Bookmarks

    Για όλους και για όλα μίλησε αποκλειστικά στο www.kavalagoal.gr ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, Παναγιώτης Γεωρμπαλίδης, με την ολοκλήρωση της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου και τον Α.Ο.Κ. να τερματίζει στη 12η θέση του πίνακα της Football League. Στη συνέντευξή του ο ίδιος μας υπογράμμισε, ότι η φετινή πορεία για τον Α.Ο.Κ. ήταν πολύ κακή μιας και δεν υπήρξαν τα βασικά στοιχεία που έπρεπε να έχει η ομάδα. Παράλληλα μας σημείωσε ότι αν γίνει σωστός και σοβαρός προγραμματισμός τότε μπορεί ο Α.Ο.Κ. να ορθοποδήσει. Την ίδια ώρα ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Παναγιώτης Γεωρμπαλίδης σημείωσε ότι επί ημερών οικογένειας Ψωμιάδη ο Α.Ο.Κ. έζησε μεγάλες στιγμές και οι οποίες μπορούν στο μέλλον να επαναληφθούν. 

     

    Ταυτόχρονα απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμπλοκής με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Νίκου Βέρτη με τους οποίους διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις. Ωστόσο ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και μάλιστα άμεσα προκειμένου να δημιουργήσει μία κίνηση με τη συμπαράσταση των παλαιμάχων αλλά και των φιλάθλων του Α.Ο.Κ. για να ασχοληθεί εκ νέου με τον Α.Ο.Κ..


    Η αποκλειστική συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ

    ΠαναγιώτηΓεωρμπαλίδη στο www.kavalagoal.gr

    Αναλυτικά ο διάλογος τον οποίο είχαμε με τον πρώην Πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα Παναγιώτη Γεωρμπαλίδη είναι ο εξής:

     -Κύριε Πρόεδρε ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες το πρωτάθλημα της Football League και ο Α.Ο.Κ. τερμάτισε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Προσωπικά ως άνθρωπος που διατελέσατε Πρόεδρος του Α.Ο.Κ. πως σχολιάζετε τη φετινή του πορεία;

    -«Τη φετινή πορεία της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League την κρίνω ως πολύ κακή. Και αυτό γιατί δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα όταν έπρεπε, δεν υπήρχε η Διοίκηση που έπρεπε, δεν υπήρχε προπονητικό πρόγραμμα και γενικότερα διαπίστωσή μου είναι ότι δεν υπήρξε υποδομή σε πολλές κατευθύνσεις».

     

    -Αυτοί οι άξονες εκτιμάτε ότι συνετέλεσαν ώστε ο Α.Ο.Κ. να μην αλλάξει φέτος κατηγορία;

    -«Ναι όλα αυτά γιατί σίγουρα ο Α.Ο.Κ. άξιζε φέτος να έχει πολύ καλύτερη πορεία. Έπρεπε φέτος με την επιστροφή του στη Football League να αλλάξει κατηγορία και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνίζεται στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου».

     

    -Εκτίμησή σας είναι ότι ο κόσμος της Καβάλας στη φετινή προσπάθεια που καταβλήθηκε θεωρείτε ότι βρέθηκε δίπλα στην ομάδα;

    -«Ο κόσμος σε κάποιο βαθμό μπορούμε να πούμε ότι βρέθηκε δίπλα στην ομάδα και όταν χρειάστηκε τη βοήθησε. Αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο εκείνο το οποίο πιστεύω ακράδαντα είναι το ότι κανένας εκ των φορέων της Καβάλας δε βοήθησε αυτή την ομάδα όσο έπρεπε. Δεν τη βοήθησε σε καμία περίπτωση όσο αξίζει στην ιστορία της, προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να βρει την ηρεμία του».

     

    -Η εικόνα αυτή Παναγιώτη Γεωρμπαλίδη θεωρείς ότι είναι γνώριμη σε σένα όταν διετέλεσες Πρόεδρος της ομάδας;

    -«Ε… ναι!!! Μία εικόνα γνώριμη σε μένα και σε πολλούς άλλους. Το σίγουρο είναι ότι υπεύθυνοι της Καβάλας σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε βοηθάν την ομάδα».

     

    -Παναγιώτη Γεωρμπαλίδη με βάση τα σημερινά δεδομένα ο Α.Ο.Κ. σε τι μπορεί να ελπίζει;

    -«Με όσα ισχύουν τώρα και με δεδομένη τη διάθεση που υπάρχει γενικότερα πιστεύω πως η ομάδα αυτή δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Με αυτά που μαθαίνω δηλαδή και με αυτά που ακούω ο Α.Ο.Κ. οδεύει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία».

     

    -Προσωπικά τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει προκειμένου ο Α.Ο.Κ. άρδην να αλλάξει την εικόνα του για να επιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου;

    -«Στην ομάδα για να γίνει αυτό που λέτε θα πρέπει να υπάρξει ένα «αφεντικό». Πρέπει η ομάδα να δημιουργήσει ταυτόχρονα τις απαραίτητες βάσεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει σήμερα. Ο Α.Ο.Κ. σήμερα δεν έχει ούτε βάσεις και τα πάντα είναι στον αέρα. Πρέπει δηλαδή η ομάδα να διαθέτει σήμερα έναν «κορμό» σε αγωνιστικό επίπεδο και κυρίως να αξιοποιηθούν σε μέγιστο βαθμό τα ταλέντα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας. Και όλα αυτά προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε ο κόσμος και πάλι να επιστρέψει στο γήπεδο».

     

    -Εκτίμησή σας είναι ότι το αφεντικό στο οποίο αναφέρεστε μπορεί να βρεθεί και μάλιστα άμεσα; Τουλάχιστον από την κοινωνία της Καβάλας και ειδικότερα από τους οικονομικούς παράγοντες που διαθέτει;

    -«Πιστεύω πως ναι. Αρκεί να γίνει σωστός και σοβαρός προγραμματισμός σε όλες τις κατευθύνσεις, τότε η ομάδα μπορεί να ορθοποδήσει».

     

    -Εκτιμάτε δηλαδή ότι υπάρχουν εκείνοι οι Καβαλιώτες οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν την ομάδα κρούσης και με σοβαρότητα να ασχοληθούν με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα;

    -«Επιχειρηματίες, ξαφνικά για να ασχοληθούν με την ΠΑΕ Καβάλα, το βλέπω λίγο δύσκολο προκειμένου να εμπλακούν και μάλιστα άμεσα. Κανένας δεν πρόκειται να δώσει απολύτως τίποτα. Και ούτε πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον. Για να πάρεις μία ομάδα, για να ασχοληθείς μαζί της έμπρακτα και σοβαρά θα πρέπει να υπάρχει μία υποδομή. Κάτι το οποίο δεν υπάρχει σήμερα στον Α.Ο.Κ. και βέβαια τα περιουσιακά του στοιχεία είναι ελάχιστα. Δεν υπάρχει γήπεδο, δεν υπάρχουν παίκτες, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα. Τι μπορεί άλλωστε να αγοράσει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος; Το όνομα; Εκείνο το οποίο πιστεύω για να προχωρήσει αυτή η ομάδα είναι το να ηγηθεί κάποιος μιας προσπάθειας και ταυτόχρονα η ομάδα να μπει στη λογική της εταιρίας λαϊκής βάσης. Να υπάρχει δηλαδή διαφάνεια από όλο τον κόσμο. Να πλαισιωθεί η προσπάθεια αυτή από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ., να μπουν οι βάσεις και να γίνει ένας σωστός και σοβαρός προγραμματισμός έτσι ώστε ο Α.Ο.Κ. εκ νέου να επιστρέψει στην κατηγορία που αξίζει να βρίσκεται. Αυτό μπορεί να γίνει σε 2 ή 3 χρόνια έτσι ώστε ο Α.Ο.Κ. να αγωνίζεται στη Superleague. Να γνωρίσει δηλαδή ο Α.Ο.Κ. τις μεγάλες στιγμές που έζησε επί ημερών οικογένειας Ψωμιάδη. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο θεωρώ ότι η οικογένεια Ψωμιάδη βοήθησε την ομάδα και έκανε καλό στον Α.Ο.Κ. και στην πόλη και όχι κακό. Βλέπαμε τότε μία ομάδα η οποία έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτήν. Εγώ με την ιδιότητα του φιλάθλου θεωρώ ότι η οικογένεια Ψωμιάδη έκανε καλό στον Α.Ο.Κ.. Σε ότι αφορά αυτά που ακούγονται δε με αφορούν, δε με αγγίζουν και κοιτάζω μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Θεωρώ ότι επί ημερών της οικογένειας Ψωμιάδη οι Καβαλιώτες θα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι».

     

    -Υπάρχει κάποια φημολογία η οποία αναφέρει ότι σκέφτεσαι να εμπλακείς με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα. Αληθεύει αυτό;

    -«Θα δούμε. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Μπορεί».

     

    -Εσείς προσωπικά είστε διατεθειμένος μαζί με κάποιους συνεργάτες σας να εμπλακείτε;

    -«Τα ονόματα τα οποία ακούγονται αριστερά και δεξιά και εμπλέκουν και ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή θα μπω εγώ με κάποιους άλλους δεν ισχύουν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ομάδα της Καβάλας έχει την ιστορία της, αυτή είναι μεγάλη και θα πρέπει να επιστρέψει στη Superleague. Αυτό για να γίνει, χρειάζεται μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βάλουν χρήματα αυτοί και να κάνουν κουμάντο κάποιοι άλλοι. Δηλαδή ξεκινάς μία προσπάθεια, μαζεύεις τον κόσμο της Καβάλας, ξεκινάς και τους λες τι πρόκειται να κάνεις και η ομάδα προχωράει με τον τρόπο αυτό».

     

    -Αναφέρεστε σε κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν και εμπλέκουν το όνομα τόσο του Θοδωρή Ζαγοράκη που είναι προσωπικός σας φίλος όσο και του ερμηνευτή Νίκου Βέρτη, τις οποίες και διαψεύδετε;

    -«Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Και όσα ακούγονται γύρω από τα ονόματα του Νίκου Βέρτη και του Θοδωρή Ζαγοράκη είναι αστεία. Τίποτε δεν ισχύει από όλα όσα ακούγονται. Και δεν είναι σοβαρά. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανήκει στον ΠΑΟΚ, ανήκει στην ποδοσφαιρική «οικογένεια» του ΠΑΟΚ και βέβαια δεν μπορεί ο Α.Ο.Κ. να γίνει δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Επαναλαμβάνω ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά».

     

    -Εσύ Παναγιώτη έχεις προσωπικές σχέσεις με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Έχεις ακούσει ότι υπάρχει η πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να κάνει τον Α.Ο.Κ. θυγατρική ομάδα του;

    -«Όχι… Τέτοιο πράγμα δεν έχω ακούσει. Με όσους έχω μιλήσει στη Θεσσαλονίκη τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Τώρα, να έρθει ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως Καβαλιώτης ώστε να βοηθήσει την ομάδα όταν κάποιοι άλλοι είναι μπροστά με ποδοσφαιριστές για παράδειγμα, αυτό πιθανόν να γίνει, δεν το αποκλείω. Αν είμαι εγώ δηλαδή στην ομάδα το σίγουρο είναι ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα βοηθήσει τον Α.Ο.Κ.. Αλλά για να πάρει ο Θοδωρής την ομάδα και να εμπλακεί με τα Διοικητικά της ομάδας αυτό το αποκλείω εξ αρχής και βέβαια αποκλείω οποιαδήποτε εμπλοκή του Νίκου Βέρτη».

     

    -Από τον Παναγιώτη Γεωρμπαλίδη μπορούμε να περιμένουμε κάποιο βήμα ώστε να εμπλακεί άμεσα με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα;

    -«Σας είπα μπορεί αλλά ακόμη τίποτε δεν είναι σίγουρο».

     

    -Αυτό κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει;

    -«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Πρέπει κατ’ αρχήν να μιλήσω με τους ανθρώπους που πρέπει να μιλήσω και να δούμε στη συνέχεια τις βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί το θέμα να προχωρήσει. Κατ’ αρχήν θέλω δίπλα μου όλους τους παλαίμαχους του Α.Ο.Κ. και όταν λέω όλους, εννοώ άπαντες. Και βέβαια αρωγό στην προσπάθεια που θα γίνει το φίλαθλο κόσμο της Καβάλας. Οι παλαίμαχοι του Α.Ο.Κ. και ο κόσμος του για μένα θεωρούνται τα καλύτερα «χαρτιά». Οι δύο άσσοι δηλαδή στην καινούρια προσπάθεια που θα ξεκινήσει. Αν θέλουμε να δούμε πραγματικά τον Α.Ο.Κ. να προχωράει και πάλι με βήματα σταθερά και σωστά. Και σας επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος επιχειρηματίας να αγοράσει την ομάδα. Η Καβάλα δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα, παρά μόνο το όνομά της και την ιστορία της».

     

    -Ναι αλλά κύριε Γεωρμπαλίδη ο νυν Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ισχυρίζεται ότι ο Α.Ο.Κ. είναι μαγαζί γωνία.

    -«Μαγαζί γωνία το κάνανε κάποιοι αλλά μετά διαλύθηκε. Μαγαζί γωνία ήταν και η ΑΕΚ και διαλύθηκε. Και αυτό γιατί δεν υπήρξε προγραμματισμός και είδατε ότι ένα σωματείο με ιστορία 90 ετών οδηγήθηκε στη Γ΄ Εθνική».

     

    -Κλείνοντας τη συζήτησή μας Παναγιώτη αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο της εμπλοκής σου με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα στο άμεσο μέλλον;

    -«Ναι αυτό μπορεί να γίνει. Και αυτό αν υπάρξουν σωστές προϋποθέσεις. Και αυτό γιατί κανένας σήμερα «δεν πετάει» τα λεφτά του».

    One Response to “Ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Παναγιώτης Γεωρμπαλίδης αποκλειστικά στο www.kavalagoal.gr: «Η χρονιά που πέρασε για τον Α.Ο.Κ. ήταν πολύ κακή γιατί δεν υπήρχαν οι βάσεις» – «Ο Α.Ο.Κ. για να ορθοποδήσει θα πρέπει να υπάρξει σωστός και σοβαρός προγραμματισμός» – «Ενδιαφέρομαι για την ΠΑΕ Καβάλα μόνο με προϋποθέσεις και έχοντας δίπλα μου τους παλαιμάχους και το φίλαθλο κόσμο»”