Μπορεί ο Α.Ο.Κ. να μην κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε στο Παγκρήτιο στάδιο με αντίπαλο τον Εργοτέλη γνωρίζοντας ταυτόχρονα και τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα με σκορ (2-1) αλλά η επιστροφή στη βάση των «Αργοναυτών» συνοδεύτηκε με μία «γλυκιά» γεύση, από την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Α.Ο.Κ. γνώρισε απρόσμενη ήττα, «πλήρωσε» κάποια ατομικά λάθη των παικτών του κυρίως στο χώρο της άμυνας αλλά το σίγουρο είναι ότι με την εμφάνισή του έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο αφήνοντας παράλληλα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Το σίγουρο είναι πως οι Καβαλιώτες θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την ήττα από τον Εργοτέλη και σίγουρα τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πιο ευνοϊκά για την ομάδα του Θρακιώτη προπονητή Κώστα Βασιλακάκη. Ωστόσο ο Α.Ο.Κ. το πάλεψε, έδειξε άπειρες αρετές στο χώρο της μεσαίας γραμμής κυρίως, δημιούργησε πάμπολλες ευκαιρίες στην εστία του Εργοτέλη αλλά ο γκολκίπερ των Κρητικών Αναστασίου αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος, δίνοντας ουσιαστικά με την εντυπωσιακή εμφάνισή του το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του.
Οι δηλώσεις του Κώστα Βασιλακάκη
Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα όχι όμως και από την εμφάνιση των παικτών της Καβάλας παρουσιάστηκε ο τεχνικός των «Αργοναυτών» Κώστας Βασιλακάκης μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, στις δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικά ο Κώστας Βασιλακάκης δήλωσε τα εξής:
-«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ενδιαφέρον για όλους που το παρακολούθησαν, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Εμείς ξαφνιαστήκαμε από τα γρήγορα γκολ που δεχθήκαμε, αλλά αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του αγώνα, δημιουργήσαμε φάσεις από τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι, άλλα δεν τις αξιοποιήσαμε και μοιραία χάσαμε το παιχνίδι. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, ικανοποιημένος όμως από την εμφάνιση που είχαν οι παίκτες μου μέχρι το τέλος του αγώνα. Όταν όμως δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που κάνεις μοιραία έρχεται η ήττα, ιδιαίτερα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Εργοτέλης», είπε αρχικά ο τεχνικός της Καβάλας.
Αναφερόμενος στις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας του, εξάλλου, είπε πως η Καβάλα έχει ποιότητα ενώ συμπλήρωσε πως ξεκάθαρα συμπεράσματα για όλες τις ομάδες θα εξαχθούν μόνο μετά το τέλος του πρώτου γύρου:
-«Σαν ομάδα έχουμε και την ικανότητα και την ποιότητα να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Από καθαρή σύμπτωση δεν έχουμε πάρει εντός έδρας νίκη ακόμα, ενώ παίξαμε και με ομάδες φιλόδοξες. Εντός έδρας ήταν οι ισοπαλίες και λόγω και της κούρασης, καθώς αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Είναι νωρίς ακόμα για να πεις ποιες ομάδες θα ανέβουν. Ωστόσο εκείνο το οποίο θέλω να σας πως είναι το γεγονός ότι εμείς μέχρι τώρα στις 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχαμε να βγάλουμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Και αυτό γιατί δώσαμε 5 παιχνίδια μακριά από το γήπεδό μας, κάναμε το ρεπό μας ενώ στους 2 εντός έδρας αγώνες μας έχουμε 2 ισοπαλίες. Σίγουρα οι παίκτες μου έβγαλαν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και θεωρώ πως οι 11 βαθμοί που συγκεντρώσαμε μέχρι τώρα εν μέρει μας αφήνουν ικανοποιημένους. Μάλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε αποσπάσει και περισσότερους. Το σίγουρο είναι ότι από αγωνιστική σε αγωνιστική οι παίκτες μου βρίσκουν το ρυθμό τους, βρίσκονται μεταξύ τους και αυτό το αποδείξαμε στο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στο Παγκρήτιο. Συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε μετά τον πρώτο γύρο και ίσως μετά και από τα πρώτα παιχνίδια του δευτέρου. Οι περισσότερες ομάδες μεταξύ τους δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Ο Εργοτέλης πάντως είναι μια ομάδα που έχει οργάνωση και υποδομή και θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν».
Ξεκίνησε η προετοιμασία
Τον Ηρακλή Ψαχνών θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή (18/11) ο Α.Ο.Κ. στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League και σίγουρα στόχος των «Αργοναυτών» είναι η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα και η κατάκτηση του πρώτου «τρίποντου» στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών. Μάλιστα η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη θέλει πάση θυσία το νικηφόρο αποτέλεσμα προκειμένου να πλησιάσει σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ του βαθμολογικού πίνακα. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Καβάλας για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (12/11) το απόγευμα με την προγραμματισμένη προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν ως βασικοί στο εκτός έδρας παιχνίδι στο Παγκρήτιο πραγματοποίησαν χαλάρωμα ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά. Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Βασιλακάκης για το εντός έδρας παιχνίδι στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Ηρακλή Ψαχνών δεν μπορεί να υπολογίζει των υπηρεσιών του Σερζ Ντιέ ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής της τιμωρίας του (συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες), στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Απών θα είναι και ο Πλιάγκας ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Εργοτέλη υπέστη θλάση και οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή.