Bookmarks

     

    Ταλαιπωρημένοι αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ικανοποιημένοι επέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/5) τα μέλη της Καβαλιώτικης αποστολής μετά το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από την Αθήνα για την Καβάλα, με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Καλλιθέα στο Δημοτικό γήπεδο της πόλης, για την 39η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Football League. Μία ικανοποίηση η οποία εστιάζεται σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός λόγω του ότι οι «Αργοναύτες» «κυνήγησαν» το θετικό αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Καλλιθέα, παίζοντας πολύ καλό και κυρίως επιθετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα αφετέρου δε λόγω του ότι η κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας ήρθε με ανατροπή (2-0) – (2-2) και μάλιστα με παλικαρίσιο τρόπο.

     

    Δικαιολογημένη η ικανοποίηση που επικρατεί

    Έτσι η ικανοποίηση που επικρατεί στις τάξεις των αποδυτηρίων της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης κρίνεται πέρα για πέρα δικαιολογημένη δεδομένου του ότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Καλλιθέα είναι νεαροί και ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Με την απόδοσή τους και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ποδοσφαιριστές όπως οι Μαραγκός, Κάργας, Ντομί, Ρεβυθόπουλος, Μπρατσιάνι, Ντόσης, Θεοδωρίδης και Παπαδόπουλος «ξεδίπλωσαν» τις αρετές τους, αφήνοντας αφενός πολλές υποσχέσεις για το μέλλον αφετέρου δε συμβάλλοντας σε αρκετά μεγάλο βαθμό στην κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος. Βέβαια την ίδια ώρα μπορεί ο βαθμός της ισοπαλίας της Καβάλας με αντίπαλο την Καλλιθέα να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά ωστόσο κατακτήθηκε με παλικαριά και κυρίως λόγω του ότι οι ποδοσφαιριστές των «Αργοναυτών» κατέθεσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

     

    Ρεπό σήμερα Πέμπτη (16/5) και από αύριο (17/5) προπονήσεις

    Τη δυνατότητα να ξεκουραστούν είχαν σήμερα Πέμπτη (16/5) οι παίκτες της Καβάλας μετά το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από την Αθήνα, ρεπό που τους έδωσε ο Γιώργος Μαραντάς, αλλά από αύριο Παρασκευή (17/5) θα ξεκινήσει η μίνι προετοιμασία των «Αργοναυτών» για την ερχόμενη εντός αναμέτρηση της Κυριακής (19/5) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Πανσερραϊκό. Μία αναμέτρηση η οποία προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Πρόκειται για μία αναμέτρηση όπου και σ’ αυτό το παιχνίδι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Μαραντά ο οποίος επιστρέφει αργά σήμερα Πέμπτη (16/5) το βράδυ από τη Σιόν της Ελβετίας μιας και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο σεμινάριο προπονητικής που συμμετείχε, είναι δίχως άλλο η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης σε μία αναμέτρηση όπου παλαιότερα το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι τόσο ο Α.Ο.Κ. όσο και η ομάδα του Πανσερραϊκού έχασαν «το τρένο» της συμμετοχής τους στα play-off του πρωταθλήματος της Football League δε σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν αδιάφορες στο χλοοτάπητα του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο κόσμος της Καβάλας θα πρέπει να δώσει το παρών του στην αναμέτρηση της 40ης αγωνιστικής και με την καλή τους εμφάνιση να χειροκροτήσει τους παίκτες της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Βορρά,ωθώντας τους για την κατάκτηση του πολυπόθητου, νικηφόρου αποτελέσματος. Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι του Α.Ο.Κ. εν όψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό να τονίσουμε ότι ο Γιώργος Μαραντάς μπορεί να υπολογίζει τόσο στον τερματοφύλακα Μανώλη Αποστολίδη όσο και στον Θόδωρο Τριποτσέρη, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές εξέτισαν τις ποινές τους στον αγώνα με την Καλλιθέα. Σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του Πιέρ Καλαγκάνη ο οποίος αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις να σημειωθεί ότι ακολουθεί θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί το γεγονός ότι αύριο Παρασκευή (17/5) επιστρέφει από τη Γαλλία μετά την ολιγοήμερη άδεια που πήρε από την ΠΑΕ Καβάλα, ο Μπαρί Οζμάν Πάτο και θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Γιώργου Μαραντά.

     

    Τα αποτελέσματα – 39η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 39ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League είναι τα εξής:

    Δόξα Δράμας-Φωκικός 1-1

    Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος 2-0

    Λάρισα-Βύζας Μεγάρων 1-0

    Καλλιθέα-Καβάλα 2-2

    Εργοτέλης-Εθνικός Γαζώρου 1-0

    Πανσερραϊκός-Καλλονή 1-3

    Ηρακλής Ψ.-Παναιτωλικός 0-1

    Αναγ. Επανομής-Ηρακλής 1-3

    Απόλλων Σμ.-Ολυμπιακός Β. 0-1

    Αναγ. Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1

    Ρεπό έχει η Παναχαϊκή

     

    Η βαθμολογία

    1. Απόλλων (47-27) 70

    2. ΑΕΠ Ηρακλής (46-21) 68

    3. Εργοτέλης (36-23) 67

    4. Νίκη Βόλου (43-22) 66

    5. Καλλονή (40-19) 66

    6. Παναιτωλικός (49-23) 66

    7. Ολυμπιακός Βόλου (44-21) 66

    8. Πανσερραϊκός (33-28) 59

    9. Λάρισα (39-23) 58

    10. Δόξα Δράμας (34-26) 58

    11. Ηρακλής Ψαχνών (40-34) 53

    12. Καβάλα (32-34) 47

    13. Καλλιθέα (38-39) 47

    14. Πιερικός (32-53) 39

    15. Παναχαϊκή 2005 (29-35) 36

    16. Eθνικός Γαζώρου (23-32) 36

    17. Φωκικός (26-46) 36

    18. Αναγέν. Γιαννιτσών (33-60) 34

    19. Θρασύβουλος (22-45) 27

    20. Βύζας Μεγάρων (17-45) 26

    21. Αναγέν. Επανωμής (23-70) 15

     

    Η επόμενη – 40η αγωνιστική

    Την ερχόμενη Κυριακή (19/5) δίνεται συνέχεια στο πρωτάθλημα της Football League με τον Α.Ο.Κ. να υποδέχεται στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στο γειτονικό ντέρμπι την ομάδα του Πανσερραϊκού. Την ίδια ώρα η 40η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις σε βαθμολογικό επίπεδο και τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν είναι τα εξής:

    Νίκη Βόλου-Δόξα Δράμας

    Φωκικός-Λάρισα

    Βύζας Μεγάρων-Καλλιθέα

    Παναχαϊκή-Εργοτέλης

    Καβάλα-Πανσερραϊκός

    Εθνικός Γαζ.-Ηρακλής Ψ.

    Καλλονή-Αναγ. Επανομής

    Παναιτωλικός-Απόλλων Σμ.

    Ηρακλής-Αναγ. Γιαννιτσών

    Πιερικός-Ολυμπιακός Β.

    Ρεπό έχει ο Θρασύβουλος

    20 Responses to “Ταλαιπωρημένοι αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ικανοποιημένοι επέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/5) τα μέλη της Καβαλιώτικης αποστολής μετά το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από την Αθήνα για την Καβάλα, με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Καλλιθέα (2-2)”