Bookmarks

     

    Κάτι περισσότερο από μαραθώνια ήταν η σημερινή (Παρασκευή 2/11) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα και η οποία είχε ενωτικό χαρακτήρα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και οι οποίες έχουν να κάνουν με τα οικονομικά θέματα τα οποία προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο «στρατόπεδο» της ΠΑΕ Καβάλα. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα ξεκίνησε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι και σ’ αυτήν έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο Χαράλαμπος Κουφατζής που διαθέτει το 7% του μετοχικού κεφαλαίου, ο Κωνσταντίνος Κανάκης ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και τα μέλη της Διοίκησης Βασίλειος Λαμπαδίτης, Βασίλειος Μαρσέλος και Ιπποκράτης Παχίδης.

     

    Η έκτακτη συνεδρίαση των Διοικούντων της Καβαλιώτικης ΠΑΕ λόγω της εξέλιξής της αλλά και λόγω της διάρκειάς της αποδείχθηκε μαραθώνια, ήταν διάρκειας περίπου 3 ωρών και επί τάπητος τέθηκαν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα και αφορούν το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ ενώ ταυτόχρονα αναζητήθηκαν και λύσεις για την οικονομική στήριξη της ΠΑΕ Καβάλα από την τοπική κοινωνία. Με την έναρξη της συνεδρίασης σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ο οποίος υποστήριξε στα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης το ότι είναι ο μόνος ο οποίος έχει σηκώσει μέχρι σήμερα το οικονομικό «φορτίο» της ΠΑΕ καλύπτοντας τις υποχρεώσεις μέχρι πρότινος ενώ παράλληλα τους υπογράμμισε την αδυναμία του προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας στο εξής. Επί τάπητος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΑΕ Καβάλα τέθηκε και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να γίνει εισροή χρημάτων στο ταμείο της ΠΑΕ Καβάλα και κατά κάποιο τρόπο να υπάρξει οικονομική «ανακούφιση» κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Καβάλα (μισθοδοσίες προπονητών, ποδοσφαιριστών, υπαλλήλων της ΠΑΕ και μετακινήσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια).

     

    Συμφωνήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

    Συμπερασματικά εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα, αποφασίστηκε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων της ΠΑΕ Καβάλα θα υπάρξει θετική εισήγηση, προκειμένου το όλο θέμα να προχωρήσει και μάλιστα άμεσα.

     

    Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Κουφατζή

    Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα ο Αντιπρόεδρός της Χαράλαμπος Κουφατζής έκανε δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr και μεταξύ των άλλων μας σημείωσε και τα εξής, αναφορικά με τα θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση:

    -«Θα ήθελα να σας πω ότι οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει στην ΠΑΕ Καβάλα και το σίγουρο είναι ότι όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι στιγμής είναι απόλυτα τακτοποιημένες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τρόποι εξεύρεσης χρημάτων για τους επόμενους μήνες. Ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα με μπροστάρη τον Πρόεδρο Γιώργο Τσοκτουρίδη θα επιδιώξουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα προκειμένου να συνεχίσει η ομάδα να λειτουργεί με τον πετυχημένο τρόπο που λειτουργεί μέχρι τώρα και κυρίως το να συνεχίσει η ομάδα να λειτουργεί με υγιή οικονομικό τρόπο. Από κει και πέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση των μετόχων (βράδυ Παρασκευής 2/11) προκειμένου να προχωρήσει και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Γενικότερα θα επιδιώξουμε να κάνουμε άνοιγμα στην τοπική κοινωνία και στη φίλαθλη κοινή γνώμη του Νομού Καβάλας προκειμένου ο κάθε φίλαθλος – ο κάθε οπαδός του Α.Ο.Κ. να σταθεί δίπλα μας και να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε».

     

    -Δηλαδή κύριε Κουφατζή να θεωρήσουμε δεδομένο το ότι η ΠΑΕ Καβάλα θα προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου;

    -«Αυτό είναι θέμα των μετόχων και οι μέτοχοι θα αποφασίσουν. Από κει και πέρα η Διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα θα προχωρήσει σε θετική εισήγηση στους μετόχους για να αποφασίσουν εκείνοι. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να σας τονίσω είναι το γεγονός ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την πώληση των μετοχών της ομάδας και με την ίδια την ομάδα αλλά θα αποτελέσει ένα άνοιγμα προς τον κόσμο της Καβάλας έτσι ώστε να συνεχίσει η ομάδα να λειτουργεί απόλυτα πετυχημένα όπως λειτουργεί ουσιαστικά μέχρι σήμερα».

     

    -Δηλαδή ουσιαστικά κύριε Κουφατζή η ΠΑΕ Καβάλα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα προχωρήσει, έχει ως βασική επιδίωξη να κάνει ένα κάλεσμα, ένα άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία για οικονομική στήριξη και υποστήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται.

    -«Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέτε».

     

    -Το γεγονός κύριε Κουφατζή ότι η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα χαρακτηρίζεται ως μαραθώνια και πολύωρη, εσείς που το αποδίδετε;

    -«Είχε καιρό να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα και επί τάπητος τέθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας. Έγινε μία εκτενής ενημέρωση της κατάστασης και γενικότερα των κινήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράστηκαν και μάλιστα εκτενώς και γι’ αυτό το λόγο η συνεδρίαση ήταν πολύωρη».

     


    One Response to “Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σημερινή (Παρασκευή 2/11) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και οι οποίες έχουν να κάνουν με τα οικονομικά θέματα τα οποία προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες – Προχωράει το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα όπως συμφωνήθηκε – Διαβάστε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Χαράλαμπου Κουφατζή”