Bookmarks

     

    Με ένα «τεράστιο» διπλό απέδρασε από την έδρα της Ορεστιάδας ο Νέστος Χρυσούπολης, το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής (26/5) και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, για τον 1ο όμιλο των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, το συγκρότημα του Θανάση Χατζηαθανασίου έμεινε ζωντανό στο «κυνήγι» της ανόδου με σκορ (1-3). Ένα αποτέλεσμα το οποίο αντικατοπτρίζει πλήρως τις προσπάθειες αλλά και την αγωνιστική διάθεση την οποία έδειξαν οι δύο ομάδες κυρίως δε «καθρεφτίζει» απόλυτα τη δίκαιη και πολύ σπουδαία νίκη της ομάδας του Νέστου Χρυσούπολης.

    Μία νίκη η οποία σε συνδυασμό με το διπλό του Ιάσμου, στην Ξάνθη σε βάρος του τοπικού Ορφέα με σκορ (2-4) δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα της Χρυσούπολης να αισιοδοξεί για την πολυπόθητη άνοδο στη Γ΄ Εθνική, εφόσον την ερχόμενη Κυριακή (2/6) στις 5 το απόγευμα η ομάδα του Θανάση Χατζηαθανασίου νικήσει στο γήπεδό της τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

     

    Δικαιολογημένα τα χαμόγελα

    Έτσι λοιπόν δικαιολογημένα πέρα για πέρα είναι τα χαμόγελα τα οποία επικρατούν στο στρατόπεδο του Νέστου Χρυσούπολης μετά από τη σπουδαία νίκη και άξιος συμπαραστάτης στο σπουδαίο διπλό μέσα στην Ορεστιάδα αποτέλεσε για την ομάδα της Χρυσούπολης, ο φίλαθλος κόσμος της. Και αυτό γιατί περισσότεροι από 200 φίλαθλοι του Νέστου, έδωσαν το παρών τους στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου της Ορεστιάδας και με την εντυπωσιακή αλλά και ταυτόχρονα κόσμια παρουσία τους ώθησαν τους παίκτες του Νέστου για να φτάσουν στην κατάκτηση του πολυπόθητου νικηφόρου αποτελέσματος. Μάλιστα με την εντυπωσιακή παρουσία τους οι φίλαθλοι της Χρυσούπολης αλλά και γενικότερα από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου, θύμισαν άλλες εποχές, τότε που η ομάδα του Νέστου διέπρεπε στα εθνικά πρωταθλήματα.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Οι παίκτες του Νέστου Χρυσούπολης έδειξαν απ’ την αρχή τις διαθέσεις τους, ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 12’ ο Σαλαπάτας με σουτ έστειλε την μπάλαείχε δοκάρι. Στο 30’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε σε χέρι ποδοσφαιριστή του Ορέστη, μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και ο Σαλαπάτας ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να γράψει το (0-1) και να βάλει με τον τρόπο αυτό τις βάσεις για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Ο Ορέστης όμως αντέδρασε και στο 40’ ο Θεμελάκης με προβολή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Νέστου Αϊβαζίδη για να γράψει το (1-1). Στο 53’ όμως από καλοτραβηγμένο κόρνερ του Δεσύλλα, ο Σαλαπάτας που πλασαρίστηκε έξυπνα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε απολύτως κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ζευγαρώνοντας τα τέρματα του Νέστου και γράφοντας το (1-2). Στο 83’ μάλιστα η νίκη των παικτών του Θανάση Χατζηαθανασίου πήρε διαστάσεις θριάμβου. Τότε είχαμε την παράλληλη σέντρα του Νάνου στην «καρδιά» της άμυνας της Ορεστιάδας και από κοντά ο Καλτσάς με υποδειγματική προβολή δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης, νίκησε τον τερματοφύλακα Φιλιππίδη και έγραψε το (1-3). Ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους φιλάθλους της ομάδας της Χρυσούπολης.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός στα σφυρίγματά του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Ισαάκ Τσακαλίδης της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με βοηθούς του, τους Γεώργιο Χριστάκογλου και Χαράλαμπο Πασσαλή από την ίδια Ένωση. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Ορέστης Ορεστιάδας: Φιλιππίδης, Χαλιμακούδης, Μυλωνάς Π. (65’ Δοϊνούδης), Κοτζά, Ρουσίδης, Πετρόπουλος Σ., Αμοιρόπουλος (80’ Πετράς), Θεμελάκης, Δαρβούδης (46’ Μεμέτ Ογλού), Πετρόπουλος Κ., Νικολόπουλος.

     

    Νέστος Χρυσούπολης: Αϊβαζίδης, Μπουντακίδης, Αϊβάζογλου, Μανούκος (89 Γαμβρέλης), Παυλακάκης, Τσάκωνας (51’ Εμμανουηλίδης), Δεσίλλας, Τσοσκούν, Κοντοτόλης (75’ Καλτσάς), Σαλαπάτας, Νάνος.

     

    Τα αποτελέσματα 5η αγωνιστική

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων στους αγώνες που διεξήχθησαν την Κυριακή (26/5) για τον 1ο όμιλο στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι τα εξής:

    Ορέστης Ορ.-Νέστος Χρ. 1-3

    Ορφέας Ξ.-Μ.Α. Ιάσμου 2-4

     

    Η βαθμολογία

    1. Μ.Α. Ιάσμου (11-3) 11

    2. Νέστος Χρυσούπολης (8-5) 10

    3. Ορέστης Ορεστιάδας (6-10) 4

    4. Ορφέας Ξάνθης (6-13) 3

     

    Η επόμενη 6η αγωνιστική

    Μονόδρομος για τον Νέστο Χρυσούπολης αποτελεί η νίκη στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής (2/6) με αντίπαλο τον Μ.Α. Ιάσμου Ροδόπης, αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Μάλιστα με τους τρεις βαθμούς της νίκης η ομάδα της Χρυσούπολης ξεπερνάει στον πίνακα της βαθμολογίας τον αντίπαλό του και ταυτόχρονα «σφραγίζει» το εισιτήριο της ανόδου για τη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

     

    Αναλυτικά τα δύο ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν για την 6η και τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική είναι τα εξής:

    Νέστος Χρ.-Μ.Α. Ιάσμου

    Ορέστης Ορ.-Ορφέας Ξ.

    Comments are closed.