Bookmarks

   

  Ο Ν. Ο. Καβάλας πέτυχε να αναλάβει να διοργανώσει στην Καβάλα το Finn World Masters, που αποτελεί και την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα έχει ποτέ διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας. Πρόκειται για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στο οποίο συμμετέχουν αθλητές άνω των 40 ετών με σκάφη της Ολυμπιακής Κατηγορίας Finn. Είναι μία διοργάνωση με φανατικούς φίλους με αριθμό συμμετεχόντων πλέον των 250 μεταξύ των οποίων βρίσκονται έμπειροι ιστιοπλόοι, ολυμπιονίκες που πρωταγωνιστούν σε διοργανώσεις παγκοσμίως.

   

  Όταν ξεκίνησε την προσπάθεια, ο έφορος του τμήματος, Πηγαδάς Βασίλης, ο Κεραμιδάς Κώστας και ο αθλητής του Ν.Ο.Κ. Γιαραμάνης Γιάννης που συμμετέχει κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα, πολλοί το θεωρούσαν ακατόρθωτο. Με μεθοδική όμως δουλειά και χωρίς καθόλου έξοδα για τον όμιλο, υποβλήθηκε το αίτημα στην Παγκόσμια Κλάση και μας ανακοινώθηκε ότι η υποψηφιότητα θα συζητηθεί στις 22 Μαΐου στην πόλη La Rochelle στη Γαλλία, όπου διοργανώνεται φέτος το πρωτάθλημα, και θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των αθλητών για να επιλέξουν μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και την Πόλη της Καβάλας και του Bracciano, μίας Ιταλικής Πόλης στις όχθες της ομώνυμης λίμνης 50 χλμ ΒΔ της Ρώμης στην οποία έχει διοργανωθεί τρεις φορές το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Ο Ν.Ο. Καβάλας όρισε την οργανωτική επιτροπή των αγώνων με Πρόεδρο τον ταμία του Ομίλου, Κεραμιδά Κώστα, Υπεύθυνο για την συγκρότηση του φακέλου υποψηφιότητας τον Πηγαδά Βασίλη, αντιπρόεδρο του Ομίλου, Δημόσιες Σχέσεις τον Μυτακίδη Στέφανο,  έφορο δημοσίων σχέσεων του ομίλου. Επίσης ο αθλητής του Ν.Ο. Καβάλας Γιαραμάνης Γιάννης και ο αθλητής του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου Δαβουρλής Παναγιώτης ανέλαβαν να παρουσιάσουν τον φάκελο της υποψηφιότητας στη Γαλλία. Ο φάκελος της υποψηφιότητας πλαισιώθηκε με έντυπο υλικό που μας παραχωρήθηκε από την Δημωφέλεια και τον Δήμο Καβάλας καθώς και από “Ούζο Έξτρα” που παράγει η Ένωση Ποτοποιών Καβάλας και που τους ευχαριστούμε καθώς ήταν και οι μόνοι που βοήθησαν ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της Καβάλας. Δυστυχώς κανείς άλλος δεν στήριξε οικονομικά, και όχι μόνο, την αποστολή που πραγματοποιήθηκε με προσωπικά έξοδα των συμμετεχόντων και την στήριξη του Ν.Ο. Καβάλας που τους παρείχε το μεταφορικό μέσο για την Γαλλία.

  Η επιμονή όμως της επιτροπής, η αγάπη μας για το άθλημα και την πόλη μας, ο ολοκληρωμένος φάκελος της υποψηφιότητας που ανέδειξε την εμπειρία του Ν.Ο.Κ. στην διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου και τα  πλεονεκτήματα  της Καβάλας καθώς και οι προσπάθειες των αθλητών που ανέλαβαν την παρουσίαση του φακέλου, κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα κυρίως από την πλευρά των Βόρειο-Ευρωπαίων και να πετύχουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, την ανάληψη από τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Finn Masters 2015. Μία διοργάνωση, που όπως αναφέραμε, την έχουν αναλάβει στο παρελθόν όμιλοι και Ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη ιστορία στην διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων. Τώρα όμως αρχίζει ο μακρύς δρόμος της διοργάνωσης, στον οποίο ελπίζουμε να έχουμε συνοδοιπόρους τους φορείς της πόλης, δημόσιους και ιδιωτικούς, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός που θα αναδείξει πρωτίστως την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό σε ένα κοινό που στο μεγαλύτερο μέρος του θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην περιοχή μας και που είναι οικονομικά εύρωστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 308 αθλητές οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη La Rochelle συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους (500 και πλέον άτομα). Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο. Καβάλας ευχαριστεί πρωτίστως τον αθλητή Γιαραμάνη Γιάννη και τον Δαβουλή Παναγιώτη του Ν.Ο.Π. Φαλήρου που προώθησαν με όλες τους τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Ν.Ο. Καβάλας, τον Πηγαδά Βασίλη για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του ομίλου και της Καβάλας, τον Κεραμιδά Κώστα και Μυτακίδη Στέφανο όπως επίσης, τον Δήμο Καβάλας, την Ένωση Ποτοποιών Καβάλας, την Δημωφέλεια και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της Στέλιο Σχοινάκη για την άμεση και θετική του ανταπόκριση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, με γνώμονα την επιτυχία του εγχειρήματος καταφέρνοντας να αποδείξουν, ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ακόμη και εάν ο στόχος μας μοιάζει να υπερβαίνει τα όριά μας

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Πηγαδά Βασίλη Αντιπρόεδρο του ΝΟΚ και έφορο του τμήματος αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας στο τηλ. 6987-162.684 ή στο email bpigadas@gmail.com. Με την επιστροφή του αθλητή του Ν.Ο.Κ. Γιαραμάνη Γιάννη από την Γαλλία, που για μία ακόμη φορά σήκωσε την σημαία του ΝΟΚ στα νερά του Ατλαντικού,  θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

   

  Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης Προαγωνιστικών κατηγοριών (9-12/ ετών)

  Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (18-19/5) όπως κάθε χρόνο διοργανώθηκαν στην Θεσσαλονίκη οι Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης Προαγωνιστικών κατηγοριών (9-12/ ετών). Ο Ν.Ο Καβάλας συμμετείχε με 14 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό κάνοντας ατομικά ρεκόρ και βελτιώνοντας τους χρόνους τους.

  Ανάμεσα σε 1.100 παιδιά ξεχώρισαν οι:

  ΜΕΛΙΝΑ ΚΕΜΕΚΕΝΙΔΟΥ 1η 50μ. πρόσθιο , 1η 100μ. πρόσθιο

  ΜΑΡΙΑ ΣΥΛΑΙΟΥ 6η 50μ. πεταλούδα, 6η 50μ. ύπτιο

  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 5ος 100μ. ύπτιο, 7ος 100μ. ύπτιο

  ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 6ος 50μ. πεταλούδα

  ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ 9ος 200μ. ελεύθερο
  Τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία αγωνίσθηκαν  είναι:

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΣΙΑΡΙΔΗΣ

  ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΟΣ

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

  ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  ΘΑΛΗΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΟΣ

  ΔΑΦΝΗ ΜΙΓΚΟΥ

  ΕΒΕΛΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

  ΕΛΕΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ
  Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει σε τέτοιες διοργανώσεις και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.

   

  Comments are closed.