Bookmarks

     

    Το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, εξασφάλισε στο γήπεδό του ο Άρης Ακροποτάμου σε βάρος της Δόξας Πετρούσας, με σκορ (1-0) για την 1η αγωνιστική της β΄ φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος. Με τον Γιώργο Μανάφη να εκτελεί χρέη προπονητή η ομάδα του Άρη Ακροποτάμου παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο της Δόξας Πετρούσας με το γκολ πέναλτι του Ηλία Σεφερίδη στο 76΄. Έτσι οι κυπελλούχοι της Ε.Π.Σ. Καβάλας προχώρησαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και έτσι την ερχόμενη Τετάρτη (17/4) στις 4.30 το απόγευμα θα υποδεχθούν στο γήπεδό τους τον ΠΑΟ Κοσμίου.

     

    Πλούσιο θέαμα

    Όλοι όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) στο γήπεδο του Ακροποτάμου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία αναμέτρηση πλούσια σε συγκινήσεις, κατά διαστήματα αμφίρροπη με τον Άρη Ακροποτάμου να παρουσιάζεται πιο αποτελεσματικός και κυρίως πιο αποφασισμένος για τη νίκη-πρόκριση. Στο 8΄ ο Β. Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της περιοχής και σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Πετρούσας Λαμπρινουδάκης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 15΄ ο Δ. Κώτιος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Σάσσο και ο διαιτητής μάλλον χαρίστηκε στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Πετρούσας και αντί να του δείξει την κόκκινη κάρτα, απλά και μόνο τον «κιτρίνησε». Στο 25΄ είχαμε το σουτ του Λαζίδη με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ ενώ στο 35΄ και μετά τη σέντρα σουτ του Λαζίδη ο τερματοφύλακας του Ακροποτάμου Χατζηνικολής σε ετοιμότητα απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 39΄ και μετά το κόρνερ του Β. Παπαδόπουλου ο Σολακίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το αντίπαλο δοκάρι. Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 43΄ το σουτ του Παπακωνσταντίνου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σχεδόν ο αμυντικός του Ακροποτάμου Τσέπα. Στο 55΄ το σουτ του Π. Παπαδόπουλου έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 59΄ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Κάμπατζη έδιωξε σε κόρνερ ο Λαμπρινουδάκης. Στο 65΄ ο Β. Παπαδόπουλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Πετρούσας Λαμπρινουδάκη ενώ στο 76΄ είχαμε την ανατροπή του Μεμούρη από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Θεοφάνης Κετεσίδης σφύριξε αμέσως την εσχάτη των ποινών και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σεφερίδης γράφοντας το (1-0). Στο 85΄ ο Υψηλός έπιασε σουτ, η μπάλα σταμάτησε αρχικά στα σώματα των αμυντικών του Ακροποτάμου, ακολούθησε νέο σουτ από τον Βραμέντσαλη αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 86΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Πετρούσας Δ. Κώτιος. Τέλος στο 87΄ και μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Β. Παπαδόπουλο χρειάστηκε η διπλή προσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Δόξας Πετρούσας Λαμπρινουδάκη για να εξουδετερώσει τον κίνδυνο που διαγράφονταν στην εστία του.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Καλός σε γενικές γραμμές ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Θεοφάνης Κετεσίδης της Ε.Π.Σ. Σερρών με βοηθούς του τους Βασίλειο Καμπούρη και Νικόλαο Κωτούλα από την ίδια Ένωση. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Μεμούρης, Καμπερίδης, Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης, Σάσσος (87΄ Αμιάδης), Καραγιαννίδης (92΄ Κ. Αλεπίδης), Τζορμπατζής, Β. Παπαδόπουλος (90΄ Γούναρης), Κάμπατζης.

     

    Δόξα Πετρούσας: Λαμπρινουδάκης, Γ. Κώτιος, Γιαννίκης, Βραμέντσαλης, Δ. Κώτιος, Π. Παπαδόπουλος, Λαζίδης (72΄ Τσιρακίδης), Μιχαλάκης (80΄ Ξενίδης), Μ. Κωνσταντινίδης, Υψηλός, Παπακωνσταντίνου.

    One Response to “Νίκη-πρόκριση του Άρη Ακροποτάμου σε βάρος της Δόξας Πετρούσας (1-0) με το γκολ-πέναλτι του Ηλία Σεφερίδη και τώρα περιμένει τον ΠΑΟ Κοσμίου για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος”