Bookmarks

     

    Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της μέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στο κλειστό γυμναστήριο της Δράμας «Δημήτρης Κραχτίδης», απέναντι στον ΚΑΟ Δράμας με σκορ (72-73), μετά από ένα δραματικό φινάλε. Οι 150 περίπου φίλοι της ομάδας στο τέλος πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου, σε ένα καθοριστικής βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι.

     

    Μάλιστα να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσία του προπονητή Άγγελου Κορωνιού στον πάγκο της Καβαλιώτικης ΚΑΕ συνοδεύτηκε με την πρώτη νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και η οποία αναμένεται να παίξει το δικό της καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα εν όψει των δύσκολων αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν.

     

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έφτασε σε μία παλικαρίσια νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ και η οποία χαροποίησε τόσο εκείνους τους οποίους βρίσκονται εντός των αποδυτηρίων της ομάδας, τον Πρόεδρο της ΚΑΕ Κώστα Παπακωνσταντίνου καθώς και τη φίλαθλη κοινή γνώμη του Νομού Καβάλας. Μία νίκη η οποία κάνει τους πάντες να είναι αισιόδοξοι εν όψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

     

    Το φιλμ του αγώνα
    Ο Πάλμερ με όμορφη προσπάθεια σημείωσε το (5-2) για τον ΚΑΟΔ, ενώ ο Μανωλόπουλος με 1/2 βολές θα ισοφαρίσει σε (6-6) στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης για την Καβάλα, η οποία ξεκίνησε την αναμέτρηση με μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι της. Ο Κόλεμαν με 1/2 βολές πέτυχε το (6-9) για τους παίκτες του Άγγελου Κορωνιού και ο Στυλιανού με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το (7-14). Ο Κόλεμαν με κάρφωμα έκανε το (7-16), με τον Ζάρας να πετυχαίνει με ακόμα ένα τρίποντο το (10-18). Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με (11-20) για τους φιλοξενούμενους. Στη δεύτερη περίοδο ο Μισέλ με κάρφωμα σημείωσε το (15-24), ενώ ο Πάλμερ μείωσε σε (20-24) για την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη. Ο Πάνος ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (21-26) πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Ο Πάλμερ πέτυχε το (31-28), ενώ ο Στυλιανού με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το (31-33) για να πάνε τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ (31-35), ύστερα από καλάθι του Καλαμπάκα, ενώ ο Νόουλς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

     

    Η αντεπίθεση του ΚΑΟΔ

    Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο ΚΑΟΔ ανέβασε την απόδοση του, βρήκε λύσεις και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης απέναντι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Ο Πάλμερ σημείωσε το (41-37) και ο Κόλεμαν με κάρφωμα πέτυχε το (44-39), ενώ ο Μανωλόπουλος με δύο εύστοχες βολές έκανε το (44-41). Ο Κακαρούδης με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το (50-44), με τον Πάνο να σημειώνει το (51-45). Ο Νόουλς με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το (54-47), σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

     

    Το τελευταίο δεκάλεπτο
    Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Μίτροβιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε (54-50) για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ενώ ο Στυλιανού έφερε το ματς στον πόντο (54-53). Ο Νόουλς με τρίποντο σημείωσε το (63-61) και ο Πάνος ισοφάρισε σε (63-63). Ο Στεφανίδης με ακόμα ένα τρίποντο πέτυχε το (67-66) και ο Γκράντι έδωσε το προβάδισμα στο 39ο λεπτό στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (67-69). Ο Κόλεμαν σημείωσε το (67-70) και ο Ντέιλ με δύο εύστοχες βολές έφερε την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στον πόντο (69-70). Ο Χριστόφορος Στεφανίδης μισό λεπτό πριν το τέλος έκανε με 2/2 βολές το (69-73), με τον ΚΑΟΔ να μειώνει σε (72-73), έπειτα από τρίποντο του Κακαρούδη, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση.

     

    Τα δεκάλεπτα: 11-20, 31-35, 54-47, 72-73.

    ΚΑΟΔ (Γιώργος Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Νόουλς 15 (3), Καλαϊτζίδης 5 (1), Μπόροβνιακ 3, Μίσελ 6 (14ριμπ.), Κάρτερ 2, Κακαρούδης 15 (4), Ντέιλ 5, Ζάρας 4 (1), Ιωάννου, Πάλμερ 17 (1).

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 10, Καλαμπάκας 2, Μανωλόπουλος 12 (1), Στυλιανού 12 (4), Στεφανίδης 7 (1), Γκράντι 12 (2), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 7 (1), Κρστεβσκι 2, Κόλεμαν 9 , Ίλιεφ.

     

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας έμεινε ο νέος τεχνικός της Καβαλιώτικης ΚΑΕ, Αγγελος Κορωνιός. Ο Έλληνας προπονητής της ομάδας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας τόνισε αναλυτικά μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο του:

    -«Είναι μεγάλη νίκη, γιατί ήλθε έπειτα από επτά ήττες. Όπως ήταν φυσικό, η ψυχολογία δεν ήταν η καλύτερη. Στις τέσσερις ημέρες απ’ όταν ανέλαβα ήθελα να ανεβάσω τη ψυχολογία της ομάδας και να βελτιώσω κάποια πράγματα στην άμυνα. Αν το κάναμε αυτό, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Το κάναμε και τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε δυνατά, πιέσαμε και εκπλήξαμε τον ΚΑΟΔ με την άμυνα μας, ψηλά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΚΑΟΔ το «διάβασε», αντέδρασε και πήρε το προβάδισμα. Στο τρίτο είχαμε πάλι κακές επιλογές και χαμένα ριμπάουντ και στην τέταρτη περίοδο είχαμε τη συγκέντρωση, βάλαμε δυο κρίσιμα σουτ και νικήσαμε. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, πιστεύω ήταν δίκαιη η νίκη μας. Θα δουλέψουμε σκληρά με το κεφάλι κάτω, για να σώσουμε την ομάδα».

     

    Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Στεφανίδη

    Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Στεφανίδης υποστήριξε:

    -«Είναι μεγάλη νίκη για εμάς και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και υπό τη βαθμολογική έννοια, μέσα σε δύσκολη έδρα. Είχαμε πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και διάθεση στην άμυνα, απέναντι σε ομάδα που είναι πολύ καλή, κυρίως επιθετικά. Το παιχνίδι κρίθηκε στο σημείο που το «γυρίσαμε» από το -7 και δη μετά το 67-63, που ευστοχήσαμε σε δυο μεγάλα σουτ. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι παρά η πρώτη μας νίκη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Για να μας δώσει κέρδος αυτή η νίκη, πρέπει να νικήσουμε την άλλη εβδομάδα το Περιστέρι».

     

    Τα αποτελέσματα 8η αγωνιστική

    Πανιώνιος-Πανελευσινιακός 81-73

    ΠΑΟΚ Θεσ.-ΑΓΟ Ρεθύμνου 91-85

    Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός 94-72

    Ίκαρος Καλλ.-Κολοσσός Ρ. 86-66

    ΚΑΟ Δράμας-Ένωση Καβ. 72-73

    Περιστέρι-Παναθηναϊκός 41-76

    Ολυμπιακός-Άρης Θεσ.

     

    Η επόμενη 9η αγωνιστική

    Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας

    Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟΔ

    Ένωση Καβ.-Περιστέρι

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

    ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ολυμπιακός

    Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ Θεσ.

    Πανελευσινιακός-Απόλλων Π.

     

    Ευχαρίστησε τον κόσμο

    Εξάλλου το Δ.Σ. της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ευχαριστεί τους φιλάθλους για τη σημαντική παρουσία τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟ Δράμας. Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου είναι το εξής:

    -«Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αισθάνεται βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσει με κάθε ειλικρίνεια όλους εσάς, που παρά το αρνητικό σερί των επτά πρώτων αγωνιστικών, βρεθήκατε κοντά στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό «Δημήτρης Κραχτίδης» της Δράμας κόντρα στον Κ.Α.Ο.Δράμας η αγαπημένη μας Ομάδα. Ήσασταν και πάλι ο «6ος παίκτης»! Η αγωνιστική ανάκαμψη της Ομάδας μας έχει ξεκινήσει. Η παρουσία μας για 5η χρονιά στο πρωτάθλημα της Basketleague μπορεί να ενοχλεί κάποιους, αλλά σας διαβεβαιώνουμε με κάθε σιγουριά πως θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Όλοι μαζί κοιτάμε μπροστά και τον επόμενο «τελικό» το Σάββατο στις 17.00’ στην Καλαμίτσα κόντρα στο Περιστέρι που σεβόμαστε και τιμούμε για τη μεγάλη του μπασκετική ιστορία. Ζητάμε από όλους εσάς που αγαπάτε και στηρίζετε αυτή την Ομάδα, να είστε κοντά μας, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να μείνουμε «για πάντα στην Α1!».

     

    Τα εισιτήρια με την K.K. Kozuv

    Την ίδια ώρα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σχετική ανακοίνωσή της την οποία εξέδωσε κάνει γνωστές τις τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν για τον εντός έδρας αγώνα με την K.K. Kozuv ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου είναι το εξής:

    -«Στο πλαίσιο της Βαλκανικής Λίγκας, συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30’ με αντίπαλο την K.K. Kozuv από τη FYROM. Ελάτε να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές και πάλι και να στηρίξουμε την αγαπημένη μας ομάδα σε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι τιμές των εισιτηρίων για το συγκεκριμένο παιχνίδι της Βαλκανικής Λίγκας με την K.K. Kozuv θα είναι 5 ευρώ (γενική είσοδος), ενώ τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν και για τους αγώνες Ομίλων της Βαλκανικής Λίγκας. Να υπενθυμίσουμε πως για τα παιδιά των Ακαδημιών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, καθώς για τους μαθητές και τους σπουδαστές, η είσοδος θα είναι ελεύθερη με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας. Τέλος, δωρεάν θα είναι και η είσοδος για παιδιά, έως 10 ετών, που συνοδεύονται από γονείς».

    -«Στο πλαίσιο της Βαλκανικής Λίγκας, συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30’ με αντίπαλο την K.K. Kozuv από τη FYROM. Ελάτε να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές και πάλι και να στηρίξουμε την αγαπημένη μας ομάδα σε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι τιμές των εισιτηρίων για το συγκεκριμένο παιχνίδι της Βαλκανικής Λίγκας με την K.K. Kozuv θα είναι 5 ευρώ (γενική είσοδος), ενώ τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν και για τους αγώνες Ομίλων της Βαλκανικής Λίγκας. Να υπενθυμίσουμε πως για τα παιδιά των Ακαδημιών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, καθώς για τους μαθητές και τους σπουδαστές, η είσοδος θα είναι ελεύθερη με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας. Τέλος, δωρεάν θα είναι και η είσοδος για παιδιά, έως 10 ετών, που συνοδεύονται από γονείς».

     

    Comments are closed.