Bookmarks

     

    Μεγάλη πρόκριση στους «8» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος πανηγύρισε την προηγούμενη Τετάρτη (24/4) ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Άρης Ακροποτάμου ο οποίος μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, μέσα στο γήπεδό του, επικράτησε άνετα του Έβρου Σουφλίου με σκορ (4-1). Μία νίκη πέρα για πέρα δίκαιη για το συγκρότημα του Γιώργου Μανάφη που με πανηγυρικό τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών της χώρας μας. Μάλιστα να σημειωθεί ότι η ομάδα του Άρη Ακροποτάμου στις 22 Μαΐου σε ουδέτερο γήπεδο θα αντιμετωπίσει την Ανατολή.

     

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 7 παίκτες λόγω των «καρέ» των αποβολών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Οι γηπεδούχοι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι, έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και στο τέλος δικαιολογημένα ήταν τα πανηγύρια για την ομάδα του Χρήστου Παρασκευά. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους συνοδεύτηκε με την επιτυχία του πρώτου τέρματος. Ήταν το 13΄ όταν από λάθος στην άμυνα του Έβρου, ο Βασίλης Παπαδόπουλος έκανε το (1-0) και άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στο συγκρότημα του Ακροποτάμου. Στο 29΄ η κεφαλιά του Τσαπάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ακροποτάμου, σταμάτησε στο δοκάρι του Χατζηνικολή. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, ο Καραγιαννίδης με σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το (2-0). Τέσσερα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 35΄ ο Μπάτζιος αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παιχνίδι σε αντίπαλο. Στο 51΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κάπατζη από τον Τσαπάνη, με τον παίκτη του Σουφλίου να βλέπει δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Ο Ηλίας Σεφερίδης ανέλαβε να το εκτελέσει, ήταν εύστοχος και έγραψε το (3-0). Στο 69΄ ο Κάπατζης με σουτ έκανε το (4-0) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων. Σε εκείνο το σημείο διακόπηκε για λίγα λεπτά το ματς, λόγω εισβολής ενός οπαδού των φιλοξενούμενων στο γήπεδο και ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Φωτιάδης πήγε στα αποδυτήρια. Οι άνθρωποι του Έβρου διαμαρτυρήθηκαν πως το τέταρτο γκολ ήταν οφσάιντ, ενώ στο 74’ ο Αραμπατζής δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία. Στο 79’ ολοκληρώθηκε το «καρέ» των αποβολών, με τον Δαμιανίδη να δέχεται την κόκκινη κάρτα λόγω εξύβρισης στον διαιτητή. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Έβρου Σουφλίου ήταν στο 88΄ να μειώσουν με το γκολ του Λίτσκα ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα (4-1).

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Καλός σε γενικές γραμμές ήταν στα σφυρίγματά του ο διαιτητής Ανανίας Φωτιάδης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών με βοηθούς του, τους συμπατριώτες του Γεώργιο Γάδο και Δημήτριο Γκαϊντατζή. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Μεμούρης, Καμπερίδης, Τσέπα, Σεφερίδης (70’ Κουτσικοβαγγέλης), Σολακίδης, Σάσσος (57’ Μαλακογιάννης), Καραγιαννίδης, Τσορμπαντζής (70’ Γούναρης), Παπαδόπουλος Β., Κάμπατζης Δ.

     

    Έβρος Σουφλίου: Παμπουρίδης, Μπάμνιος, Μπάτζιος, Κατρανίτσας, Τσαπάνης, Παπαναστασίου (46’ Λύτρας), Μεμέτ, Ευφραιμίδης, Δαμιανίδης, Λαζαρίδης (57’ Λίτσκας), Αραμπατζής.

    One Response to “Μεγάλη πρόκριση στους «8» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος πανηγύρισε ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Άρης Ακροποτάμου ο οποίος μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι επικράτησε άνετα του Έβρου Σουφλίου με σκορ (4-1)”