Bookmarks

     

    Δύο γκολ και ένα δοκάρι για τη Δόξα Δράμας, ελάχιστες φάσεις από πλευράς των «Αργοναυτών», μέτριο θέαμα, 150 περίπου Καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι ταξίδεψαν και επέστρεψαν απογοητευμένοι στη βάση τους και ένας διαιτητής, ο Αθηναίος ρέφερι Αναστάσιος Παπαπέτρου, συνέθεσαν την εικόνα του γειτονικού ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής (21/4) μεταξύ της Δόξας και του Α.Ο.Κ. και κάποια εκ των στοιχείων που προαναφέραμε «έγειραν την πλάστιγγα» υπέρ των μαυραετών οι οποίοι νίκησαν με σκορ (2-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίο φέρνει το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά ακόμη πιο μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα play-off σε αντίθεση με την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα η οποία με το «τρίποντο» που κατέκτησε σε βάρος της Καβάλας, κρατάει τη Δόξα στο να διατηρεί την επαφή της με τα μπαράζ ανόδου.

     

    Ντέρμπι… όπως τα προηγούμενα

    Η αναμέτρηση σίγουρα είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δίνουν τις δικές τους μάχες εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και με τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ. και της Δόξας Δράμας, να ενισχύουν τις προσπάθειες των αγαπημένων τους ομάδων για την κατάκτηση των βαθμών της νίκης. Μάλιστα οι Καβαλιώτες φίλαθλοι 150 περίπου στον αριθμό είτε ταξίδεψαν με την οργανωμένη εκδρομή του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. είτε και με την αντίστοιχη της Λέσχης Φιλάθλων, έδωσαν το δικό τους χρώμα και τη δική τους επιβλητική παρουσία στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου της Δράμας και το σίγουρο είναι ότι με τη διαρκή τους υποστήριξη αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος. Η ήττα που γνώρισε ο Α.Ο.Κ. με (2-0) σε ένα παιχνίδι γοήτρου όπως αυτό με τη Δόξα Δράμας, δικαιολογημένα, προκάλεσε την απογοήτευση. Στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και των ιθυνόντων της ομάδας.

     

    Λίγες φάσεις, πολύ συγκίνηση

    Η αναμέτρηση μεταξύ της Δόξας και της Καβάλας σε αγωνιστικό επίπεδο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι «αξίζει δάφνες» και αυτό γιατί λίγα ήταν τα χρονικά διαστήματα του αγώνα που οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στην επανάληψη. Στην κυριολεξία «σπατάλησαν» το πρώτο 45λεπτο με ελάχιστες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Ένα 45λεπτο το οποίο κύλισε με τον Α.Ο.Κ. να ελέγχει τόσο το χώρο της μεσαίας γραμμής όσο και στην αμυντική του διάταξη να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Βέβαια στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο.Κ. ελάχιστα απείλησε την εστία του Δαύκου και μία δύο περιπτώσεις ήταν αυτές αρχικά με το σουτ του Παντελή Ντουτσαρίδη στο 14΄ και λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου σε μία προσπάθεια του Πάτο. Μάλιστα σ’ αυτό το 45λεπτο ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς είδε κάποιους ποδοσφαιριστές του, κυρίως νεαρούς σε ηλικία να μην βρίσκονται σε καλή μέρα και τα πατήματά τους να μην είναι ανάλογα. Διαπιστώνοντας κάποια κενά κυρίως στο χώρο της επίθεσης, στην επανάληψη ο Γιώργος Μαραντάς προχώρησε σε 3 αλλαγές θέλοντας να δώσει διαφορετική ώθηση στην επιθετική γραμμή της Καβάλας. Έτσι έβαλε τους Πλιάγκα, Μπρατσιάνι και Χλωρό. Στην επανάληψη όπως άλλωστε αναμένονταν οι γηπεδούχοι θα επιδίωκαν να αιφνιδιάσουν την εστία της Καβάλας πιέζοντας στην έναρξή της και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αυτό το κατάφεραν, να προηγηθούν δηλαδή στο σκορ έχοντας ωστόσο την εύνοια του Αθηναίου ρέφερι Αναστάσιο Παπαπέτρου ο οποίος αντί να υποδείξει φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καβάλας σε βάρος του Στέλιου Μαραγκού, αυτός μάλλον δεν είδε καλά και υπέδειξα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων. Ήταν το 54΄ και ο Ταραλίδης με απ’ ευθείας χτύπημα έγραψε το (1-0). Στο 66΄ τα πράγματα για τους γηπεδούχους απλουστεύθηκαν.  Ο Καμινιώτης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση των αμυντικών της Καβάλας στη μεγάλη περιοχή, έγινε κάτοχός της, έπιασε υποδειγματικό πλασέ και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των «Αργοναυτών» Μανώλη Αποστολίδη να αντιδράσει, γράφοντας το (2-0). Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε και το υπόλοιπο του αγώνα μάλλον είχε τυπική διαδικασία. Ο Γιώργος Μαραντάς έβαλε 3 ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει κυρίως την επίθεση της Καβάλας αλλά και πάλι τα προβλήματα στην κυκλοφορία που παρουσιάστηκαν, στην ανάπτυξη της ομάδας αλλά και στη δημιουργία φάσεων μπροστά στα καρέ της Δόξας ήταν ελάχιστα.  Το παιχνίδι τελείωσε, η Δόξα Δράμας πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, η ήττα στους «Αργοναύτες» προκάλεσε απογοήτευση και το τέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν άδοξο.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Ένα ανάποδο σφύριγμα του Αθηναίου ρέφερι Τάσου Παπαπέτρου από την Αθήνα ήταν αρκετό να βάλει τη δική του «σφραγίδα» και να οδηγήσει τους παίκτες της Δράμας στο να πετύχουν το πρώτο γκολ και να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη. Βοηθοί του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν οι συμπατριώτες του Παναγιώτης Αργυρός και Δημήτρης Αθανασόπουλος με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Δημήτριο Καραντώνη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Μπαρί Οζμάν Πάτο.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Μκρτσιάν, Ταραλίδης, Καμινιώτης (77’ Μπαλής), Ιντζόγλου, Ρούσεφ (70’ Πουλάκος), Κάπελ (81’ Κάσσος), Μπουτζίκος, Περπερίδης, Μπάρρος, Τότο.

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Αποστολίδης, Κοτίτσας (58’ λ.τ. Πλιάγκας), Καζαντζίδης (62’ Μπρατσιάνι), Καλαγκάνης, Μαραγκός, Ντουτσαρίδης, Παγώνης, Κάργας (75΄Χλωρός), Πάτο, Παπαδόπουλος, Ντόσης.

     

    Τα αποτελέσματα – 35η αγωνιστική

    Δόξα Δράμας-Καβάλα 2-0

    Παναχαϊκή-Εθνικός Γαζ. 2-0

    Βύζας Μεγ.-Καλλονή 0-0

    Θρασύβουλος-Παναιτωλικός 1-3

    Φωκικός-Ηρακλής 0-1

    Νίκη Β.-Ολυμπιακός Β. 1-1

    Λάρισα-Πιερικός 4-2

    Καλλιθέα-Απόλλων Σμ. 2-1

    Εργοτέλης-Αν. Επανομής 2-0

    Πανσερραϊκός-Ηρακλής Ψ. 1-0

    Ρεπό είχε η Αν. Γιαννιτσών

     

    Η βαθμολογία

    1. Απόλλων (40-22)64

    2. Ολυμπιακός Βόλου (41-19) 60

    3. Παναιτωλικός (47-23) 59

    4. Εργοτέλης (31-21) 58

    5. Νίκη Βόλου (39-22) 56

    6. ΑΕΠ Ηρακλής (39-20) 56

    7. Καλλονή (31-18) 54

    8. Λάρισα (37-20) 54

    9. Πανσερραϊκός (28-23) 53

    10. Δόξα Δράμας (28-25) 50

    11. Ηρακλής Ψαχνών (31-27) 47

    12. Καλλιθέα (35-33) 45

    13. Καβάλα (26-28) 42

    14. Πιερικός (29-46) 35

    15. Eθνικός Γαζώρου (22-29) 35

    16. Παναχαϊκή 2005 (29-34) 34

    17. Φωκικός (22-39) 32

    18. Αναγέν. Γιαννιτσών (26-48) 31

    19. Θρασύβουλος (21-38) 25

    20. Βύζας Μεγάρων (16-42) 23

    21. Αναγέν. Επανωμής (18-59) 15

     

     

    Η ερχόμενη 36η αγωνιστική

    Τον Βύζαντα Μεγάρων υποδέχεται τον Α.Ο.Κ. την Τετάρτη (24/4) στις 4 το απόγευμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την 36η αγωνιστική-εμβόλιμη του πρωταθλήματος της Football League.

     

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες θα διεξαχθούν είναι οι εξής:

    Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας

    Καβάλα-Βύζας Μεγάρων

    Εθνικός Γαζ.-Θρασύβουλος

    Καλλονή-Φωκικός

    Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου

    Ηρακλής-Λάρισα

    Πιερικός-Καλλιθέα

    Αν. Γιαννιτσών-Εργοτέλης

    Απόλλων Σμ.-Πανσερραϊκός

    Ηρακλής Ψ.-Αν. Επανομής

    Ρεπό έχει ο Ολυμπιακός Βόλου

     

     

    One Response to “Δεν το «πάλεψε» ο Α.Ο.Κ. όσο έπρεπε στο γειτονικό ντέρμπι με τη Δόξα και έχασε την προηγούμενη Κυριακή (21/4) στη Δράμα με (2-0) – Ένα ανάποδο σφύριγμα του ρέφερι Τάσου Παπαπέτρου άλλαξε τη ροή όλου του αγώνα”