Bookmarks

     

    Απόλυτη επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (26/11) σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Lucy» στην Καβάλα με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και σε συνεργασίας με την Επιτροπή Διαιτησίας. Επρόκειτο για μία σημαντική ημερίδα με θέμα «Ανάλυση Κανονισμών Παιχνιδιού» κατά τη διάρκεια της οποίας παρέστη ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Αθανάσιος Μπριάκος.

     

    Το παρόν του στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, Αντιδήμαρχος Σταμάτης Ματσάγγος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών Χριστόφορος Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δράμας Γεώργιος Χατζησαρόγλου, Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης Νικόλαος Σπυριδόπουλος, και βέβαια πολλοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές και διαιτητές τόσο από το Νομό Καβάλας όσο και από ομόρους Νομούς.

     

    Τιμήθηκαν για την προσφορά τους

    Λίγο πριν από την έναρξη της ημερίδας να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας τιμήθηκαν άνθρωποι για τη μεγάλη προσφορά τους στο Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα αναμνηστικές πλακέτες παρέλαβαν, από το χώρο των παραγόντων του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ο νυν Αντιδήμαρχος του Δήμου Παγγαίου και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας αλλά και πρώην Πρόεδρος του Μ.Α. Αντιφιλίππων Δημήτρης Ηλιάδης και ο Πρόεδρος του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος Γιάννης Λαζαρίδης. Από το χώρο της Καβαλιώτικης διαιτησίας τιμητικές πλακέτες έλαβαν ο πρώην διαιτητής της Superleague Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης και ο πρώην διαιτητής Γιάννης Κούτλας. Από το χώρο των ποδοσφαιριστών τιμήθηκε ο παίκτης του Βρασίδα Νέας Περάμου Κώστας Οφλίδης ενώ από το χώρο των παρατηρητών αγώνων ο Γιάννης Σταματέλος. Μάλιστα όλοι οι προαναφερόμενοι στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν στάθηκαν στο σημαντικό έργο τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας όσο και στην τεράστια προσπάθεια η οποία καταβάλλεται από πλευράς της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της οποίας προΐσταται ο Βασίλης Κυριακούδης.

     

    Γιώργος Σουφλέρης: «Πρέπει να συμβάλουμε

    για ένα καλύτερο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο»

    Λίγο μετά τις βραβεύσεις το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης ο οποίος μιλώντας στους παρευρισκόμενους και φανερά συγκινημένος από το γενικότερο κλίμα που επικράτησε μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής:

    -«Η συγκίνηση είναι σε όλους μας έκδηλη. Με κάποιους φίλους πορεύτηκα από το 1992 μαζί. Ήμουν ελεύθερος όταν ξεκίνησα και εσείς με ανδρώσατε και με παντρέψατε. Ειλικρινά, τα λόγια είναι λίγα. Στα πρόσωπα σας τιμήσαμε το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι οι νέοι να βάλουν κι αυτοί ένα λιθαράκι να κάνουμε το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο καλύτερο απ’ ότι είναι σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε. Ο χρόνος είναι δικός μας και θα το δείξει».

     

    Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων, το λόγο πήρε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), Αθανάσιος Μπριάκος, ο οποίος με τη χρήση της τεχνολογίας και των βίντεο προχώρησε σε συγκεκριμένες ενημερώσεις στους παρευρισκόμενους διαιτητές για τις αλλαγές στους κανονισμούς, ενώ σημαντικό κομμάτι της ημερίδας αναλώθηκε στην είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στην τεχνολογία γραμμής (goal-line). Μίλησε για τα δύο συστήματα, τα Goal-Ref και Hawk-eye, που εγκρίθηκαν αφού πέρασαν από επιστημονικά τεστ και θα χρησιμοποιηθούν πρώτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων τον προσεχή Δεκέμβριο και αν η χρησιμοποίησή τους κριθεί επιτυχής, τότε θα υπάρξουν και στο Confederations Cup το ερχόμενο καλοκαίρι και στο Mundial του 2014 στην Βραζιλία.

     

    Comments are closed.