Bookmarks

     

    Ο Πανιώνιος βρήκε αντίσταση από την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της προηγούμενης Τετάρτης (6/2) στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης, αλλά κατάφερε να φτάσει στο τέλος στη νίκη με σκορ (88-71). Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού πάλεψαν το παιχνίδι για επιπλέον από ένα ημίχρονο, έδειξαν τις αρετές τους αλλά κυρίως στην τέταρτη περίοδο η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας παρουσίασε αδυναμίες κυρίως στον αμυντικό τομέα τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και οι οποίοι έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

     

    Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέβαλαν το παιχνίδι τους με την έναρξη της τρίτης περιόδου και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Ο Νίκος Παππάς από τον Πανιώνιο, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς σημείωσε 24 πόντους, με τον Πέιν να προσθέτει 18. Για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ο Κόλεμαν σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ ο Μιλόσεβιτς σημείωσε 13.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι του απέναντι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Με αυτόν τον τρόπο, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε με (13-4) των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως ισορρόπησαν την αναμέτρηση στη συνέχεια. Ο Μπούκερ έκανε το (15-9) για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ο Γιώργος Μπόγρης, ευστοχώντας σε δύο βολές πέτυχε το (18-17), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Στη συνέχεια, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι στο μέχρι το 12ο λεπτό. Έπειτα ο Μπόγρης έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στους Νεοσμυρνιώτες (22-19) για να μειώσει ο Χριστόφορος Στεφανίδης σε (26-22) με δύο εύστοχες βολές. Ο Μιλόσεβιτς έκανε το (33-28), με τον Πανιώνιο, όμως να διατηρεί το προβάδισμα του στο σκορ. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά τους στους πέντε πόντους (35-35) για να ισοφαρίσει πάντως η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε (35-35), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με (36-35), ύστερα από 1/2 εύστοχες βολές για τον Νίκο Παππά.

     

    Πάτησε γκάζι στο δεύτερο

    Στην τρίτη περίοδο, ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε με τον Νίκο Παππά να αποσπαστεί με τρεις πόντους (40-37), ενώ ο ίδιος παίκτης σημείωσε το (50-42). Ο Μιλόσεβιτς μείωσε σε (50-44) και ο Πέιν με κάρφωμα πέτυχε το (52-44). Ο Μίλμπουρν με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το 55-46 και ο Πάνος μείωσε σε (55-48). Ο Πέιν σημείωσε το (57-48), ενώ ο Μπατής ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους (59-48). Ο Κις έκανε το (61-48), με τον Πέιν να κάνει το (64-48). Το τρίτο δεκάλεπτο τελικά έκλεισε με (64-49), με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 15 πόντους. Ο Παππάς ανέβασε την διαφορά στους 17 πόντους (73-56) και ο Στεφανίδης έκανε το (73-58). Ο Μπόγρης πέτυχε το (77-58), ενώ ο Μίτροβιτς μείωσε σε (77-61) με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Ο Πέιν με τρίποντο έκανε το (80-61) και ο Καλαμπάκας έκανε το (82-64). Ο Μίλμπουρν με κάρφωμα μείωσε στους 18 πόντους για να φτάσει τελικά ο Πανιώνιος στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (88-71).

     

    Τα δεκάλεπτα: 18-17, 36-35, 64-49, 88-71.

     

    Πανιώνιος (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 11, Πέιν 18(1), Μοτσενίγκος 1, Αθηναίου 3(1), Κις 8(2), Μίλμπουρν 10(1), Αθανασούλας, Μπατής 2, Καββαδάς 6, Παππάς 24(4), Αγραβάνης 1, Μπούκερ 4.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 2, Άρμπετ 5(1), Καλαμπάκας 5(1), Στεφανίδης 12, Μιλόσεβιτς 13, Μίτροβιτς 9(2), Κόλεμαν 19, Ατσάρα 6.

     

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Άγγελος Κορωνιός έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ μέσα από τις οποίες σημείωσε ότι οι παίκτες του δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο παρκέ και έκαναν παιδαριώδη λάθη. Χαρακτηριστικά ο Άγγελος Κορωνιός δήλωσε τα εξής:

    -«Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλή ομάδα και γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα είχα πει στους παίκτες μου ότι πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας αν θέλουμε να κλέψουμε το ματς. Όμως κρίνοντας αντικειμενικά τα δύο ρόστερ των ομάδων, δεν έχουν καμία σχέση. Ο Πανιώνιος δεν είναι τυχαία τρίτος στη βαθμολογία, αφού είναι μία πολύ καλή ομάδα με τεράστια δύναμη. Εμείς είχαμε συγκέντρωση στο πρώτο ημίχρονο όπου παρά τα λάθη μας είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Όμως το τρίτο δεκάλεπτο για μία ακόμη φορά στη φετινή σεζόν ήταν καταστροφικό. Δεν είχαμε συγκέντρωση, κάναμε παιδαριώδη λάθη, μας πήραν 13 επιθετικά ριμπάουντ και ήταν σαν να μη μπήκαμε καν στο γήπεδο».

     

    Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Στεφανίδη

    Δηλώσεις από πλευράς των παικτών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έκανε ο Χριστόφορος Στεφανίδης ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    -«Ήρθαμε να παίξουμε ένα απαιτητικό παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα, τον Πανιώνιο, που βγάζει ενέργεια στο γήπεδο και παίζει σε υψηλό τέμπο. Είχαμε καλή εικόνα για δύο δεκάλεπτα με τις διαφορετικές άμυνες που χρησιμοποιήσαμε αλλά στην τρίτη περίοδο παίξαμε πολύ άσχημα. Χάσαμε τα ριμπάουντ, δεχθήκαμε πολλά τρίποντα και ο αγώνας έγινε εύκολος για τον Πανιώνιο».

     

    Ενίσχυση με Ταϊρού

    Στην απόκτηση του 27χρονου Ντέιβιντ Ταϊρού προχώρησε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας τον οποίο και επίσημα ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Καβαλιώτικης ΚΑΕ. Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου είναι το εξής:

    -«Η ενίσχυση της αγαπημένης μας Ομάδας, με μοναδικό σκοπό της επίτευξη του στόχου μας συνεχίζεται. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέκτησε τον David Tairu. Είναι 27 χρονών (28/11/1986) παίζει σαν γκάρντ στη θέση 1 (1,91μ.-82κ.) και αγωνίζονταν στο Cleveland Havok, στη UBA League, όπου στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν είχε μέσο όρο 25,2 πόντους, με ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (63,6%), 37,7% στα τρίποντα και με ποσοστό 87,5% στις βολές, έχοντας παράλληλα 2,8 ρημπάουντ ανά παιχνίδι και 2,5 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έγκυρο αμερικάνικο αθλητικό δίκτυο ESPN, τον έχει κατατάξει στη θέση Νο78 των shooting guard στις ΗΠΑ».

     

    Comments are closed.