Bookmarks

     

    Τους τρεις βαθμούς της νίκης με σκόρερ τον Μπαρί Οζμάν Πάτο κατέκτησε ο Α.Ο.Κ. σήμερα Τετάρτη (22/5) στο γήπεδο της Επανομής κόντρα στην τοπική Αναγέννηση (0-1) με τους παίκτες του Γιώργου Μαραντά να δείχνουν ότι θέλουν περισσότερο το «τρίποντο» από τον αντίπαλό τους. Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με πολλές βασικές ελλείψεις αφού ο Γιώργος Μαραντάς δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Ντουτσαρίδη, Μαραγκό, Πλιάγκα και Παγώνη αλλά ωστόσο τα κατάφερε και πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα.

     

    Μία νίκη η οποία μπορεί να μην είχε κάποιο βαθμολογικό αντίκρισμα αλλά το σίγουρο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους «Αργοναύτες» να κρατήσουν ως «γλυκιά ανάμνηση» το νικηφόρο αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με έναν παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τσομπανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56΄ ενώ με απευθείας κόκκινη αποβλήθηκε από πλευράς της Επανομής στο 70΄ ο Αναστασίου.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Μόλις στο της αναμέτρησης η Καβάλα κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ντόσης αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Επανομής Παπατζίκος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους «Αργοναύτες». Στο 4΄ είχαμε την πρώτη απειλητική στιγμή στα καρέ του Σουλογάνη. Ο Κουλίδης έβγαλε σέντρα, ο Τοπούζης έπιασε καρφωτή κεφαλιά όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας και στη συνέχεια ο Σουλογάνης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 13΄ ο Ντόσης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Πάτο που καραδοκούσε στην περιοχή των γηπεδούχων δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά προ του τερματοφύλακα Παπατζίκου. Στο 14΄ ο Ντόσης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κάργας που προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα δεν τα κατάφερε αφού την τελευταία στιγμή ο Μαλαμής έδιωξε την μπάλα σε νέο κόρνερ. Στο 30΄ ο Μπρατσιάνι έπιασε δυνατό μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από τα δοκάρια της Επανομής. Στο 34΄ δυνατό σουτ του Μωυσίδη από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 39΄ Κουλίδης και Τζανδάρης συνεργάστηκαν άψογα αλλά το σουτ που έπιασε ο δεύτερος βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Καβάλας Σουλογάνη ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Στο 52΄ η ομάδα της Καβάλας έμεινε με 10 παίκτες μιας και ο Τσομπανόπουλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Στο 56΄ ο Α.Ο.Κ. έχασε διπλή ευκαιρία για να φτάσει στο γκολ. Αρχικά είχαμε το σουτ του Μπρατσιάνι το οποίο απομάκρυνε ο Μαλαμής και το νέο σουτ του Πάτο μέσα από την περιοχή έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Καρτάλ. Στο 60΄ και μετά το κόρνερ του Ντόση ο Θεοδωρίδης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Μαλαμή ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Στο 70΄ είχαμε αυτή τη φορά αποβολή για την ομάδα της Επανομής όταν ο διαιτητής του αγώνα Ανανίας Φωτιάδης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Αναστασίουγια επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ρεβυθόπουλο. Ο Ντόσης εκτέλεσε κόρνερ, απομάκρυνε προσωρινά ο Μαλαμής, ακολούθησε το σουτ αρχικά από τον Τριποτσέρη με τον Τοπούζη να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή ενώ το νέο σουτ από τον Μπρατσιάνι βρήκε τους αμυντικούς και η μπάλα απομακρύνθηκε. Ένα λεπτό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και ειδικότερα στο 89΄ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ. Τότε ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Πάτο με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα για να γράψει το (0-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Σε γενικές γραμμές ο διαιτητής της αναμέτρησης Ανανίας Φωτιάδης της Ε.Π.Σ. Σερρών δεν αντιμετώπισε προβλήματα όπως και οι βοηθοί του Σωτήριος Λιώλιας και Σπυρίδων Βασιλόπουλος της Ε.Π.Σ. Έβρου με 4ο διαιτητή αγώνα τον Παναγιώτη Συμεωνίδη της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Κίτρινη κάρτα από τον Α.Ο.Κ. αντίκρισε ο Μπρατσιάνι ενώ αποβλήθηκαν οι Τσομπανόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με απευθείας κόκκινη ο Αναστασίου. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:

     

    Αναγέννηση Επανομής (Νίκος Σακελλαρίδης): Μαλαμής, Παπατζίκος, Κουλίδης, Καρτάλ, Τοπούζης, Μπαλασάς (75’ Κουκουλέκης), Κεφαλάς (61’ Αναστασίου), Τζόσουα Σίλβα (46’ Παπαστεργίου), Λαπερνάκης, Μωυσίδης, Τζανδάρης.

     

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Σουλογάνης, Τριποτσέρης, Κάργας, Ρεβυθόπουλος, Χλωρός, Ντόσης, Καλαγκάνης, Μπρατσιάνι, Πάτο, Θεοδωρίδης (73’ Θεοδωρίδης), Τσομπανόπουλος.

     

    Η 41η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 41ης-προτελευταίας αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League είναι τα εξής:

    Δόξα Δράμας-Λάρισα 1-1

    Καλλιθέα-Φωκικός 2-1

    Εργοτέλης-Θρασύβουλος 2-0

    Πανσερραϊκός-Βύζας Μεγ. 3-0

    Ηρακλής Ψαχ.-Παναχαϊκή 0-1

    Αν. Επανομής-Καβάλα 0-1

    Απόλλων Σμ.-Εθνικός Γαζ. 1-1

    Αν. Γιαννιτσών-Καλλονή 0-3

    Πιερικός-Παναιτωλικός 0-4

    Ολυμπιακός Β.-Ηρακλής 1-0

    Ρεπό έχει η Νίκη Βόλου

     

    Η βαθμολογία

    1. Εργοτέλης (41-24) 73

    2. Ολυμπιακός Βόλου (47-21) 72

    3. Απόλλων (48-28) 72

    4. Καλλονή (46-20) 72

    5. ΑΕΠ Ηρακλής (49-23) 71

    6. Παναιτωλικός (53-23) 70

    7. Νίκη Βόλου (43-22) 67

    8. Πανσερραϊκός (37-28) 65

    9. Λάρισα (40-24) 60

    10. Δόξα Δράμας (35-27) 60

    11. Ηρακλής Ψαχνών (41-36) 54

    12. Καβάλα (33-35) 50

    13. Καλλιθέα (41-42) 50

    14. Πιερικός (32-59) 39

    15. Παναχαϊκή 2005 (31-38) 39

    16. Eθνικός Γαζώρου (25-34) 38

    17. Φωκικός (27-48) 37

    18. Αναγέν. Γιαννιτσών (34-66) 34

    19. Βύζας Μεγάρων (19-49) 29

    20. Θρασύβουλος (22-47) 27

    21. Αναγέν. Επανωμής (24-74) 15

     

    Η επόμενη 42η αγωνιστική

    Την ερχόμενη Κυριακή πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Football League με τις αναμετρήσεις για την 42η αγωνιστική και αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Λάρισα-Καλλιθέα

    Νίκη Βόλου-Εργοτέλης

    Φωκικός-Πανσερραϊκός

    Θρασύβουλος-Ηρακλής Ψ.

    Βύζας Μ.-Αν. Επανομής

    Παναχαϊκή-Απόλλων Σμ.

    Καβάλα-Αν. Γιαννιτσών

    Εθνικός Γαζ.-Πιερικός

    Καλλονή-Ολυμπιακός Β.

    Ηρακλής-Παναιτωλικός

    Ρεπό έχει η Δόξα Δράμας

    Comments are closed.