Bookmarks

     

    Ο ΠΑΟΚ πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ (70-91) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας το πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Οι παίκτες του δικεφάλου έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο, «υγιεινό περίπατο» σε βάρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία στον πάγκο της με το νέο προπονητή Δημήτρη Γαλάνη, δεν κατάφερε ούτε σε βάρος του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα, γνωρίζοντας την 5η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας.

    Μία ήττα η οποία το σίγουρο είναι ότι φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία θα πρέπει να προσπαθήσει και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό στην εξέλιξη του πρωταθλήματος προκειμένου να βρουν οι παίκτες της τον καλό τους εαυτό, να πάρουν τα απαραίτητα ροζ φύλλα αγώνα και ταυτόχρονα η Καβαλιώτικη ΚΑΕ να αντιστρέψει το εις βάρος της αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε.

     

    Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι δυνατά, καθώς καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να πάρει κάποια μικρή διαφορά. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο έτοιμοι, καθώς είχαν το προβάδισμα, αλλά η ομάδα του ΠΑΟΚ έμεινε κοντά στο σκορ και δεν άφησε την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να ξεφύγει και να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με (20-19), ενώ η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς παίρνοντας μία σημαντική διαφορά απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κατάφερε να φτάσει στο +10, καθώς προηγήθηκε με (51-41).

    Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου όμως, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή, καθώς μέσα σε δέκα λεπτά, το – 10 έγινε +10 για το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, ενώ στην επίθεση πέταγαν φωτιές. Έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (58-68) και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κάνουν τίποτα ώστε να παραμείνουν τουλάχιστον κοντά στο σκορ. Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατέκτησε τους δύο βαθμούς της νίκη επικρατώντας εύκολα με σκορ (70-91).

     

    Διαιτητές: Τανατζής – Σταματόπουλος – Δεσλής

    Τα δεκάλεπτα: 20-19, 51-41, 58-68, 70-91.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Δημήτρης Γαλάνης): Πάνος, Καλαμπάκας 1, Μανωλόπουλος 18 (4), Στυλιανού, Στεφανίδης 3, Γκράντι 6 (1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 7 (1), Γκαγκαλούδης 20(2), Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 13, Ιλιεφ.

    ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χάτσερ 22 (6), Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 5 (1), ΜακΓκραθ 15 (3), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 2, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 9, Παπαδόπουλος 15, Νικολόπουλος 2, Καλλές, Χαριτόπουλος 11.

     

    Τα αποτελέσματα 5η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας είναι τα εξής:

    Άρης-Πανιώνιος 60-82

    Κολοσσός Ρ.-Απόλλων Π. 67-80

    Ένωση Καβ.-ΠΑΟΚ 70-91

    Περιστέρι-Ολυμπιακός 78-92

    ΚΑΟΔ-Ίκαρος Καλλ. 76-69

    Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός (12/11)

    Ρέθυμνο-Πανελευσινιακός 75-69

     

    Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γαλάνη

    Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Δημήτρης Γαλάνης μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και την ήττα που γνώρισε η ομάδα του με (70-91) στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι η ομάδα του έδειξε δύο πρόσωπα και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς για τη νίκη. Δείξαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά πάλι για αυτό που θέλουμε και θα επιδιώξουμε, το αμυντικό κομμάτι δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος. Ο ΠΑΟΚ έβαλε 41 πόντους, ενώ είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Περίμενα ότι κάτι θα κάνει ο κόουτς, είπαμε να είμαστε υπομονετικοί, να έχουμε 4-5 πάσες, αλλά κάναμε ακριβώς το αντίθετο και κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά και λέι απ δεν μπήκαν. Δεν θα μείνω στο παιχνίδι και στη διαφορά. Το μέλημα της Καβάλας και κάθε ομάδας είναι να αποτυπώνει τα λάθη της, να καταλαβαίνει από πού ξεκινά και που πηγαίνει. Αν καταφέρουμε να το πετύχουμε, έχουμε μέλλον, αν όχι θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, γιατί στάθηκε κοντά μας. Πάμε να κάνουμε ένα παιχνίδι καλό στην Βαλκανική λίγκα».

     

     

     

     

     

     

     

     

    Comments are closed.