Bookmarks

     

    Σημαντική νίκη, την πέμπτη φετινή στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, πανηγύρισε ο Άρης επί της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (77-85) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το οποίο ήταν κατάμεστο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος. Με πρωταγωνιστή το Μιχάλη Πελεκάνο και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στον αμυντικό τομέα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Ομολογουμένως ήταν μία αναμέτρηση για πολύ «γερά νεύρα» και με το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού να προσπαθεί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης να γυρίσει το παιχνίδι προκειμένου να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

     

    Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι τελικά το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμο σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης σε αντίθεση με τους παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας οι οποίοι παρά τη διάθεση που έδειξαν, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για να φτάσει η Καβαλιώτικη ΚΑΕ τελικά, στο πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα.

    Το φιλμ του αγώνα

    Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου, που πήρε λύσεις στην περιφέρεια και από το Μοχάμεντ Πάσαλιτς, προηγήθηκε και με διαφορά δέκα πόντων (16-26) στην πρώτη περίοδο, την οποία έκλεισε προηγούμενο στο σκορ με (19-28). Να σημειώσουμε το γεγονός ότι οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και έτσι ο Άρης συνέχισε να είναι το «αφεντικό» του αγώνα. Με πολύ καλή άμυνα και τον Αντώνη Ασημακόπουλο να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα και προηγήθηκαν με (26-36) στο 14ο λεπτό. Η κυριαρχία τους, όμως, σταμάτησε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν η Καβάλα με πρωταγωνιστές τους Χριστόφορο Στεφανίδη, Νεμάνια Μίτροβιτς και Στιβ Πάνος αντεπιτέθηκε και μάζεψε τη διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο -3 (44-47). Η τρίτη περίοδος στην κυριολεξία, εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο ντέρμπι, με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να παίρνει λύσεις στην επίθεση από τους Άντονι Γκάντι και Δημήτρη Καλαμπάκα και τους Θεσσαλονικείς να στηρίζονται στους Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Τζέρεμι Χαντ και Μιχάλη Πελεκάνο. Το φινάλε της περιόδου βρήκε τον Άρη να προηγείται (62-64), με τις δύο ομάδες να αφήνουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για την τέταρτη περίοδο. Με τον Κώστα Χαρίση να ανεβάζει την απόδοσή του ο Άρης διατήρησε την πρωτοπορία (64-70 στο 34’), την ίδια στιγμή που η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ξέμεινε από δυνάμεις. Με ψυχραιμία οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν, αφήνοντας τους γηπεδούχους στις τρεις νίκες σε 12 αγωνιστικές.

     

    Διαιτητές: Πηλοΐδης, Σώμος, Τζαφλέρης.


    Δεκάλεπτα:
    19-28, 44-47, 62-64, 77-85.
    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 11, Καλαμπάκας 10 (2), Στεφανίδης 10, Γκράντι 6 (1), Μίτροβιτς 6 (2), Γκαγκαλούδης 11 (1), Κόλεμαν 11, Ατσάρα 12 (2).
    Άρης (Βαγγέλης Αγγέλου): Πάσαλιτς 10 (3), Χαντ 15 (1), Πελεκάνος 19 (1), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 9 (1), Χαρίσης 12, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 10 (1), Τσακαλέρης.

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Την ανωτερότητα του Άρη στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» παραδέχθηκε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Άγγελος Κορωνιός. Ο 43χρονος τεχνικός εξήγησε πως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια, ωστόσο συνεχίζουν οι Καβαλιώτες την προσπάθειά τους αφού μπορεί η μάχη να χάθηκε, όχι όμως και ο πόλεμος. Χαρακτηριστικά ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Άγγελος Κορωνιός τόνισε τα εξής:

    -«Ο Άρης ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσα να προσγειώσω τους παίκτες μου, γιατί ήξερα τι θα συμβεί. Είχα δει τι γίνεται στον Άρη, από την ημέρα που εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου στην ομάδα. Φαίνεται, ωστόσο, πως δεν εισακούστηκα. Χάσαμε ένα παιχνίδι, όχι όμως, τον πόλεμο. Συνεχίζουμε. Αυτά τα έχω πει και ύστερα από νίκες. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα».

     

    -Σε ερώτηση εάν η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα ενισχυθεί, ο Άγγελος Κορωνιός απάντησε τα εξής:

    -«Ναι, το ψάχνουμε. Δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να κάνουμε κι άλλη μεταγραφή».


    Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καλαμπάκα

    Ο Δημήτρης Καλαμπάκας, από την πλευρά των παικτών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, σχολίασε:

    -«Σήμερα δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δίκαια νίκησε ο Άρης. Συνεχίζουμε. Το μόνο που μας μένει είναι να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να παλέψουμε. Έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας».

     

    Στη Βουλγαρία με τη Ρίλσκι Σπόρτιστ

    Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε το γεγονός ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για τις υποχρεώσεις της, στη Βαλκανική Λίγκα την Τρίτη (15/1) στις 6 το απόγευμα αγωνίζεται στη Βουλγαρία με αντίπαλο την Ρίλσκι Σπόρτιστ. Να τονιστεί ότι στη διάθεση του Έλληνα προπονητή Άγγελου Κορωνιού για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι οι Πιεβάλιτσα και Γκράντι οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στη Βουλγαρία ενώ αντίθετα ο Άγγελος Κορωνιός μπορεί να υπολογίζει στον Στυλιανού που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

     

     

    Comments are closed.