνατοτήτων. Από κει και πέρα μπορεί κάποιος να επενδύσει σε όμορους Νομούς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλει να επενδύσει και στον Α.Ο.Κ.. Ή και το αντίστροφο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε σας επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει κάτι το επίσημο ή ανεπίσημο και η πληροφόρησή μου έχει να κάνει κυρίως από τα ΜΜΕ. Βέβαια θα ευχόμουν να υπήρχε κάτι τέτοιο αλλά αυτή τη στιγμή που συζητάμε δεν υπάρχει. Νομίζω πάντως ότι για να πάρει κάποιος μία ομάδα όπως είναι ο Α.Ο.Κ. και να την κρατήσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League θα ήταν και παράλογο και άδικο. Η ομάδα της Καβάλας έχει προοπτική και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να δούμε τον Α.Ο.Κ. και μάλιστα σύντομα πολύ ψηλά στο πρωτάθλημα της Superleague. Ακόμη και να περνούσε από το μυαλό ενός επιχειρηματία κάτι τέτοιο, ερχόμενος στην Καβάλα και συζητώντας με τον κόσμο θα άλλαζε την άποψή του γιατί θα διαπίστωνε πολύ γρήγορα ότι ο Α.Ο.Κ. θα ήταν γι’ αυτόν μία κερδοφόρα επιχείρηση κάτι το οποίο θα αποτελούσε για τον ίδιο βασικό κίνητρο, να τα δώσει όλα και να υπερβάλλει του εαυτού του γι’ αυτή την ομάδα».

     

    -Πείτε μας και κάτι τελευταίο κύριε Τσοκτουρίδη. Το διαβάζω, το ακούω, φημολογείται, είναι ράδιο αρβύλα ή όχι εσείς θα μου το πείτε. Τελικά η Καβάλα είναι στο δικό σας έλεγχο, εννοώ ως εταιρία ή ανήκει στον έλεγχο της οικογένειας Ψωμιάδη;

    -«Υπήρξε και μία συνέντευξή μου χθες στο www.kavalagoal.gr και το λέω σε σας, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, το παραμικρό ενδεχόμενο να ανήκει η ΠΑΕ Καβάλα κάπου αλλού. Το 48% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει σε μένα και το 8% ανήκει στον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Χαράλαμπο Κουφατζή. Πρόκειται για ποσοστά τα οποία αποκλειστικά είναι δικά μας, εμείς έχουμε επενδύσει, δεν υπάρχει κανένας άλλος ο οποίος να έχει βάλει χρήματα για τα ποσοστά που σας ανέφερα και εκείνο για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανάμιξη της οικογένειας Ψωμιάδη στην ΠΑΕ Καβάλα. Απεναντίας μάλιστα θα έλεγα πως αν υπήρχε ανάμιξη της οικογένειας Ψωμιάδη δε θα είχαμε κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα γιατί όπως έχετε διαπιστώσει και σεις τα προηγούμενα χρόνια η οικογένεια Ψωμιάδη είχε κάνει θαύματα στην Καβάλα. Επειδή όμως εμείς δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, γι’ αυτό το λόγο έχουν προκύψει και τα προβλήματα που έχουν προκύψει οικονομικής φύσεως για τον Α.Ο.Κ.. Τόσο στο 48% των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλα που διαθέτω εγώ όσο και στο 8% που διαθέτει ο Χαράλαμπος Κουφατζής δεν υπάρχει καμία απολύτως επιρροή, κάτι για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρος, όπως απόλυτα σίγουρος είμαι και για το ποσοστό του υπόλοιπου 45% που ανήκει στο ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.. Μάλιστα θα ήθελα να σας πω ότι θεωρώ ότι η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή ήταν αναληθής και ανακριβής οπότε περιμένω να βγει και να την διορθώσει, να την ανασκευάσει δηλαδή γιατί αν μη τι άλλο τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν και το άτομο τις οποίες τις κάνει».

     

    Comments are closed.