Bookmarks

     

    Με την επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Άγγελου Κορωνιού, από τον Πρόεδρο της Καβαλιώτικης ΚΑΕ Κώστα Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά επισφραγίστηκε η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας μέχρι και τη λήξη του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Μάλιστα στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του προπονητή Άγγελου Κορωνιού, ο Πρόεδρος της Καβαλιώτικης ΚΑΕ Κώστας Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί, στη Δράμα κόντρα στον τοπικό ΚΑΟΔ.

     

    Μία αναμέτρηση η οποία προγραμματίστηκε να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (2/12) στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Κραχτίδης» στη γειτονική πόλη. Κομισάριος ορίστηκε ο Γεώργιος Ορφανός με διαιτητές τους Νικόλαο Σώμο, Βασίλειο Αφεντουλίδη και Βασίλειο Μπίκα. Την ίδια ώρα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης βρίσκεται η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εν όψει του εκτός έδρας παιχνιδιού στη Δράμα με τον προπονητή Άγγελο Κορωνιό να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα κυρίως για την περίπτωση του Γιάννη Γκαγκαλούδη ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον ΚΑΟ Δράμας θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Την ίδια ώρα ο Μανωλόπουλος που αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμού τα έχει ξεπεράσει και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή Άγγελου Κορωνιού. Κατά τα άλλα η νέα τεχνική ηγεσία της Καβαλιώτικης ΚΑΕ δεν αντιμετωπίζει επιπρόσθετα προβλήματα.  Σε ρυθμούς προπόνησης τέλος να σημειωθεί ότι έχει μπει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Καβαλιώτης καλαθοσφαιριστής, Μάκης Νικολαΐδης την απόκτηση του οποίου η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας επίσημα θα ανακοινώσει με την έκδοση του δελτίου του.

     

    Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γαλάνη

    Σε δημόσια δήλωση για τη λήξη της συνεργασίας του με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ύστερα από μόλις είκοσι ημέρες συνεργασίας, προχώρησε ο Δημήτρης Γαλάνης. Ο 40χρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), θέλησε να τοποθετηθεί για τη σύντομη παρουσία του στην Καβαλιώτικη ΚΑΕ, η οποία διαθέτει καλή ομάδα, ηγείται από τον Πρόεδρό της Κώστα Παπακωνσταντίνου ο οποίος αγαπάει ιδιαίτερα τον τόπο του και το μόνο που τους λείπει για να πάνε ψηλά είναι να βρουν την κατάλληλη συνταγή.

     

    Η δημόσια δήλωσή του πρώην προπονητή της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Δημήτρη Γαλάνη είναι η εξής:

    -«Μέσω του ΣΕΠΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες από την ομάδα της Καβάλας και να πω δύο-τρεις κουβέντες για αυτή την εμπειρία. Υπάρχουν δύο βασικά συμπεράσματα σε σχέση με την περίπτωση αυτή. Τα υπόλοιπα, ως ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται. Το πρώτο συμπέρασμα αφορά τα στεγανά και τις στρεβλώσεις του κομματιού που λέμε Ελληνικό μπάσκετ. Αναπόφευκτα συγκρούεσαι, και αν όχι μετωπικά, απλά ενοχλείς. Αντίπαλοι κάθε λογής. Θα πρέπει να οπλιστείς με πολλή υπομονή, αξιοπρέπεια και θάρρος. Να προσπαθήσεις να προσέξεις και να επιλέξεις αντίπαλο. Να επιλέξεις το στιλ του, γιατί η δημαγωγία προκαλεί δημαγωγία και αυτό επιφέρει φτήνια. Άνθρωποι που ανέξοδα εκφέρουν άποψη, κριτική, δημιουργούν καταστάσεις, εκβιάζουν, εκμεταλλεύονται. Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η αλήθεια σκοτώνει. Από τους Chicago Bulls του S. Skails, την Εθνική Ισπανίας του Scariolo, τη Valencia του Φ. Κατσικάρη και άλλων πολλών, μέχρι το τελευταίο τοπικό οι αρχές του Αθλητισμού και του Basketball είναι ίδιες: σεβασμός, δομή, αρχές προπόνησης, conditioning, δομημένο scouting, σοβαρή αξιολόγηση. Αυτό δεν αλλάζει πουθενά και πάνω σε αυτά χτίζεις, βελτιώνεσαι και για το λόγο αυτό λέγεσαι ομάδα. Ό,τι διαστρεβλώνεται από τα παραπάνω είναι απλά κακό αντίγραφο, φτηνό κι έχει ημερομηνία λήξεως. Όπως ημερομηνία λήξεως έχουν διαχρονικά όλοι αυτοί που λένε ψέματα ή ζουν στο ψέμα γιατί δεν έχουν ζήσει τη χαρά της αλήθειας (γνώση, δουλειά, υπομονή, αφοσίωση). Η Καβάλα είναι καλή ομάδα γιατί ηγείται από έναν άνθρωπο που βασικό του κίνητρο είναι η αγάπη για τον τόπο του. Απομένει να βρει τα συστατικά αυτά που θα την οδηγήσουν ψηλά. Εύχομαι το καλύτερο. Με τιμή, Γαλάνης Δημήτριος».

     

    Comments are closed.