Bookmarks

     

    Ο Ίκαρος Καλλιθέας γύρισε από το -20 που έχανε, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εκτός έδρας με σκορ (82-83). Άξια της μοίρας της λοιπόν η ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη η οποία κρατούσε στα χέρια της το νικηφόρο αποτέλεσμα το οποίο όμως «έκανε φτερά» και κατέληξε τελικά στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα να παίζουν εξαιρετική άμυνα, περιορίζοντας σε μέγιστο βαθμό τις επιθετικές δραστηριότητες των φιλοξενούμενων ενώ βρήκαν παράλληλα και τους διαδρόμους στην επίθεση παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ.

     

    Έδειξαν μάλιστα ότι η κατάκτηση της πρώτης νίκης στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ θα ερχόταν σε βάρος του Ίκαρου Καλλιθέας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής αλλά δυστυχώς η ήττα που γνώρισε η ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη αποδεικνύεται «καταστροφική». Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν άμεσα, παρουσιάζοντας μία κακή εικόνα.

     

    Η αναμέτρηση

    Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να προηγείται με σκορ (27-13) και να έχει το πάνω χέρι από την αρχή. Στη συνέχεια μάλιστα η διαφορά μεγάλωσε, καθώς η Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ο Ίκαρος δεν μπορούσε να αντιδράσει με τον Δημήτρη Πρίφτη να μην μπορεί να βρει λύσεις τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Μάλιστα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έφτασε να προηγείται με 20 πόντους διαφορά, καθώς το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με (49-29). Οι παίκτες της ομάδας του Ίκαρου Καλλιθέας προσπάθησαν να αντιδράσουν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά απέναντι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να αντιδρούν και κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους σε όλους τους τομείς και με σωστές επιθέσεις κατάφερα να φτάσουν στο -10. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με (66-56) υπέρ της ομάδας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος ή άνθρωπος του Ίκαρου Καλλιθέας δεν πίστευε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι και στο τέλος τα κατάφερνε, να το έφερνε «τούμπα» κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα. Στην τελευταία περίοδο όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έβαλαν τα δυνατά τους να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και τελικά τα κατάφεραν. Μείωσαν τη διαφορά σταδιακά και στον τέλος κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, αλλά και τη νίκη με (82-83). Έτσι η Καβάλα έχασε μία πολύ σημαντική ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και πλέον τα πράγματα γι’ αυτή μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής έχουν δυσκολέψει και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό. Βέβαια όλα είναι ανατρέψιμα εάν και εφόσον γίνει ένα θαύμα.

     

    Διαιτητές: Αναστόπουλος – Παπαπέτρου – Κατραχούρας.

    Τα δεκάλεπτα: 27-13, 49-29, 66-56, 82-83.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Δημήτρης Γαλάνης): Μανωλόπουλος 12 (2), Στυλιανού 7 (1), Στεφανίδης 2, Γκράντι 15 (4), Μίτροβιτς, Γκαγκαλούδης 26 (4), Κρστέφσκι, Κόλεμαν 18, Ιλιεφ 2.

    Ίκαρος Καλλιθέας (Δημήτρης Πρίφτης): Στρναντ 3 (1), Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 23 (3), Βρκιτς 7 91), Ουάιατ 3, Φαγιέ 8 (2), Γκίμπσον 23 (4), Γιαννακίδης, Αγαδάκος 2, Σίμτσακ 14.

     

    Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γαλάνη

    Απογοητευμένος παρουσιάστηκε στην αίθουσα τύπου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Δημήτρης Γαλάνης μετά την απρόσμενη ήττα της ομάδας του από τον Ίκαρο Καλλιθέας με σκορ (82-83). Ο Έλληνας τεχνικός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Δημήτρης Γαλάνης, αρκέστηκε να πει στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του αγώνα:

    -«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Το πιο εύκολο θα είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Το μπάσκετ όμως, συνεχίζεται και εμείς θα πρέπει καθημερινά να βελτιωνόμαστε μέσα από τις προπονήσεις».

     

    Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Στεφανίδη

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Χριστόφορος Στεφανίδης από την πλευρά των παικτών δήλωσε:

    -«Μετά το σημερινό παιχνίδι και το 0-7, υπάρχουν δυο δρόμοι: των σκιών, δηλαδή του να τα ρίχνει ο ένας στον άλλον για το ποιος φταίει περισσότερο και της καθημερινής προσπάθειας. Εγώ προτιμώ το δεύτερο».

     

    Καταγγελία κατά της διαιτησίας

    Καταγγελία κατά της διαιτησίας του αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μέσω σχετικής ανακοίνωσης και η οποία αναφέρει τα εξής:

    -«Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βαθύτατα προβληματισμένη από τη σημερινή διαιτησία στον αγώνα της με τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας, υπογραμμίζει τον αποτροπιασμό της, καθ’ ότι τέτοιου είδους διαιτησίες, στερούν από την κάθε ομάδα το ευγενές κίνητρο του «ευ αγωνίζεσθαι» και ειδικότερα στέρησαν αδικαιολόγητα από την Ομάδα μας το ροζ φύλλο του αγώνα, που δικαιούνταν. Η πίκρα μας και η συνεπακόλουθη οργή μας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια. Η διοίκηση εκφράζει τη βαθύτατη πεποίθηση της, ότι η Ομάδα μας επάξια αγωνιζόμενη (όπως πάντα), με τιμή και με αξιοπρέπεια και πάντα εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου, θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1. Μετά το σημερινό κάκιστο διαιτητικό γεγονός, εφιστά τη προσοχή στους αρμοδίους φορείς, που εποπτεύουν το πρωτάθλημα της Α1 και τη διαιτησία του. Η αγωνιστική αξιοπρέπεια και η διαιτητική αξιοπιστία (απαραίτητα στοιχεία για το χαρακτήρα του πρωταθλήματος μπάσκετ) αποδυναμώνονται με τέτοιου είδους διαιτητικές παρουσίες».

     

    Ευχαριστίες προς τον κόσμο

    Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου μέσα από το οποίο ευχαριστεί τους Καβαλιώτες φιλάθλους για τη δυναμική παρουσία τους στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Αναλυτικά η ανακοίνωση περιλαμβάνει τα εξής:

    -«Η Διοίκηση της ΚΑΕ Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ευχαριστεί τους Φιλάθλους της για τη στήριξη της αγαπημένης μας Ομάδας, ιδιαίτερα στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Η Ομάδα μας εκπροσωπεί στο μπάσκετ τη ΚΑΒΑΛΑ, στο πανελλήνιο, με εντιμότητα και συνέπεια. Κάθε αγωνιστική στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας εκφράζει τον πολιτισμό στον αθλητισμό σε υποδειγματικό επίπεδο. Οι Φίλαθλοι της Ομάδας μας δίνουν τη δυναμική για την ουσιαστική συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας. Αυτή τη συνέχεια δεν την απεμπολούμε. Ξέρουμε ότι το μπάσκετ στη Περιφέρεια πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του αθλήματος που μας έχει δώσει πολλές διεθνείς διακρίσεις.»

     

    Τα αποτελέσματα 7η αγωνιστική

    Άρης Θεσσ.-ΠΑΟΚ Θεσσ. 63-72

    Κολοσσός Ρ.-Ολυμπιακός 72-88

    Ένωση Καβ.-Ίκαρος Καλλ. 82-83

    Περιστέρι-ΚΑΟΔ 78-76

    Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός (26/11)

    ΑΓΟ Ρεθύμνου-Απόλλων Π. 77-71

    Ηλυσιακός-Πανιώνιος 69-75

     

     

    26 Responses to “Άξια της μοίρας της η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας – Ο Ίκαρος Καλλιθέας γύρισε από το -20 που έχανε, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ένωσης εκτός έδρας με σκορ (82-83) – Δημήτρης Γαλάνης: «Το πιο εύκολο θα είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλον»”