Bookmarks

     

    Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος της ιστιοπλοΐας διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας και τον Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας στο λιμανάκι της Καλαμίτσας προπονητικό camp Optimist και Laser το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6-7/4). Την διεξαγωγή του Camp θα αναλάβει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κος Πινιάρης Θανάσης. Στο διήμερο αυτό θα έχουν την ευκαιρία οι αθλητές, των ομίλων που θα συμμετάσχουν, να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις σχετικά με τα μυστικά της ιστιοπλοΐας και οι προπονητές να ανταλλάξουν απόψεις. Επίσης είναι μία ευκαιρία να ενδυναμωθούν οι σχέσεις των ομίλων μεταξύ τους και να γνωριστούν καλύτερα οι αθλητές σε περιβάλλον εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας. Προσκαλούμε έτσι τους ομίλους της Βορείου Ελλάδος που θέλουν να συμμετάσχουν να έρθουν στις εγκαταστάσεις μας.

     

    Υπάρχει δυνατότητα για παροχή σκαφών (μετά από συνεννόηση) ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης για κάποιους αθλητές. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6944-989.894 τον Έφορο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας Βασίλη Πηγαδά.

     

    Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας του τμήματος Κεραμωτής

    Άρχισαν οι εγγραφές για την περίοδο της Άνοιξης 2013 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας του τμήματος Κεραμωτής με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 13 Απριλίου. Η Σχολή του Ν.Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβόλια, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του Ν.Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη. Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας του ΝΟΚ λειτουργεί στην Καβάλα από το 1989 και στην Κεραμωτή από το 2007 και η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι επτά εβδομάδες. Σ’ αυτές θα γίνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών ενώ θα πραγματοποιηθούν 7 θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας δεν είναι το τέρμα. Για όποιον θέλει να μείνει κοντά στη θάλασσα, είναι η αρχή της δράσης. Οι μαθητές της σχολής γίνονται μέλη του Ομίλου και μπορούν να πάρουν μέρος σε εκδρομές με ιστιοφόρα, να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα σκάφη του Ομίλου, παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας. Η απόκτηση του διπλώματος είναι το πρώτο βήμα για την επαγγελματική ενασχόληση με το θαλάσσιο τουρισμό που είναι συνεχώς αυξανόμενος στον ελληνικό χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Έφορου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του τμήματος Κεραμωτής Χριστόφορου Γκριτζελάκη 6972-054.346.

     

    Υποβολή υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Finn Masters για το 2015

     

    Το σκάφος FINN σχεδιάστηκε το 1949 και από το 1952 συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα από τα περισσότερο διαδεδομένα σκάφη με πλήρωμα ενός ατόμου παγκοσμίως με φανατικούς θαυμαστές, ιδιαίτερα στις βόρειες χώρες. Λόγω της διάδοσής του οι αθλητές που ξεπερνούν τα 40 έτη, διοργανώνουν κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή το παγκόσμιο πρωτάθλημα FINN MASTERS, στο οποίο οι συμμετοχές ξεπερνούν τα 250 σκάφη. Φυσικά, λόγω της ηλικίας των συμμετεχόντων και των φανατικών θαυμαστών, συνήθως ακολουθούν τους αθλητές και οι οικογένειές τους, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο στην διάρκεια του πρωταθλήματος να μετακινούνται πάνω από 500 άτομα, με διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, εκδρομών ξεναγήσεων κτλ. Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας σεβόμενος την μακρόχρονη ιστορία του και την εμπειρία του στην διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, υπέβαλε την υποψηφιότητα του για την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FINN MASTERS 2015 στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας. Έχει ήδη αναρτηθεί στο site της παγκόσμιας κλάσης http://www.finnworldmaster.com  η πρώτη παρουσίαση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και της πόλης της Καβάλας. Ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητάς μας θα κατατεθεί και θα παρουσιαστεί από τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας στα FINN, κο Γιαραμάνη Γιάννη, στην πόλη LA ROCHELLE της Γαλλίας στις 22 Μαΐου 2013, όπου θα διεξαχθεί το FINN MASTERS 2013 και στο οποίο και θα συμμετάσχει. Στα πλαίσια της διεξαγωγής του πρωταθλήματος οι αθλητές που συμμετέχουν θα ψηφίσουν για το ποια πόλη θέλουν να διοργανώσει το πρωτάθλημα για το 2015, μεταξύ των υποψηφιοτήτων. Θεωρούμε ότι το όλο εγχείρημα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης μας, να ενισχύσουμε τον τουρισμό και φυσικά να διοργανώσουμε ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα, αφού η περιοχή μας και ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η παγκόσμια κλάση FINN MASTERS για την διεξαγωγή των αγώνων. Ελπίζουμε και είμαστε βέβαιοι ότι η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος της Καβάλας θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή, να αναλάβει η πόλη μας μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, και να διαφημιστεί σε μία τόσο δύσκολη εποχή.

    One Response to “Ιστιοπλοϊκό camp διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6-7/4) από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή”