Bookmarks

    Την ενόχλησή τους έδειξαν άπαντες στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα σχετικά με την πρόθεση του Δήμου Καβάλας σήμερα Τετάρτη (8/5) στις 12.30 το μεσημέρι να παραδώσει σακούλες με τρόφιμα ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, στους ποδοσφαιριστές των «Αργοναυτών» και τα μέλη του τεχνικού τιμ μέσω του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα και με βάση το δελτίο τύπου το οποίο εκδόθηκε από το Δήμο Καβάλας θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση, με βάση τη δημοσιότητα που επρόκειτο να πάρει θα ήταν κάτι το προσβλητικό γενικότερα για την ίδια την ΠΑΕ και όλη την ποδοσφαιρική της «οικογένεια».

     

    Έτσι με εντολή του Προέδρου της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργου Τσοκτουρίδη οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Α.Ο.Κ. δεν προσήλθαν σήμερα Τετάρτη (8/5) στις 12.30 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ενόχλησή τους.

     

    Το δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας

    Μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη ενόχληση προκάλεσε το γεγονός του περιεχομένου του δελτίου τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη (7/5) από πλευράς του Δήμου Καβάλας και το οποίο όπως σήμερα Τετάρτη (8/5) αποκάλυψε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο ίδιος δε γνώριζε απολύτως τίποτα γι’ αυτό.

     

    Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου είναι το εξής:

    -«Ο Δήμος Καβάλας με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα στηρίζει έμπρακτα, μέσω του Κοινωνικού Καταστήματος, της οικογένειες των παικτών του Α.Ο.Κ. και των εργαζομένων στην ΠΑΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας Λία Ασλανίδου θα κάνουν δηλώσεις αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 και ώρα 12.30, στο χώρο του Κοινωνικού Καταστήματος, παρουσία των παικτών της τοπικής μας ομάδας και του τεχνικού τιμ».

     

    Οι δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή

    Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σήμερα Τετάρτη (8/5) που βρέθηκε με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας έκανε δηλώσεις και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Πέρα από τα δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο.Κ. και συγκεκριμένα για το ότι οι παίκτες έμειναν χωρίς Πασχαλινό γεύμα στο τραπέζι τους τέτοιες μέρες γιορτινές, ευαισθητοποιηθήκαμε στο Δήμο Καβάλας και σε συνεννόηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία διαχειρίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αποφασίσαμε να διανείμουμε στους παίκτες και στους υπαλλήλους της ομάδας μας τη σακούλα με τα τρόφιμα την οποία διανέμουμε και στους απόρους της πόλης μας. Αυτό γίνεται ακριβώς για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί πρόκειται για παιδιά-ποδοσφαιριστές τα οποία κατάγονται από άλλα μέρη της πατρίδας μας, και είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είναι Καβαλιώτες. Κατά συνέπεια για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους ενδιαφερθήκαμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους οι οποίοι γυμνάζονται, οι οποίοι καταναλώνουν θερμίδες, ταλαιπωρούνται στα γήπεδα. Για το καλό γενικότερα και για την ανάδειξη της πόλης μας. Αυτό θα γινόταν σήμερα αλλά εν πάση περιπτώσει από την άλλη πλευρά υπάρχει μία ενόχληση εκ μέρους της ΠΑΕ Καβάλα. Κατά συνέπεια λοιπόν για να μη δώσουμε αρνητική δημοσιότητα, συνεννοήθηκα με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη ο οποίος έδωσε εντολή να μην έρθουν οι παίκτες της ομάδας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, να στείλουμε εμείς τις σακούλες στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και εκεί να γίνει η διανομή στους ποδοσφαιριστές. Και αυτό για να μην υπάρχει αρνητική δημοσιότητα κυρίως αυτή την περίοδο που υπάρχει διαπραγμάτευση για τη μεταβίβαση των μετοχών. Εν πάση περιπτώσει η φιλανθρωπική διάθεση συνεργασίας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της διαπαραταξιακής επιτροπής και όλου του Δήμου Καβάλας προς την ΠΑΕ και τους παίκτες της, υπάρχει, είναι αμείωτη και μακάρι ο Α.Ο.Κ. να πηγαίνει καλύτερα από δω και πέρα».

     

    -Στον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή τέθηκε ερώτηση για το δελτίο τύπου το οποίο συντάχθηκε από τον Δήμο Καβάλας εάν ο ίδιος ήταν ενημερωμένος για το περιεχόμενό του. Χαρακτηριστικά ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε τα εξής:

    -«Πραγματικά θα ήθελα να σας πω ότι δε γνωρίζω για το δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας. Το δελτίο τύπου ως συνήθως είναι ένα τεχνικό έγγραφο το οποίο προαναγγέλλει ένα γεγονός. Δε νομίζω ότι εδώ που βρισκόμαστε έχουμε καμία διάθεση να παραστήσουμε οτιδήποτε ή να κάνουμε σόου. Εδώ έρχονται άνθρωποι οι οποίοι είναι ταλαιπωρημένοι και βεβαίως τέτοιους θεωρούμε και εμείς σήμερα τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ.».

     

    -Δηλαδή τους θεωρείτε κύριε Δήμαρχε ταλαιπωρημένους;

    -«Βεβαίως και τους θεωρούμε ταλαιπωρημένους τους παίκτες του Α.Ο.Κ.. Γιατί διαβάζουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το Πασχαλινό τους τραπέζι ήταν άδειο, ότι έφυγαν για το Άγιο Πάσχα, χωρίς να έχουν την παραμικρή βοήθεια. Έτσι εμείς είπαμε άνθρωποι οι οποίοι προβάλλουν την Καβάλα, οι οποίοι αναδεικνύουν την πόλη μας και οι οποίοι στηρίζουν στα πόδια και στις πλάτες τους μία μεγάλη ιστορία όπως είναι ο Α.Ο.Κ. οφείλουν να την τιμήσουν. Έτσι λοιπόν είπαμε και εμείς, για να τους το ανταποδώσει η τοπική κοινωνία, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής γι’ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά περνάνε δύσκολες μέρες πήραμε την πρωτοβουλία να τους αντιμετωπίσουμε με αισθήματα αγάπης και φιλανθρωπίας».

     

    Οι δηλώσεις  στο www.kavalagoal.gr του Προέδρου της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργου Τσοκτουρίδη

    Από την άλλη πλευρά δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr έκανε και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση του Δήμου Καβάλας να στηρίξει με τρόφιμα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους στην ΠΑΕ.

     

    Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσοκτουρίδης δήλωσε στο www.kavalagoal.gr:

    -«Γενικότερα το να υπάρξει βοήθεια από πλευράς του Δήμου Καβάλας με οποιαδήποτε μορφή προς την ΠΑΕ και προς τους ποδοσφαιριστές της ως κίνηση τη θεωρώ θετική. Το να πάρει όμως αυτό δημοσιότητα και να έχει τη μορφή κάποιας ελεημοσύνης νομίζω ότι είναι λάθος. Σαφέστατα το ότι ήθελε ο Δήμος Καβάλας να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές δίνοντάς τους τρόφιμα ενδεχόμενος ακόμη και σε κάποιους οι οποίοι δεν τα χρειάζονταν, δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι αρνητικό. Όμως αυτό θα μπορούσε να γίνει με τρόπο τέτοιο ο οποίος δε θα ήταν προσβλητικός προς τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό το λόγο αρνήθηκα να πάνε οι ποδοσφαιριστές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και μετά από συνεννόηση που είχα με το Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή μου είπε ότι προτίθεται να βοηθήσει στέλνοντας τις σακούλες με τα τρόφιμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Κάτι το οποίο δεν το αρνηθήκαμε διότι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα και μας ενδιαφέρει να γίνεται αποδεκτή από εμάς οποιαδήποτε προσφορά από δημόσιους φορείς και ιδιώτες η οποία ωστόσο δε θα έχει προσβλητικό χαρακτήρα».

    Comments are closed.