Bookmarks

     

    Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το προηγούμενο Σάββατο (5/1) στο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου «Βενετόκλειο», φθάνοντας στην τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορία μπάσκετ της χώρας μας αυτή τη φορά σε βάρος του Κολοσσού με σκορ (72-86). Μία νίκη η οποία σημαιώθηκε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και δίχως άλλο ανοίγει διάπλατα τις «πόρτες» της παραμονής για την Καβαλιώτικη ΚΑΕ. Να σημειωθεί το γεγονός ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας από τον προπονητή Άγγελο Κορωνιό έχει αποδειχθεί έμπρακτα ότι έχει μεταμορφώσει τους πάντες και τα πάντα μέσα στα αποδυτήρια της Καβαλιώτικης ΚΑΕ και αυτό φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας. Σε αντίθεση με την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου η οποία εξακολουθεί να προβληματίζει όπως άλλωστε έγινε και στην αναμέτρηση με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας όπου γνώρισε την έβδομη ήττα στο πρωτάθλημα.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξ αρχής αποφασισμένοι στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Ρόδου και προηγήθηκαν στο σκορ με (4-12), στηριζόμενοι κυρίως στο Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Άντονι Γκράντι, ενώ έκλεισαν στο +10 (15-25) το πρώτο δεκάλεπτο, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό. Βελτιώνοντας κατακόρυφα την άμυνά τους, αλλά και με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στη δεύτερη περίοδο κι έκλεισαν την ψαλίδα στο ημίχρονο (37-42). Στην επανάληψη, μάλιστα, μπήκαν δυναμικά, έκαναν γρήγορα γρήγορα σερί 6-0 και πέρασαν μπροστά με (43-42) στο 22’. Ωστόσο να τονίσουμε ότι σε ντέρμπι εξελίχθηκε η συνέχεια της αναμέτρησης, με τους δύο αντιπάλους να είναι ισόπαλοι στο 30’ (60-60), προμηνύοντας συγκλονιστικό φινάλε. Η Καβάλα, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού, ενισχυμένοι με τον Κίερον Ατσάρα που πρόσφερε 13 πόντους και τον Ουίλ Κόλεμαν σε μεγάλη ημέρα, πήραν τον απόλυτο έλεγχο κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο δεύτερο «διπλό» τους στο φετινό πρωτάθλημα, βυθίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό τον Κολοσσό Ρόδου.

    Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κόντρα στο συγκρότημα του Κολοσσού Ρόδου πέτυχε μία παλικαρίσια και πεντακάθαρη νίκη, μία νίκη η οποία αναπτερώνει σε μέγιστο βαθμό τις προσπάθειες για παραμονή στην κατηγορία και η οποία σίγουρα «σκόρπισε» και μάλιστα δικαιολογημένα τα χαμόγελα στην Καβαλιώτικη φίλαθλη κοινή γνώμη.

    Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Γεωργιάδης.
    Δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 60-60, 72-86.
    Κολοσσός Ρόδου (Μηνάς Γκέκος): Γεωργαλλής 7 (1), Κουμπούρας 10 (2), Χάτεν 5, Καλαϊτζής 4, Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 12, Κουκουλάς 9 (1), Νάτζφεϊ 12, Λάνγκφορντ 13.
    Καβάλα (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 4, Αράπης, Καλαμπάκας 2, Στεφανίδης 4, Γκράντι 14 (3), Μίτροβιτς 9 (2), Γκαγκαλούδης 14, Κρστέφσκι 5, Κόλεμαν 21, Ατσάρα 13.

     

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Άξια η Καβάλα πανηγύρισε το «διπλό» στο Βενετόκλειο, επί του Κολοσσού Ρόδου, σύμφωνα με τον Άγγελο Κορωνιό. Ο 43χρονος τεχνικός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Άγγελος Κορωνιός, έδωσε τα δημόσια συγχαρητήριά του στους παίκτες του κι εξήγησε πως, παρότι έχασαν το ρυθμό, κατάφεραν να κρατήσουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το «κλειδί» της επικράτησής τους, πάντως, ήταν η άμυνά τους κυρίως στην τελευταία περίοδο. Αναλυτικά ο Άγγελος Κορωνιός δήλωσε τα εξής:

     

    -Για τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου, ο Άγγελος Κορωνιός σημείωσε:

    -«Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Αξίζαμε τη νίκη και σε όλη τη διάρκεια έδειξαν διάθεσή για να κερδίσουν το παιχνίδι. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός Ρόδου, που έχει σημαντική παρουσία στην Α1 τα τελευταία χρόνια. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά στο α’ δεκάλεπτο, παίξαμε καλή άμυνα και ξαφνιάσαμε τον αντίπαλο. Στο β’ δεκάλεπτο μπήκαμε πιο νωθρά, ο Κολοσσός Ρόδου διάβασε το παιχνίδι και βρήκε λύσεις. Εμείς χαλαρώσαμε λίγο, αλλά κρατήσαμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».

     

    -Για το εάν υπάρχει κάποιος τομέας, στον οποίο υστέρησε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ο ίδιος υπογράμμισε τα εξής:

    -«Αυτό που είχαμε πει ήταν να μη χάσουμε το ρυθμό. Από εκεί και πέρα και στον ενάμιση μήνα που είμαι στην ομάδα δεν είναι δυνατό να έχουμε ρυθμό και στα 40 λεπτά. Αυτό δεν το κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν παράλογο να ζητήσω από τους παίκτες μου να έχουν ρυθμό και στα 40 λεπτά. Αυτό που ζητάω είναι μεγάλη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

     

    -Για το «κλειδί» της νίκης δήλωσε:

    -«Αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν η εκπληκτική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δείξαμε σοβαρότητα, πήγαμε στα ριμπάουντ και είχαμε σοβαρές επιλογές στην επίθεση. Για εμένα σημαντικές ήταν οι 20 ασίστ, ψάξαμε την έξτρα πάσα. Αυτό το ζητάω από τους παίκτες μου. Η ομάδα πλέον καταλαβαίνει και διαβάζει τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι. Τα συστήματα τα βάζουν οι προπονητές, αλλά οι παίκτες τα εφαρμόζουν».

     

    -Για τη συνέχεια στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας ο Άγγελος Κορωνιός δήλωσε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -«Δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα για να γίνουμε καλύτεροι. Ήταν μεγάλη η νίκη μας. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη στιγμή για τον Κολοσσό. Εύχομαι στον κόουτς Γκέκο καλή συνέχεια για τα επόμενα παιχνίδια».

    Οι δηλώσεις του Άντονι Γκράντι

    Σε όλα τα μέλη της ΚΑΕ και ειδικά στο γενικό αρχηγό της αφιέρωσε ο Άντονι Γκράντι τη νίκη της Καβάλας επί του Κολοσσού Ρόδου, στο Βενετόκλειο. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πέτυχε σπουδαία νίκη, που δεν έχει μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη, σε μια περίεργη φετινή περίοδο με πολλές αλλαγές τόσο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας όσο και στο ρόστερ της.

    -«Είναι πολύ σημαντική η νίκη για εμάς, γιατί έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές από την αρχή της σεζόν, με αλλαγές προπονητών και παικτών. Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και κερδίσαμε στη Ρόδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον πρόεδρο, στους προπονητές που διετέλεσαν έργο στην ομάδα και τον γενικό αρχηγό, που δουλεύει ακατάπαυστα. Προσωπικά του αφιερώνω αυτή τη νίκη», ανέφερε ο Αμερικανός γκαρντ. Εν συνεχεία εξήγησε πόσο καλά πήγαν προετοιμασμένοι στη Ρόδο, εξάλλου είχαν πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της αποστολής τους:

    -«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το παιχνίδι με τον Κολοσσό θα ήταν δύσκολο. Ξέραμε πού ερχόμασταν να παίξουμε. Ο Κολοσσός σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να φτιάξει μία μικρή ιστορία στην Α1. Δουλέψαμε πάρα πολύ στις προπονήσεις, αν και είχαμε ορισμένα άτυχα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια».

     

    Η Ένωση Καβάλας ανακοίνωσε τον Κίερον Ατσάρα

    Την απόκτηση του Κιερόν Ρόμπερτ Ατσάρα ανακοίνωσε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, με τον 29χρονο άσσο να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Αργοναυτών.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η ουσιαστική ενίσχυση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, με σκοπό την επίτευξη του φετινού στόχου της, συνεχίστηκε με την απόκτηση του Kieron Robert Achara. Ο 29χρονος (γεννημένος στις 3 Ιουλίου 1983) παίκτης ύψους 2.08 άρχισε τη φετινή σεζόν στην σκοτσέζικη Γκλάσκοου Ροκς και σε έξι παιχνίδια είχε μέσο όρο 17 πόντους και 8,3 ριμπάουντ. Μάλιστα, ο Ατσάρα είναι και διεθνής με τη φανέλα της Μεγάλης Βρετανίας και το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πάρει μέρος ως βασικό στέλεχος με την εθνική ομάδα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ήταν ο παίκτης που με 16 πόντους οδήγησε την Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στη μοναδική της νίκη μετά από 64 χρόνια σε Ολυμπιάδα, εναντίον της Κίνας».

     

    Τα αποτελέσματα 11η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας ήταν τα εξής:

    Άρης Θεσ.-Περιστέρι 70-46

    Κολοσσός Ρ.-Ένωση Καβ. 72-86

    Παναθηναϊκός-Απόλλων Π. 91-60

    ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΚΑΟ Δράμας 88-75

    Ηλυσιακός-Ίκαρος Καλλ. 66-64

    Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός 76-94

    Πανιώνιος-ΠΑΟΚ Θεσ. 82-68

     

    Η βαθμολογία

    1. Ολυμπιακός (1031-736) 22

    2. Παναθηναϊκός (889-652) 20

    3. Πανιώνιος (869-812) 20

    4. ΠΑΟΚ (846-807) 19

    5. ΑΓΟ Ρεθύμνου (811-805) 18

    6. Απόλλων Πατρών (839-841) 16

    7. Ίκαρος Καλλιθέας (729-782) 16

    8. Άρης (717-786) 15

    9. ΚΑΟ Δράμας (829-868) 15

    10. Κολοσσός (813-864) 15

    11. Περιστέρι (754-864) 15

    12. Ένωση Καβ. (831-929) 14

    13. Ηλυσιακός (733-886) 13

    14. Πανελευσινιακός (837-896) 13

     

    Η επόμενη 12η αγωνιστική

    Τον Άρη Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί το ερχόμενο Σάββατο (12/1) στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία θα επιδιώξει να κατακτήσει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Θα επιδιώξει να νικήσει και το συγκρότημα του Άρη Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας είναι τα εξής:

    Ένωση Καβ.-Άρης Θεσ.

    Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός

    Περιστέρι-ΑΓΟ Ρεθύμνου

    ΚΑΟ Δράμας-Ηλυσιακός

    Ίκαρος Κ.-Πενελευσινιακός

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος

    ΠΑΟΚ Θεσ.-Απόλλων Π.

     


    One Response to “Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης το προηγούμενο Σάββατο (5/1) στο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου «Βενετόκλειο», φθάνοντας στην τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορία σε βάρος του Κολοσσού με σκορ (72-86). – Η Ένωση Καβάλας ανακοίνωσε τον Κίερον Ατσάρα”