Bookmarks

     

    Tην ήττα γνώρισε το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης (13/2) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμολου», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας από τη Λέφσκι Σόφιας με σκορ (73-77) και μαζί έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της φάσης First Six της Βαλκανικής Λίγκας. Ήταν μία αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της οποίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ντέιβιντ Ταϊρού ο οποίος να σημειωθεί ότι στην «παρθενική» εμφάνισή του με τα χρώματα της Καβαλιώτικης ΚΑΕ άφησε καλές εντυπώσεις σημειώνοντας παράλληλα και 14 πόντους.

     

    Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο είναι το γεγονός ότι η ήττα για τη Βαλκανική Λίγκα από τη βουλγαρική Λέφσκι αποτελεί παρελθόν, άπαντες την έχουν ξεχάσει μέσα στα αποδυτήρια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αφού όλοι έχουν το μυαλό τους στο δύσκολο και πολύ καθοριστικό, εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλων Πάτρας. Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση της Βαλκανικής Λίγκας, της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με τη Λέφσκι, να τονιστεί ότι και οι  4 περίοδοι είχαν το χαρακτήρα ντέρμπι με τη βουλγαρική ομάδα να είναι μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού δεν το έβαζαν διαρκώς κάτω και μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης επιχείρησαν να φέρουν το παιχνίδι «τούμπα». Να τονιστεί ότι η βουλγαρική ομάδα Λέφσκι είχε σε εξαιρετική μέρα τον πρώην παίκτη της Ένωσης Τσαβντάρ Κοστόφ ο οποίος συνολικά πέτυχε 22 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση.

     

    Τα δεκάλεπτα: 14-18, 31-33, 51-56, 73-77.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 3, Αρμπέτ 8 (2), Καλαμπάκας 4, Μανωλόπουλος, Στεφανίδης 4 (1), Μιλόσεβιτς 15, Μίτροβιτς, Ταϊρού 14 (2), Κρστέβσκι 2, Κόλεμαν 8, Ατσάρα 15 (2).

     

    Λέφσκι (Παπάζοβ): Πέτκοβ, Κοστόβ 22 (2), Γκεορκίεβ 13, Ιβάνοφ 3, Χ. Ντιμίτροβ 1, Ν. Ντιμίτροβ 12, Βαρμπάνοβ 7, Φιλίποβ, Ζ. Γκεοργκίεβ 13 (2), Μαρίνοβιτς 9 (2).

     

    Και τώρα η σειρά του Απόλλων Πατρών

    Το γεγονός ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας γνώρισε την ήττα από τη βουλγαρική Λέφσκι για τη Βαλκανική Λίγκα σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό δε φαίνεται να πτοεί όλους εκείνους οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια της Καβαλιώτικης ΚΑΕ. Μάλιστα από πλευράς τους οι καλαθοσφαιριστές είναι έτοιμοι αλλά και αποφασισμένοι προκειμένου να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το Σάββατο (16/2) κόντρα στον Απόλλων Πατρών να δώσουν τα πάντα προκειμένου η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Άλλωστε είναι γνωστό το ότι η αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλων Πατρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αποτελεί μία τεράστια πρόκληση προκειμένου το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα και ταυτόχρονα να γίνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Σε αγωνιστικό επίπεδο και ενώ η προετοιμασία των παικτών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βρίσκεται σε εξέλιξη, δύο είναι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Άγγελος Κορωνιός για το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλων Πατρών. Και αυτό γιατί στα πλάνα του δεν υπολογίζεται ο Στυλιανού ο οποίος είναι τραυματίας ενώ την ίδια ώρα αμφίβολος θεωρείται και ο Καλαμπάκας.

     

    Η ερχόμενη 17η αγωνιστική

    Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν είναι τα εξής:

    Άρης-Πανελευσινιακός

    Κολοσσός Ρ.-Πανιώνιος

    Ένωση Καβ.-Απόλλων Π.

    Περιστέρι-ΠΑΟΚ Θεσσ.

    ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός

    Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ.

    ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός

     

    Η βαθμολογία

    1. Ολυμπιακός (1434-1084) 31

    2. Παναθηναϊκός (1260-964) 29

    3. Πανιώνιος ΓΣ (1278-1187) 29

    4. ΠΑΟΚ (1213-1156) 28

    5. Α.Γ.Ο.Ρεθύμνου (1181-1183) 26

    6. Απόλλων Πατρών (1251-1236) 24

    7. Άρης AΣ (1074-1131) 23

    8. Ίκαρος Καλλιθέας (1107-1207) 22

    9. Κολοσσός (1136-1211) 22

    10. Ηλυσιακός (1089-1243) 21

    11. Κ.Α.Ο Δράμας (1212-1278) 21

    12. Περιστέρι (1095-1251) 21

    13. Ένωση Καβ. (1204-1338) 20

    14. Πανελευσινιακός (1190-1255) 19

     

     

    Δυναμικό παρών από τον κόσμο

    Το σίγουρο είναι ότι το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» το Σάββατο (16/2) στην αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα αναμένεται να είναι κατάμεστο από εκατοντάδες Καβαλιώτες φιλάθλους οι οποίοι θα δώσουν δυναμικό παρών και από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα θα βάλουν τις βάσεις προκειμένου η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο γίνονται γνωστές οι τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Απόλλων Πατρών αλλά ταυτόχρονα απευθύνεται και κάλεσμα στους φιλάθλους της Καβάλας για να δώσουν δυναμικό παρών στο δύσκολο αυτό παιχνίδι.

     

    Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας περιλαμβάνει τα εξής:

    -«Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το Σάββατο 16/02/2013 και ώρα 17.00΄στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, θα αγωνιστεί στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basketleague, κόντρα στην ομάδα του Aπόλλωνα Πάτρων και σας χρειάζεται όλους δίπλα της. Μόνο «όλοι μαζί» μπορούμε να βγούμε νικητές και από αυτή τη «μάχη»… Οι τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών θα είναι 10 ευρώ (γενική είσοδος). Για τους μαθητές και σπουδαστές η είσοδος θα κοστίζει 5 ευρώ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για τα παιδιά των Ακαδημιών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας καθώς και για τα παιδιά έως 10 ετών, που συνοδεύονται από γονείς, καθώς και για τους άνεργους, με επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΕΑΔ και ενώ πρώτα έχουν δηλώσει την πρόθεση και το όνομα του στα γραφεία της ΚΑΕ. Επίσης, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα διατίθενται «κάρτες διαρκείας β’ γύρου» με τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές στις αντίστοιχες θέσεις : Power 40 ευρώ, Blue 50 ευρώ, White 90 ευρώ και Gold 150 ευρώ. Για κρατήσεις όλων των εισιτηρίων στα γραφεία της Ομάδας στο 2510- 232.422».

     

    Επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό

    Αντιπροσωπεία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με επικεφαλής τον team manager Νίκο Πενταζίδη, τους καλαθοσφαιριστές Gregor Arbet, Steve Panos και τον Βασίλη Σαρόγλου (Υπεύθυνου Ακαδημιών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας), επισκέφτηκε στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε, η Καβαλιώτικη ΚΑΕ, από τους μικρούς μαθητές του Σχολείου. Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερο χρώμα, καθώς ο Νίκος Πενταζίδης, ως μαθητής του 2ου Δημοτικού, 24 χρόνια πριν, είχε κατακτήσει το πρώτο κύπελλο της καριέρας του στο  πρωτάθλημα mini basket  της Καβάλας. Μάλιστα, ο τότε διευθυντής του σχολείου, Βασίλης  Πουλιόπουλος  απένειμε εκ νέου το κύπελλο στον team manager της Ομάδας, ενώ του αποδόθηκε και τιμητική πλακέτα. Να σημειωθεί το γεγονός ότι οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, έδωσαν μεγάλο αριθμό αυτόγραφων στους μικρούς μαθητές, βγήκαν πολλές φωτογραφίες μαζί τους, ενώ δεν παρέλειψαν να επιδείξουν και μέρος των ικανοτήτων τους σε « μονό»,  με αντίπαλους τους πιο τολμηρούς από τους μαθητές. Τέλος σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί το γεγονός ότι από την πλευρά της η Καβαλιώτικη ΚΑΕ ευχαριστεί τον διευθυντή του σχολείου Κώστα Βλαστάρη, τον συνταξιούχο πλέον Βασίλη Πουλιόπουλο, καθώς και όλους τους δάσκαλους για την συμβολή τους στην επιτυχία της συγκεκριμένης επίσκεψης.

     

     

     

    One Response to “Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης έχασε για τη Βαλκανική Λίγκα από τη Λέφσκι με (73-77) αλλά «όλα τα λεφτά» είναι η εντός έδρας αναμέτρηση το Σάββατο (16/2) στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με τον Απόλλων Πατρών – «Καρφίτσα δε θα πρέπει να πέφτει» στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου»”