Bookmarks

   

  Ο  Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας στις νεάνιδες αναδείχτηκε την προηγούμενη Κυριακή (28/4), στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2012-2013. Η επιτυχία τους μάλιστα, προσλαμβάνει ξεχωριστή διάσταση από τη στιγμή που πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία του σωματείου και το μοναδικό που έχει πάρει επαρχιακή ομάδα σε επίπεδο U18. H πρωτιά έφτασε ύστερα από πολύ δυνατούς αγώνες και ένα δύσκολο τελικό, που χάρισε στο κόσμο το ιδανικό κλείσιμο στο πρώτο μέρος των αγώνων.

   

  Στο ομαδικό νεανίδων η ομάδα του ΑΣΕΑ Καβάλας έζησε νέες μεγάλες στιγμές μόλις μία εβδομάδα μετά την ιστορική άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία. Το συγκρότημα του Γιάννη Σταύρου, που με την ίδια σύνθεση είχε κατακτήσει στις αρχές της σεζόν το ασημένιο μετάλλιο σε διεθνές όπεν στη Βουλγαρία, απέσπασε τα πρωτεία από την Αθηνά Μαγκουφάνας, την οποία νίκησε (3-1) στον τελικό. Νωρίτερα είχε κατακτήσει την 1η θέση στο προκριματικό γκρουπ, είχε byeστα προημιτελικά και απέκλεισε πολύ δύσκολα τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με (3-2) στα ημιτελικά. Η περσινή πρωταθλήτρια Α.Ε. Αθηνά προχώρησε αρχικά ως 2η στη νοκ άουτ φάση, καθώς για το 3ο γκρουπ είχε ηττηθεί χτες από τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με (3-1). Στην 8άδα κατέβαλλε τον Α.Ο. Πεύκης με 3-1 και στην 4άδα τον Δ.Α.Ο. Ταύρου με (3-2). Ο Φοίνικας Πειραιά και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου πήραν την 3η θέση. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε στην αποστολή τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη (16 χρονών και οι 2), Άννα Σοφιανού (17 χρονων) και Χριστίνα Ταουσάνη (12χρονων). Η Αθηνά παρέταξε τις Νίκη Μπρισκόλα, Φιλία Εμίρη, Ειρήνη Γαζεπίδου και Μαριάννα Μπούρα. Ο Φοίνικας βασίστηκε στις Κωνσταντίνα Παρίδη, Θάλεια Κορδούτη, Αφροδίτη Αγάθου και Νοέμη Βασιλειάδου, ενώ ο Δ.Α.Ο. Ταύρου είχε στην ομάδα τις Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Μαρία Αρτσέτου και Ελισάβετ Παναγοπούλου. Στον τελικό έγιναν σπουδαίες αναμετρήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις νίκες της Καβάλας ήρθαν με σκορ (3-2) σετ. Αναλυτικά ο τελικός του ομαδικού νεανίδων Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ε. Αθηνά 3-1:

  Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Ειρήνη Γαζεπίδου 3-2 (5-11, 11-5, 13-15, 11-8, 11-7)
  Άννα Σοφιανού-Νίκη Μπρισκόλα 1-3 (1-11, 11-8, 9-11, 4-11)
  Χριστιάνα Κανάρη-Φιλία Εμίρη 3-2 (8-11, 11-8, 11-7, 8-11, 11-6)
  Χατζηλυγερούδη-Μπρισκόλα 3-2 (8-11, 11-9, 10-12, 11-3, 11-8)

  Δεν τα κατάφερε η ομάδα εφήβων του ΑΣΕΑ Καβάλας
  Η ομάδα των εφήβων του ΑΣΕΑ Καβάλας δεν κατάφερε να προκριθεί από τους ομίλους τόσο στο ατομικό όσο και στο ομάδικό, μένοντας στην 9η θέση στην Ελλάδα, θέση που αποτελεί υπέρβαση λόγω της απειρίας και του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας των αθλητών. Η ομάδα παρατάχθηκε με τους Πελεκανίδη, Ανδρεάδη, Ζήσου. Ο άλλος αθλητής του συλλόγου ο Κωνσταντίνος Κώτσης ,ο οποίος έχει δοθεί δανεικός με 1 χρόνο υποσχετική στον Αία Ευόσμου, τερμάτισε στη 5η θέση του ομαδικού και στη 17η του ατομικού ξέροντας ότι στη χρονιά θα δώσει βάρος στη προετοιμασία για της πανελλήνιες εξετάσεις.

   

  Χρυσό στο διπλό η Κάναρη και η Χατζηλυγερούδη
  Στο διπλό νεανίδων πρώτευσαν οι αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Χριστιάνα Κανάρη/Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Τα χρυσά μετάλλια και στα ατομικά αγωνίσματα για τις ομάδες της Κορινθίας και της Μακεδονίας ήταν ένα ακόμα πολύ ευχάριστο γεγονός για την επιτραπέζια αντισφαίριση της περιφέρειας. Στο διπλό νεανίδων η επιτυχία από τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη προκάλεσε αίσθηση. Όχι τόσο γιατί σημειώθηκε απέναντι στο 1ο φαβορί του ταμπλό (άλλωστε οι νικήτριες ήταν το 2ο κι επιπλέον έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και στο εξωτερικό), όσο γιατί τα κορίτσια της Καβάλας βρήκαν τις καλύτερες λύσεις κόντρα στο αμυντικό στυλ της Κατερίνας Τόλιου και το πολύ επιθετικό παιχνίδι της Κωνσταντίνα Παρίδη. Το (3-0) μαρτυρά από μόνο του ότι οι Χατζηλυγερούδη/Κανάρη έκαναν το τέλειο παιχνίδι και είχαν πολύ δυνατή ψυχολογία (11-7, 13-11, 12-10). Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

   

  Απλό νέων
  1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)
  2. Νίκος Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
  3. Ηλίας Μιχαηλίδης (Άρης Νικαίας)
  -. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

   

  Απλό νεανίδων
  1. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
  2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)
  3. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
  -. Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Πειραιά)

  Διπλό νέων

  1. Κωνσταντίνος Σγουρόπουλος/Πέτρος Σιαπκαράς (Γ.Α.Σ. Ελευσίς/Ε.Α. Βόχας)
  2. Γιάννης Σανίδας/Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Πεύκης/Α.Σ. Η Πρόοδος)
  3. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος/Άνθιμος Τσεντεκίδης (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας/Άρης Νικαίας)
  -. Γιάννης Σγουρόπουλος/Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

   

  Διπλό νεανίδων

  1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
  2. Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Φοίνικας Πειραιά)
  3. Νικολέτα Καραβίδα/Μαριάντζελα Πανουργιά (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας/Φοίνικες Πάτρας)
  -. Θάλεια Κορδούτη/Στέλλα Πατεράκη (Φοίνικας Πειραιά/Άρης Βούλας)

  5 Responses to “Πρωταθλήτριες Ελλάδος για τη σεζόν 2012-13 ανακηρύχθηκαν οι νεανίδες του ΑΣΕΑ Καβάλας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση την Κυριακή (28/4) στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”