Bookmarks

     

    Τη νίκη με σκορ (81-79), επί της βουλγαρικής Ρίλσκι Σπόρτιστ, πανηγύρισε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας της, για τη Βαλκανική Λίγκα, που έδωσε την Τετάρτη (17/10) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».. Αν και βρέθηκε να προηγείται στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης το συγκρότημα του Κρις Χουγκάζ παραλίγο να ηττηθεί στο φινάλε, όταν οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισαν σε 79-79, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, με 2/2 εύστοχες βολές του Ζαχαρίεφ.

     

    Οι παίκτες της, Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας όμως, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με το Χριστόφορο Στεφανίδη να αποδεικνύεται συγκεντρωμένος από τη γραμμή των βολών έφθασαν στην κατάκτηση του ιστορικού ροζ φύλλου, με 81-79.  Ήταν μία νίκη δίκαιη για το συγκρότημα του Κρις Χουγκάζ η οποία το σίγουρο είναι ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα εν όψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης που θα δώσει το συγκρότημα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, και στο εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα του Πανελευσινιακού. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κρις Χουγκάζ εν όψει της αναμέτρησης κόντρα στον Πανελευσινιακό πλην της περίπτωσης του Καραθανάση που υποβλήθηκε σε εγχείρηση, δεν έχει να αντιμετωπίσει επιπρόσθετα προβλήματα, υπολογίζοντας σε όλους τους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο ρόστερ της Καβαλιώτικης ΚΑΕ. Πρώτος σκόρερ της Καβάλας αναδείχθηκε ο Τζέρεμι Φίαρς με 20 πόντους, ενώ είχε και τέσσερις ασίστ. Από τους Βούλγαρους ο Τέρι Σμιθ είχε 30 πόντους, συν πέντε ριμπάουντ, αλλά και ισάριθμα λάθη.

    Δεκάλεπτα: 22-19, 42-34, 57-53, 81-79.
    Καβάλα: Πάνος 4, Νούναλι 11 (1), Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος 6, Στυλιανού 2, Στεφανίδης 7, Φίαρς 20 (1), Βελισσαρίου 2, Μίτροβιτς 11 (2), Κρστέβσκι 6, Κόλεμαν 10, Ίλιεβ 2.
    Ρίλσκι Σπόρτιστ: Σμιθ 30 (2), Γκέριν, Σλαβίκοφ 6, Βαρντάροφ, Μίρκοβιτς, Γκούγκινο 7 (1), Βακλίνοφ 4, Ιβάνον, Γκεοργκίεφ, Ζαχαρίεφ 13 (1), Κίροβ, Ντουμπρί 19.

     

    2η αγωνιστική

    Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να αγωνίζεται στην Ελευσίνα το ερχόμενο Σάββατο (20/10) στις 4 το απόγευμα με στόχο την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα στο πρωτάθλημα που διανύουμε.

     

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (20-21-22/10) έχει ως εξής:

     

    Σάββατο (20/10)

    16.00 Πανελευσιανιακός-Ένωση Καβ. (Πηλοϊδης, Ταβουλαρέας, Βαρδάλος)

    16.30 Απόλλων Πατρών-ΚΑΟ Δράμας (Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας)

     

    Κυριακή (21/10)

    17.00 Ρέθυμνο-Άρης Θ. (Καρακατσούνης, Μάνος, Παναγιώτου),

    17.00 Πανιώνιος-Περιστέρι (Παπαπέτρου, Μπίκας, Ταρενίδης Στ.)

    17.00 ΠΑΟΚ Θ.-Ίκαρος Καλλ. (Γκόντας, Μητσόπουλος, Ξενικάκης)

    17.00 Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρ. (Τανατζής, Πουρσανίδης Γιωρ., Τσώνος Β.).

     

    Δευτέρα (22/10)

    18.45 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Χριστοδούλου, Σχινάς, Αναστόπουλος)

     

     

    Comments are closed.