Bookmarks

     

    Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής (20/1) το Ρέθυμνο, το οποίο τελικά επικράτησε στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (88-79). Αυτή ήταν η όγδοη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και πέμπτη εντός έδρας, με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να γνωρίζει την δέκατη ήττα της σε 13 ματς. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα στο -19 κατάφερε κυρίως στην 4η περίοδο να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου  να ανατρέψει το σκορ για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Μείωσε στο -5, οι παίκτες της Καβαλιώτικης ΚΑΕ έδειξαν κάποια καλά στοιχεία αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο εύστοχοι και στο τέλος πανηγύρισαν την πολυπόθητη γι’ αυτούς νίκη. Από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, ο Ντούβνιακ σημείωσε 23 πόντους, ενώ ο Πέτγουεϊ πρόσθεσε 19 στην ομάδα του.

     

    Για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίτροβιτς που σημείωσε 24 ενώ ο Πάνος σημείωσε 17 πόντους.

     

    Η αναμέτρηση

    Η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» και ο Γκρεγκόρ με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το (0-5) για το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού, ενώ ο Πέτγουεϊ στη συνέχεια μείωσε σε (2-5). Ο Αμερικανός του Ρεθύμνου είναι εκείνος που μείωσε σε (5-8), με τον Κάρτερ έπειτα από κάρφωμα να σημειώνει το (8-11), στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αγγελόπουλος με 2/2 βολές πέτυχε το (10-13) και ο Κόμματος στο 7ο λεπτό έκανε το (14-15), μειώνοντας για τους γηπεδούχους. Ο Πέτγουεϊ με δύο εύστοχες βολές πέτυχε το (16-17) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με (22-19), ύστερα από 1/2 βολές του Χριστόφορου Στεφανίδη. Στην δεύτερη περίοδο, το Ρέθυμνο θα διατηρήσει το προβάδισμα του και με τον Πάνο θα αποσπαστεί με πέντε πόντους (30-25), ενώ ο Κόλιμον με εύστοχο σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους οκτώ πόντους (33-25). Ο Ντούβνιακ με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 13 πόντους, με τον Μίτροβιτς έπειτα από δύο διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων να ρίχνει την διαφορά στους εννέα πόντους (40-31). Ο Πάνος με κάρφωμα σημείωσε το (42-37) και ο Ντούβνιακ με τρίποντο έκανε το (45-37) για να πάνε τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με (47-39), ύστερα από κάρφωμα του Πάνου.

     

    Διατήρησε το προβάδισμα

    Να σημειωθεί το γεγονός ότι στην τρίτη περίοδο του αγώνα, ο Ατσάρα για λογαριασμό της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μείωσε σε (49-43), ενώ ο Πέτγουεϊ ανέβασε την διαφορά στους οκτώ πόντους για τους γηπεδούχους (53-45). Ο Μίτροβιτς πέτυχε το (53-47) και ο Πέτγουεϊ ακολούθως ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους για τους γηπεδούχους (55-47). Ο Ντούβνιακ σημείωσε το (57-47), ενώ με την εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το (58-47). Ο Χορν ανέβασε την διαφορά στους 15 πόντους (62-47), με τον Πέτγουεϊ έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους 19 πόντους (66-47). Ο Πάνος μείωσε σε (67-50) και ο ίδιος παίκτης έκανε το (67-52), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο (70-56) για τους γηπεδούχους. Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πίεσαν και πιάνοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση προσπάθησαν να μειώσουν τη μεγάλη διαφορά που δημιουργήθηκε. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν την διαφορά τους από τους Κρητικούς. Ο Πέτγουεϊ για το Ρέθυμνο σημείωσε το (74-66) και ο Μανωλόπουλος μείωσε σε (74-68), τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Μίτροβιτς με 2/2 βολές πέτυχε το (74-70) και ο Αγγελόπουλος ανέβασε την διαφορά στους έξι πόντους (76-70). Ο Κόλεμαν κάρφωσε και έκανε το (79-73) για να φτάσει τελικά η ομάδα του ΑΓΟ Ρεθύμνου στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα που κρίνεται ένα πέρα για πέρα δίκαιο αποτέλεσμα με σκορ (88-79).

     

    Τα δεκάλεπτα: 22-19, 47-39, 70-56, 88-79.

     

    Ρέθυμνο (Θανάσης Γιαπλές): Χορν 13(1), Καλλινικίδης, Κόλιμον 6(2), Αγγελόπουλος 4, Τσόχλας 3(1), Ντούβνιακ 23(2), Κόμματος 9(1), Κάρτερ 4, Λάτοβιτς 7(1), Πέτγουεϊ 19(1), Σιζόπουλος.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 17, Γκρεγκόρ 8(2), Καλαμπάκας 5(1), Μανωλόπουλος 5, Στυλιανού, Στεφανίδης 3, Μιλόσεβιτς 6, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 24(4), Κρστέβσκι, Κόλεμαν 7, Ατσάρα 4.

     

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Με τα καλύτερα λόγια για τα δύο καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και ειδικότερα για τους Γκρέγκορ Άρμπερτ και Ιγκόρ Μιλόσεβιτς μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και του Ρεθύμνου, ο προπονητής της Καβαλιώτικης ΚΑΕ Άγγελος Κορωνιός μιλώντας στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ. Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ο Άγγελος Κορωνιός ευχήθηκε περαστικά στον Στέργιο Κουφό και μεταξύ των άλλων δήλωσε τα εξής:

    -«Θα πρέπει να δώσω στον κόουτς Γιαπλέ συγχαρητήρια για τη νίκη της ομάδας του. Προετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα για το ματς με το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο έχει παιδιά με πολλά φυσικά προσόντα και δεν θέλαμε να τους δώσουμε πολλά ελεύθερα σουτ και να φυσικά να μην τρέξουν. Αυτό δεν έγινε στην περισσότερη διάρκεια του ματς. Το Ρέθυμνο ξέφυγε με 16 πόντους στο γ’ δεκάλεπτο κι ήταν ένα σημείο που είχαμε χάσει πλήρως την συγκέντρωσή μας. Στα τάιμ άουτ θελήσαμε να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλο αλλά όταν κάνεις 19 λάθη, αυτό είναι σημαντικό κλειδί του παιγνιδιού. Επίσης «φάγαμε» ένα «τρελό» τρίποντο από τον Χορν παρ’ ότι η άμυνα ήταν πάνω κι εμείς δεν καταφέραμε δύο φορές με τον Μανωλόπουλο να κάνουμε το ίδιο…  Τόσο ο Άμπερτ όσο και ο Μιλόσεβιτς προσπάθησαν πάρα πολύ για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται εδώ μαζί μας. Αφήνουμε πίσω το ματς αυτό και τώρα κοιτάζουμε τον Ηλυσιακό. Περαστικά στον Στέργιο Κουφό. Ελπίζω να το ξεπεράσει γρήγορα να βρεθεί στο γήπεδο. Να ξέρει ότι θα είμαστε όλοι δίπλα του».

     

    Οι δηλώσεις του Νεμάνια Μίτροβιτς

    Τους παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου εκπροσώπησε ο καλαθοσφαιριστής Νεμάνια Μίτροβιτς ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε και τα εξής:

    -«Ξέραμε ότι είναι ένα σημαντικό παιγνίδι για μας. Θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να κρατήσουμε τον ρυθμό του παιγνιδιού χαμηλά. Δεν τα καταφέραμε, Αν το Ρέθυμνο πάει χαμηλά και γρήγορα στις επιθέσεις, σκοράρει ακατάπαυστα. Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος».

     

     

    Comments are closed.