Bookmarks

     

    Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας επικράτησε πέρα για πέρα δίκαια σήμερα Σάββατο (16/2) με σκορ (85-67) του Απόλλωνα Πατρών, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίστας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με τον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας να παίρνει τα συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή του παρουσία. Έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα πήραν οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού, στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην Basket League ΟΠΑΠ. Έχοντας τον Ούλιαμ Κόλεμαν σε εξαιρετική ημέρα, με 34 πόντους και δέκα ριμπάουντ, επιβλήθηκαν των «μελανολεύκων» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, φθάνοντας στην πέμπτη φετινή επιτυχία τους.

    Αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση στην Καλαμίτσα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού στηρίχθηκε στην εξαιρετική απόδοση του Ουίλιαμ Κόλεμαν και προηγήθηκε με 22-17 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν στη δεύτερη περίοδο, έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί στην άμυνα και με «όπλο» στην επίθεση το Βλάντο Πέτροβιτς κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας διαφορά δύο πόντων (39-41).

    Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Απόλλωνα Πατρών να εκμεταλλεύεται την πολύ καλή απόδοση του Κίτον Γκραντ και να παίρνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο 24ο λεπτό  (44-48). Ωστόσο, η Καβάλα ανέβασε την απόδοσή της και με πρωταγωνιστές τους Κιερόν Ατσάρα και Ουίλιαμ Κόλεμαν έτρεξε σερί 7-0, για να προηγηθεί με 51-48 στο 27’ και 58-54 στο 30’. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ουίλιαμ Κόλεμαν ανέβασαν τη διαφορά στους δέκα πόντους (66-56), δείχνοντας την τάση να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και με πρωταγωνιστές τους Νίκο Αργυρόπουλο, Βλάντιμιρ Πέτροβιτς και Κίτον Γκραντ μείωσε σε 66-60, αλλά η Καβάλα ήταν αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα στον αντίπαλό της. Με τον Κόλεμαν να κάνει ό,τι θέλει οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν με 72-62 στο 37’ και 79-65 ένα λεπτό αργότερα, για να φθάσουν στην κατάκτηση του πολυπόθητου ροζ φύλλου με 85-67.

    Διαιτητές: Σχινάς, Παπαπέτρου, Θεονάς.

    Δεκάλεπτα:22-17, 39-41, 56-54, 85-67.
    Καβάλα (Άγγελος Κορωνιός): Άρμπετ 7 (1), Καλαμπάκας, Στεφανίδης 1, Μιλόσεβιτς 9, Μίτροβιτς 4, Ταϊρού 12, Κρστέφσκι, Κόλεμαν 34, Ατσάρα 18 (2).

    Απόλλωνας Πατρών (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 3, Αργυρόπουλος 19, Καπερώνης, Γκραντ 17, Λιανός 2, Έρτσεγκ 2, Πέτροβιτς 13 (4), Κλάιμπερ 5 (1), Ζαφείρης, Τέρνερ 6, Κρόλο.

     

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Στις δηλώσεις τις οποίες έκανε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Άγγελος Κορωνιός μετά τη σπουδαία νίκη της ομάδας του σε βάρος του Απόλλων Πατρών, δήλωσε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -«Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας, από τότε που βρίσκομαι στην ομάδα, παρ’ ότι η ομάδα είχε μεγάλη πίεση, λόγω της σημασίας του αγώνα. Κάναμε μόνο 3 λάθη στο β’ ημίχρονο, παίζοντας καταπληκτική άμυνα. Είναι σπουδαία νίκη επί πολύ καλής ομάδας, όπως είναι ο Απόλλων. Ο Βετούλας κάνει καταπληκτική δουλειά εκεί. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη φανταστική προσπάθεια που έκαναν και τη ψυχή που έδειξαν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον καταπληκτικό κόσμο της ομάδας, που από την πρώτη ημέρα μας έχουν αγκαλιάσει. Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως όταν παίζουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Να είναι σίγουροι ότι θα υλοποιήσουμε το στόχο μας».

     

    Οι δηλώσεις του Κίερον Ατσάρα

    Δηλώσεις από πλευράς των καλαθοσφαιριστών της Ένωσης έκανε ο Κίερον Ατσάρα ο οποίος τόνισε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -«Ηταν πολύ δύσκολη εβδομάδα. Είχαμε πολύ πίεση, γιατί «παίζονταν» πάρα πολλά. Με κλειδί την άμυνα και εξίσου σημαντικό στοιχείο τα λίγα λάθη, καταφέραμε να πάρουμε ένα παιχνίδι που για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

     

    -Σε ερώτηση αν είναι το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, απάντησε:

    -«Είναι ένα από τα καλύτερα. Σημασία έχει ότι νίκησε η ομάδα».

     

     

    Η 17η αγωνιστική

    Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν είναι τα εξής:

    Άρης-Πανελευσινιακός 68-55

    Κολοσσός Ρ.-Πανιώνιος 65-70

    Ένωση Καβ.-Απόλλων Π. 85-67

    Περιστέρι-ΠΑΟΚ Θεσσ. 55-63

    ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός

    Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ. 97-92

    ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός 95-68

     

    One Response to “Σπουδαία από κάθε πλευρά νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης σήμερα Σάββατο (16/2) με (85-67) επί του Απόλλωνα Πατρών, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίστας «Αλεξάνδρα Δήμογλου»”