Bookmarks

     

    Με νίκη θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, ο Α.Ο.Κ. με αντίπαλο την Αναγέννηση Γιαννιτσών την ερχόμενη Κυριακή (26/5) για την 42η αγωνιστική, τερματίζοντας όσο πιο ψηλά γίνεται στον πίνακα της βαθμολογίας. Έτσι με τον τρόπο αυτό οι «Αργοναύτες» θα επιχειρήσουν να μετριάσουν μία χρονιά η οποία ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για άνοδο στη Superleague, χωρίς ωστόσο, ο στόχος αυτός να είχε την ανάλογη διάρκεια μέχρι και το τέλος του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της Football League που διανύουμε.

     

    Έτσι λοιπόν ο Α.Ο.Κ. την ερχόμενη Κυριακή (26/5) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» θέλει να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μετά το διπλό της 41ης αγωνιστικής στην Επανομή και σε βάρος της τοπικής Αναγέννησης με σκορ (0-1).

     

    Προληπτική η θέση «13»

    Μάλιστα με την ολοκλήρωση της 41ης αγωνιστικής, ο Α.Ο.Κ. εξακολουθεί να είναι συγκάτοικος με την ομάδα της Καλλιθέας (50 βαθμοί) αφού οι δύο ομάδες μοιράζονται τη 12η και τη 13η θέση της βαθμολογίας. Έτσι οι «Αργοναύτες» θέλουν να αποφύγουν για προληπτικούς λόγους κυρίως τη 13η θέση τερματίζοντας μία θέση παραπάνω. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι στα αποδυτήρια της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Βορρά επικρατεί ικανοποίηση από την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα με το «τρίποντο» σε βάρος της Αναγέννησης Επανομής κυρίως δε ικανοποίηση επικρατεί από το ότι και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η προσπάθεια που καταβλήθηκε, στηρίχθηκε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι στα τελευταία παιχνίδια αποτελούν το βασικό «κορμό» της ομάδας.

     

    Τα εύσημα από τον Γιώργο Μαραντά

    Μάλιστα ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς σήμερα Πέμπτη (23/5) λίγο πριν από την προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές της Καβάλας μιλώντας τους στα αποδυτήρια των «Αργοναυτών» στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαραντάς τους συνεχάρη για την προσπάθεια την οποία κατέβαλλαν ενώ παράλληλα τους επισήμανε και κάποια λάθη τα οποία έγιναν κυρίως σε ατομικό επίπεδο και σε θέματα τακτικής κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μέσα στο γήπεδο της Επανομής.

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Μαραντά

    Πάντως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα του Α.Ο.Κ. μέσα στην Αναγέννηση Επανομής, ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι τέτοια παιχνίδια: «Είναι μόνο για μικρά παιδιά για να παίρνουν παιχνίδια». Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαραντάς δήλωσε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -«Παίξαμε ένα παιχνίδι, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Είδαμε δύο ομάδες πολύ νεανικές. Το παιχνίδι πιστεύω έγερνε προς την πλευρά από την αρχή του αγώνα, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δυστυχώς όταν δεχθήκαμε την κόκκινη η κάρτα οπισθοχωρήσαμε λίγο, αλλά, αλλά μετά, όταν δέχθηκε και ο αντίπαλος κόκκινη κάρτα, ήρθαμε στα ίσα και νομίζω πως κάναμε κάποιες ευκαιρίες και δίκαια πετύχαμε το γκολ αυτό. Νομίζω πως αυτά τα παιχνίδια είναι μόνο για τα μικρά παιδιά, για να παίρνουν παιχνίδια και να είναι πιο έτοιμα στην επόμενη σεζόν».

    Στην ίδια συνέντευξη τύπου με τα πλέον κολακευτικά λόγια μίλησαν για τον επιθετικό της Καβάλας Γιάννη Χλωρό τόσο ο προπονητής της Αναγέννησης Επανομής Νίκος Σακελλαρίδης όσο και ο Γιώργος Μαραντάς ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε:

    -«Κι εγώ ήμουνα τυχερός που τον είχα παίκτη, ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη αξία, όλοι τον ξέρουνε από το ποδοσφαιρο, αλλά και σαν άνθρωπος έχει μεγάλη αξία. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και αυτό που είπε για τον Γιάννη Χλωρό, πραγματικά είναι άξιο αναφοράς, γιατί είναι ένας παίκτης που τον έχουμε συνηθήσει να παίζει σέντερ φορ, δεξιά, αριστερά και σήμερα τον χρησιμοποίησαν σαν αμυντικό μέσο, λόγω της ανάγκης που έχει η ομάδα, επειδή έχουμε μικρό ρόστερ και ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά. Αλλά εκτός από τις αγωνιστικές του ικανότητες, είναι ο χαρακτήρας που έδειξε ο ποδοσφαιρικός. Ευχαριστώ».

     

    Χωρίς 6 βασικούς ο Α.Ο.Κ. κόντρα στα Γιαννιτσά

    Σε αγωνιστικό επίπεδο τα χίλια μύρια προβλήματα για τον Α.Ο.Κ. εξακολουθούν να υφίστανται με τον Γιώργο Μαραντά να μην υπολογίζει σε 6 βασικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κάρτες και γι’ αυτούς πρόωρα τελείωσε το υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League. Πιο συγκεκριμένα Τάσος Παγώνης, Στέλιος Μαραγκός, Παντελής Ντουτσαρίδης και Δημήτρης Πλιάγκας δε θα αγωνιστούν και στο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά όπως και οι Τσομπανόπουλος αλλά και Μπρατσιάνι οι οποίοι αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση μέσα στην Επανομή.

     

    Το χειροκρότημα του απλού κόσμου

    Το σίγουρο είναι πως οι Καβαλιώτες φίλαθλοι θα πρέπει να δώσουν το παρών τους την ερχόμενη Κυριακή (26/5) στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» και να χειροκροτήσουν τους παίκτες των «Αργοναυτών» για τη φιλότιμη προσπάθεια την οποία κατέβαλλαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος παρά τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Σίγουρα οι παίκτες της Καβάλας, εκείνοι οι οποίοι θα αγωνιστούν αλλά και όσοι παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τις κερκίδες του σταδίου θα πρέπει να «εισπράξουν» τα εύσημα μιας και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε αρκετές περιπτώσεις, έπαιξαν για τη φανέλα του Α.Ο.Κ. και για το καραβάκι, άφησαν εκτός αγωνιστικών χώρων τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν και προσπάθησαν για το καλύτερο παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που είχαν προκύψει. Έτσι λοιπόν οι Καβαλιώτες φίλαθλοι οφείλουν να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές αλλά και όλους όσους βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια για τις αξιοπρεπείς τους εμφανίσεις και κυρίως για το ότι, με ήθος, ταπεινότητα και σεμνότητα προσπάθησαν να κρατήσουν τη σημαία του Α.Ο.Κ. όσο πιο ψηλά γίνεται.

    Comments are closed.