Bookmarks

     

    Ένας φλύαρος, ανούσιος, άχρωμος και ταυτόχρονα παίζοντας άναρχο ποδόσφαιρο, Α.Ο.Κ., δεν κατάφερε να πάρει απολύτως τίποτα στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» με αντίπαλο τον Απόλλων Σμύρνης στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας αλλά την ίδια ώρα γνώρισε την ήττα από το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη με σκορ (1-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίο σε γενικές γραμμές απεικονίζει την εικόνα των δύο ομάδων παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη ήταν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν τις περισσότερες προϋποθέσεις για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα χάνοντας μάλιστα πιο πολλές ευκαιρίες από τον αντίπαλό τους.

     

    Γενικότερα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. και στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης αντιμετώπισε προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη που είχε όσο και στην επίτευξη κάποιου γκολ. Μάλιστα «πλήρωσε» για άλλη μια φορά, και σε ένα ακόμη παιχνίδι την επιπολαιότητα των επιθετικών του, την ανικανότητα να φτάσουν στο γκολ και γενικότερα την έλλειψη καθαρού μυαλού που είχαν οι παίκτες της Καβάλας. Έτσι λοιπόν η ήττα για το συγκρότημα της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Βορρά από τον Απόλλων Σμύρνης ήρθε φυσιολογικά προβληματίζοντας τους πάντες κυρίως δε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και ειδικότερα τον προπονητή της Κώστα Βασιλακάκη. Ο Α.Ο.Κ. παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του είχαν περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια τους, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας», εμφανή ήταν τα προβλήματα στην επίθεση εκεί όπου σε ένα ακόμη παιχνίδι η αφλογιστία έδωσε και πήρε. Το σίγουρο πάντως είναι και με βάση την εικόνα την οποία έδειξαν κάποιοι παίκτες της Καβάλας ότι αποδείχθηκαν περισσότερο «περιπατητές» εντός αγωνιστικού χώρου έχοντας ελάχιστη προσφορά. Έτσι λοιπόν με βάση όλα αυτά ο Α.Ο.Κ. απέδειξε ότι με «GPS» μπορεί να βρει στόχο προς την αντίπαλη εστία. Υπήρξαν μάλιστα ορισμένα χρονικά διαστήματα όπου κυριάρχησαν παιδαριώδη λάθη από κάποιους παίκτες της Καβάλας οι οποίοι στην κυριολεξία σε απόσταση 5 και 6 μέτρων δεν μπορούσαν να αλλάξουν την μπάλα μεταξύ τους. Δεδομένων όλων αυτών εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο τεχνικός της Καβάλας Κώστας Βασιλακάκης βλέποντας την απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών, το τραγικό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνουν και την έλλειψη διάθεσης και ωριμότητας να προχωρήσει σε αλλαγές στην αρχική 11άδα της ομάδας. Κάποιοι παίκτες που δεν τους δόθηκε χρόνος συμμετοχής μέχρι τώρα θα πρέπει να φορέσουν τη φανέλα του βασικού και κάποιοι άλλοι βασικοί να «ξεκουραστούν» για λίγο στην κερκίδα. Το κακό με ορισμένους παίκτες έχει παραγίνει. Και όλα αυτά την ώρα που απέναντι στον Α.Ο.Κ. υπήρχε μία ομάδα νωθρή, χωρίς ουσία και δυναμική στον τρόπο ανάπτυξης φτάνοντας στη νίκη εντελώς τυχαία.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Μόλις στο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Χιντζίδης αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Καβάλας Αποστολίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

    Στο 11΄ είχαμε το δυνατό σουτ του Μπρατσιάνι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλων Σμύρνης το οποίο ωστόσο έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτταρά.

    Στο 15΄ και μετά την κάθετη πάσα του Χλωρού προς τον Μοκάκε, αυτός πέρασε την αντίσταση του τερματοφύλακα Κοτταρά, σούταρε προς την αντίπαλη εστία αλλά ως «απομηχανής Θεός» την τελευταία στιγμή και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, ο Ιασωνίδης την έδιωξε σε κόρνερ. Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε στην κνήμη ο αμυντικός του Απόλλων και αντικαταστάθηκε.

    Στο 17΄ είχαμε το δυνατό σουτ του Χιντζίδη το οποίο μπλόκαρε ο Αποστολίδης. Μάλιστα η συγκεκριμένη φάση ήταν ο προθάλαμος του μοναδικού τέρματος που πέτυχαν οι γηπεδούχοι και πήραν το πολυπόθητο γι’ αυτούς νικηφόρο αποτέλεσμα.

    Πιο συγκεκριμένα στο 25΄ ο Χιντζίδης μετά τη σέντρα που έβγαλε ο Κατσίκης και την άστοχη έξοδο του Αποστολίδη με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας για να γράψει το (1-0).

    Στο 35΄ και μετά την παράλληλη σέντρα από πλευράς του Κατσίκη αφύλακτος ο Διαμάντης έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

    Στο 39΄ είχαμε το μακρινό σουτ του Ενσαλίβα αλλά η μπάλα και πάλι δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε άουτ από τα δοκάρια του Απόλλων Σμύρνης.

    Με την εκπνοή του ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοκάκε πέρασε την αντίσταση δύο παικτών, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Κοτταρά, έπιασε σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Απόλλων Σμύρνης.

    Στο 58΄ είχαμε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Χλωρού αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτταρά.

    Στο 62΄ ο Τσιλιγγίρης επιχείρησε μπάσιμο, έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δοκάρι του Αποστολίδη.

    Στο 67΄ και μετά από οργανωμένη επίθεση των παικτών της Καβάλας, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Ποσίνκοβιτς ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

    Στο 88΄ είχαμε σημαντική ευκαιρία από πλευράς της Καβάλας για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Τότε είχαμε τη σέντρα του Γελαδάρη και ο Οξύζογλου, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Απόλλων Σμύρνης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντίνος Καρυοφίλλης από την Ε.Π.Σ. Πειραιά ήταν τραγικός αφού οι δύο κίτρινες κάρτες που έδειξε στους παίκτες του Απόλλων Σμύρνης σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα σκληρά φάουλ που έγιναν προς τους παίκτες της Καβάλας. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Δημήτριος Τζαφόλιας (Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής) και Θωμάς Πατσιόπουλος (Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου). 4ος διαιτητής αγώνα ήταν ο Χρυσοβαλάντης Δρακάς (Ε.Π.Σ. Ευβοίας). Από πλευράς Απόλλων Σμύρνης κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Τσιλιγγίδης (72΄), Κρουσταλέλης (83΄) και από την Καβάλα οι Μπρατσιάνι (45΄), Μοκάκε (51΄).

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου, Χιντζίδης (46΄ Κρουσταλέλης), Δεληζήσης, Ιασωνίδης (18΄ λόγω τραυματισμού Κύργιας), Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγγίρης, Διαμάντης, Κατσίκης (71΄ Μανιάς), Καραμαλίκης.

     

    Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκάκε (85΄ Οξύζογλου), Ντιέ, Χλωρός, Ντο Σάντος (54΄ Ποσίνκοβιτς), Μπρατσιάνι (75΄ Ντόσης).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    ***Τρία λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντίνος Καρυοφίλλης για το πρώτο ημίχρονο και άλλα πέντε στην επανάληψη. Μάλιστα ο χρόνος των καθυστερήσεων που έδειξε ο Πειραιώτης ρέφερι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τις καθυστερήσεις του συγκεκριμένου 45λεπτου και βέβαια του χρόνου των υποτιθέμενων τραυματισμών των ποδοσφαιριστών των παικτών του Απόλλων Σμύρνης.

    ***Περίπου 20 Καβαλιώτες φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» και παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην πρωτεύουσα. Μάλιστα στο συγκεκριμένο γήπεδο υπήρχαν και αρκετά πανό με διάφορα συνθήματα υπέρ του Α.Ο.Κ..

    ***Στο 9:19 ο Α.Ο.Κ. κέρδισε το πρώτο φάουλ του αγώνα.

    ***Υπό βροχή διεξήχθη η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων αλλά ωστόσο τα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στον χλοοτάπητα του γηπέδου «Γεώργιος Καμάρας» δεν ήταν αρκετά.

    ***Από τις 21 Οκτωβρίου έχει να κερδίσει ο Α.Ο.Κ. αφού η τελευταία νίκη του στο πρωτάθλημα είναι στο Πανθεσσαλικό στάδιο σε βάρος της Νίκης Βόλου με σκορ (0-2) με γκολ των Πλιάγκα και Ντιέ.

    ***43% ήταν η κατοχή της μπάλας για τους παίκτες του Απόλλων Σμύρνης στο πρώτο ημίχρονο και 57% για τους παίκτες της Καβάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή των δύο ομάδων ήταν μοιρασμένη.

    ***9 ήταν οι τελικές προσπάθειες για όλη τη διάρκεια του αγώνα και συνολικά 11 για τους παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη.

     

    Τα αποτελέσματα 10η αγωνιστική

    Ηρακλής-Δόξα Δράμας 0-0

    Ολυμπιακός Βόλου-Παναιτωλικός 0-0

    Πιερικός-Καλλονή 1-1

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εθνικός Γαζώρου 0-1

    Απόλλων Σμύρνης-Καβάλα 1-0

    Αναγέννηση Επανομής-Παναχαϊκή 1-1

    Ηρακλής Ψαχνών-Βύζας Μεγάρων 2-1

    Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 0-0

    Εργοτέλης-Φωκικός 0-0

    Καλλιθέα-Νίκη Βόλου 1-0

    Ρεπό είχε η Λάρισα

     

    Η βαθμολογία

    1. Eθνικός Γαζώρου (13-6) 18

    2. Απόλλων Σμύρνης (9-3) 18

    3. Εργοτέλης (7-4) 16

    4. Λάρισα (11-7) 15

    5. Ηρακλής Ψαχνών (9-6) 15

    6. Ολυμπιακός Βόλου (8-6) 15

    7. Αναγέννηση Γιαννιτσών (13-12) 15

    8. ΑΕΠ Ηρακλής (11-7) 14

    9. Παναιτωλικός (6-3) 14

    10. Πανσερραϊκός (9-8) 14

    11. Νίκη Βόλου (8-9) 14

    12. Καλλιθέα (14-15) 13

    13. Καβάλα (6-6) 12

    14. Καλλονή (5-6) 12

    15. Φωκικός (8-9) 10

    16. Παναχαϊκή 2005 (8-10) 10

    17. Δόξα Δράμας (9-11) 9

    18. Θρασύβουλος (4-7) 7

    19. Βύζας Μεγάρων (6-10) 7

    20. Πιερικός (4-11) 7

    21. Αναγέννηση Επανωμής (5-17) 4

     

    Η επόμενη 11η αγωνιστική

    Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός

    Καλλονή-Ηρακλής

    Εθνικός Γαζώρου-Ολυμπιακός Βόλου

    Καβάλα-Πιερικός

    Παναχαϊκή-Αναγέννηση Γιαννιτσών

    Βύζας Μεγάρων-Απόλλων Σμύρνης

    Θρασύβουλος-Αναγέννηση

    Επανομής Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών

    Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός

    Λάρισα-Εργοτέλης

    Ρεπό έχει η Καλλιθέα

    Comments are closed.