Bookmarks

     

    Όλα μηδέν σήμερα Τετάρτη (10/4) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στην αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την 33η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Football League. Μία αναμέτρηση η οποία θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αφού σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο να παρουσιάζονται κάτω του μετρίου. Έτσι λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα (0-0) πέρα για πέρα «σφραγίζει» την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρουσίασαν οι δύο ομάδες οι οποίες μάλλον έδειξαν να ικανοποιούνται από τον έναν βαθμό, αυτόν της ισοπαλίας που πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους.

     

    Ελάχιστες οι φάσεις σε όλο το 90λεπτο

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι οι φάσεις που έγιναν και στις δύο εστίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ελάχιστες και χωρίς υπερβολή μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και αυτό γιατί κυρίως από πλευράς των παικτών της Καβάλας υπήρξε μία νωθρότητα κυρίως στον τρόπο ανάπτυξης αφού τα κενά τα οποία είχε να αντιμετωπίσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής η ομάδα του Γιώργου Μαραντά ήταν αρκετά. Κατά συνέπεια δεν έγιναν οι φάσεις που ήθελαν οι «Αργοναύτες» στην εστία του Χάντερσον με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει σχεδόν καθόλου η ομάδα του «γηραιού». Αντίθετα σε αμυντικό επίπεδο ο Α.Ο.Κ. τα πήγε αρκετά καλά, η αμυντική του γραμμή όσες φορές πιέστηκε, ήταν αποτελεσματική και αυτό κυρίως οφείλεται αφενός στην εμπειρία του Θόδωρου Τριποτσέρη αφετέρου δε στη σταθερότητα την οποία επέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο τερματοφύλακας Μανώλης Αποστολίδης. Σίγουρα δικαιολογία του μέτριου αγωνιστικού προσώπου που παρουσίασε ο Α.Ο.Κ. στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, η απειρία των νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιώργο Μαραντά. Ωστόσο οι παίκτες αυτοί, πρόσθεσαν ένα ακόμη παιχνίδι στο ενεργητικό τους το οποίο σίγουρα θα αποδειχθεί πολύ πιο ωφέλιμο στις επόμενες αναμετρήσεις που θα δώσει η Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τις απουσίες βασικών παικτών όπως ήταν οι τραυματίες Τάσιτς και Πάτο, ο τιμωρημένος Μπρατσιάνι, ο αδιάφορος όπως τον χαρακτήρισε ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς, Μάρκος Ντο Σάντος καθώς και ο Στέλιος Μαραγκός ο οποίος προσβλήθηκε από ίωση με αποτέλεσμα να μείνει την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ναι μεν διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ωστόσο αυτή ήταν ακίνδυνη, χωρίς ουσία και κυρίως χωρίς αγωνιστική πειθαρχία κυρίως στο χώρο της επίθεσης.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 25΄ όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, το εκτέλεσε ο Ουκάρ και μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στα καρέ των «Αργοναυτών» κάτοχος της μπάλας έγινε ο Σαββίδης ο οποίος από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Αποστολίδη. Στο 37΄ είχαμε μία καλή στιγμή για την Καβάλα όταν ο Γρηγόρος Παπαδόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Ηρακλή. Στο 73΄ είχαμε την πιο καλή στιγμή των «Αργοναυτών» όταν ο Θεοδωρίδης από κοντά βρισκόμενος στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή τροφοδότησε τον Χλωρό από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια έπιασε πλασέ και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα αντίπαλα δίχτυα, ως από μηχανής Θεός αμυντικός του Ηρακλή την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 87΄ είχαμε νέο δοκάρι για την ομάδα του Ηρακλή όταν το υποδειγματικό πλασέ του Ισάκ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Μέτριος σε γενικές γραμμές ήταν ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ο οποίος χρειάστηκε να κάνει χρήση 5 φορές της κίτρινης κάρτας σε παίκτες της Καβάλας και καμία στους αντίστοιχους του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα την κίτρινη κάρτα από πλευράς των «Αργοναυτών» αντίκρισαν οι Παγώνης, Ντουτσαρίδης, Ντόσης, Χλωρός και Θεοδωρίδης. Βοηθοί του ήταν οι Άγγελος Μιχάλογλου (Ε.Π.Σ. Πέλλας) και Σταύρος Σίπκας (Ε.Π.Σ. Πέλλας) με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Χρήστο Γκράνα της Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς):  Αποστολίδης, Κοτίτσας, Καλαγκάνης, Ντουτσαρίδης, Παγώνης, Πλιάγκας (63′ Χλωρός), Κάργας, Θεοδωρίδης, Τριποτσέρης, Παπαδόπουλος (75′ Τσομπανόπουλος), Ντόσης.

    Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Γ. Παληγεώργος (72′ Σιατραβάνης), Βαγγελόπουλος, Σαββίδης, Ουκάρ, Φερνάντες, Λόπεθ, Γεωργίου (52′ Στεφανίδης), Κιρόφσκι (52′ Ισαάκ), Σουλίδης.

     

    Τα αποτελέσματα 33η αγωνιστική

    Δόξα Δράμας-Καλλονή 1-0

    Εθνικός Γαζ.-Παναιτωλικός 0-0

    Καβάλα-Ηρακλής 0-0

    Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β. 1-1

    Βύζας Μεγάρων-Πιερικός 1-1

    Θρασύβουλος-Αν. Γιαννιτσών 4-1

    Φωκικός-Απόλλων Σμύρνης 1-2

    Νίκη Βόλου-Αν. Επανομής 4-1

    Λάρισα-Ηρακλής Ψαχνών

    Καλλιθέα-Εργοτέλης 2-1

    Ρεπό είχε ο Πανσερραϊκός

     

    Η βαθμολογία

    1. Απόλλων  Σμύρνης (35-18) 61

    2. Ολυμπιακός Βόλου (37-17) 56

    3. Εργοτέλης (29-21) 54

    4. Νίκη Βόλου (37-20) 54

    5. Παναιτωλικός (40-19) 53

    6. Καλλονή 30 (29-17) 50

    7. ΑΕΠ Ηρακλής (35-20) 50

    8. Πανσερραϊκός (27-23) 49

    9. Λάρισα (30-14) 48

    10. Δόξα Δράμας (26-24) 47

    11. Ηρακλής Ψαχνών (31-25) 46

    12. Καβάλα (25-24) 42

    13. Καλλιθέα (33-32) 41

    14. Φωκικός (21-35) 32

    15. Πιερικός (24-41) 32

    16. Eθνικός Γαζώρου (21-27) 32

    17. Παναχαϊκή 2005 (24-30) 31

    18. Αναγέν. Γιαννιτσών (25-47) 30

    19. Θρασύβουλος (19-32) 28

    20. Βύζας Μεγάρων (16-39) 22

    21. Αναγέν. Επανωμής (18-57) 15

     

    Η επόμενη 34η αγωνιστική

    Εθνικός Γαζ-Δόξα Δράμας

    Καλλονή-Καβάλα

    Παναιτωλικός-Παναχαϊκή

    Ηρακλής-Βύζας Μεγάρων

    Ολυμπιακός Β.-Θρασύβουλος

    Πιερικός-Φωκικός

    Αν. Γιαννιτσών-Νίκη Βόλου

    Απόλλων Σμ.-Λάρισα

    Ηρακλής Ψ.-Καλλιθέα

    Εργοτέλης-Πανσερραϊκός

    Ρεπό έχει η Αν. Επανομής

     

    One Response to “Όλα μηδέν σήμερα Τετάρτη (10/4) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στην αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (0-0) για την 33η αγωνιστική”