Bookmarks

     

    Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ο Α.Ο.Κ. μετά από 120 λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης που προηγήθηκαν, κατάφερε να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης για την β΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο της Πρέβεζας με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Χρειάστηκε να περάσουν 120 «μαρτυρικά» λεπτά με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν δίχτυα τελικά Τηλυκράτης Λευκάδας και Καβάλα διεκδίκησαν επί ίσοις όροις την πρόκρισή τους στη β΄ φάση του θεσμού με τον τερματοφύλακα Σουλογιάννη να βάζει τις βάσεις της πρόκρισης και τους παίκτες του Α.Ο.Κ. που εκτέλεσαν τα πέναλτι να παρουσιάζονται πιο εύστοχοι.

     

    Πρωτοβουλία και ευκαιρίες

    Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στην επανάληψη οι παίκτες της Καβάλας διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην αναμέτρηση η οποία διεξήχθη παρουσία 250 φιλάθλων, ο Α.Ο.Κ. με τις φάσεις που δημιούργησε, σιγά σιγά έβαζε τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση. Ωστόσο οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη πέρασαν ανεκμετάλλευτες και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

     

    Η διακύμανση των πέναλτι:
    Το σκόρ στη διαδικασία των πέναλτι για τον ΑΟΚ άνοιξε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Πλιάγκας που έκανε το (0-1) για να κάνει το (1-1) ο Γ. Καταγής. Στη συνέχεια ο Αναστασόπουλος θα κάνει το (1-2). Στο 2ο πέναλτι που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, ανέλαβε να το εκτελέσει ο Σαχινίδης αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Καβάλας Σουλογάνης απεσώβησε βέβαιη παραβίαση. Ο Ενσαλίβα θα κάνει το (1-3) για την Καβάλα και ο Τεπετός θα μειώσει προσωρινά σε (2-3). Ο Μπρατσιάνι θα κάνει (2-4) ενώ ο Σμίλτος εκτελώντας το 4ο πέναλτι για τους γηπεδούχους θα κάνει το (3-4). Το τελευταίο πέναλτι θα το εκτελέσει ο Τριποτσέρης και θα διαμορφώσει το τελικό σκορ (3-5), για να ακολουθήσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί από πλευράς των μελών της Καβαλιώτικης αποστολής.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Μπροστά στον διαιτητή Κωνσταντίνο Μπαλατσούκα (Ε.Π.Σ. Ηπείρου) και τους βοηθούς του Γεώργιο Πασχάλη και Ελευθέριο Καραλή από την ίδια Ένωση, και με τέταρτο διαιτητή αγώνα Νικόλαο Μακρυπόδη (Ε.Π.Σ. Αχαΐας) οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Τηλυκράτης Λευκάδας (Σάββας Καρυπίδης): Ταΐρης, Κλάζογλου, Φέτσης (56’ λ.τρ. Κομνηνάκης ), Μελισσόπουλος (68’ Παλάσκας), Μπασιούκας (72’ λ.τρ. Καταγής Γ.), Ντζιμάνης, Καταγής Σ., Γεωργαντζάς, Τεπετός, Σμίλτος, Σαχινίδης.

    Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Σουλογάνης, Παγώνης, Ντόσης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Αναστασόπουλος, Καπνόπουλος (68’ Μπρατσιάνι), Ποσίνκοβιτς (46’ Πλιάγκας), Μιγιάτοβιτς (74’ Κουμπρόγλου), Ντος Σάντος.

     

    Οι δηλώσεις του Κώστα Βασιλακάκη στο www.kavalagoal.gr

    Λίγο μετά τη νίκη-πρόκριση του Α.Ο.Κ. στη διαδικασία των πέναλτι σε βάρος του Τηλυκράτη Λευκάδας το www.kavalagoal.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προπονητή των «Αργοναυτών» Κώστα Βασιλακάκη ο οποίος σχολιάζοντας την πρόκριση των «Αργοναυτών» μεταξύ άλλων μας δήλωσε και τα εξής:

    -«Θα συμφωνήσω ότι ήταν μία ψυχοφθόρα νίκη-πρόκριση για μας η οποία ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι αλλά εκείνο το οποίο θέλαμε ήταν να ξεπεράσουμε με επιτυχία το εμπόδιο του Τηλυκράτη Λευκάδας και να «σφραγίσουμε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Έστω και με αυτό τον τρόπο τα καταφέραμε. Στόχος μας ταυτόχρονα ήταν να ξεκουραστούν κάποια παιδιά από το βαρύ φορτίο των αγώνων του πρωταθλήματος αφού είναι γνωστό ότι υπάρχει μία κόπωση σε όλους και το σημαντικότερο για μας ήταν ότι καταφέραμε έστω και στα πέναλτι να πάρουμε τη νίκη-πρόκριση συνεχίζοντας στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, αφού θέλαμε να συνεχίσουμε».

     

    -Και τώρα κύριε Βασιλακάκη, Παναιγιάλειος. Ένα σχόλιο επ’ αυτού;

    -«Την ομάδα του Παναιγιαλείου τη γνωρίζουμε αλλά ωστόσο το αποτέλεσμα (3-1) σε βάρος του Παναιτωλικού δείχνει ότι πρόκειται για έναν σοβαρό αντίπαλο. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε και αυτό το παιχνίδι να το δούμε με την ανάλογη σοβαρότητα, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιό του έτσι ώστε να φιλοξενήσουμε στην Καβάλα την ομάδα της ΑΕΚ για να αγωνιστούμε μαζί της».

     

    -Κύριε Βασιλακάκη θεωρείτε ότι τέτοια αποτελέσματα που συνοδεύονται με πρόκριση του Α.Ο.Κ. με τον Τηλυκράτη Λευκάδας ανεβάζουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ.;

    -«Βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα όταν η ομάδα κερδίζει είτε για το θεσμό του κυπέλλου είτε για το πρωτάθλημα της Football League, πάντοτε οι νίκες μας δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έρχονται. Αυτό θεωρώ ότι ισχύει και για τη νίκη-πρόκρισή μας σε βάρος του Τηλυκράτη Λευκάδας».

     

    Τον Παναιγιάλειο θα αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Κ.

    για τη β΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδος

    Τον Παναιγιάλειο θα αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Κ. για τη β΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αφού η ομάδα του Αιγίου στο γήπεδό της συνέτριψε με σκορ (3-1) την ομάδα του Παναιτωλικού, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μάλιστα αν ο Α.Ο.Κ. καταφέρει και ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του Παναιγιάλειου τότε εντός έδρας θα αντιμετωπίσει στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» την ΑΕΚ.

     

    Η 1η φάση του κυπέλλου

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που διεξήχθησαν σήμερα (Τετάρτη 24/10) στο πλαίσιο της α΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος είναι τα εξής:

    Τηλυκράτης-Καβάλα 0-0 (3-5 πεν.)

    Οδυσσέας Κορδελιού-Δόξα Δράμας 1-0

    Κασσιόπη-Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-2 (1-3 πεν.)

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής Ψαχνών 4-1

    Χανιά-Φωκικός 2-1

    Καλαμάτα-Θρασύβουλος 1-1 (3-4 πεν.)

    Επισκοπή-Βύζας Μεγάρων 0-1

    Βατανιακός-Νίκη Βόλου 0-0 (1-4 πεν.)

    Ακαδημία Πλαταμώνα-Εργοτέλης 1-1 (6-5 πεν.)

    Εθνικός Σιδηροκάστρου-Αναγέννηση Επανομής 2-1

    Δόξα Κρανούλας-Πιερικός 0-0 (1-3 πεν.)

    Αστέρας Μαγούλας-Ολυμπιακός Βόλου 1-2

    Φωστήρας-Ζάκυνθος 4-0

    Εθνικός Αστέρας-Καλλονή 1-1 (4-4 πεν)

    Προοδευτική-Ηρακλής 1-0

    Παναιγιάλειος-Παναιτωλικός 3-1

    Πανηλειακός-Παναχαϊκή 0-0 (3-4 πεν)

     

    Πέμπτη (15/10)

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν αύριο για την α΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδος είναι οι εξής:

    Ρούβας-Εθνικός Γαζώρου (14:30)

    Αχαρναϊκός-Λάρισα (14:30)

    Τύρβανος-Οικονόμος Τσαριτσάνης (14:30)

    Γλυφάδα-Πανσερραϊκός (15:30)

    Κόρινθος-Απόλλων Σμύρνης (16:00)

    Απόλλων Καλαμαριάς-Καλλιθέα (18:15

     

    2 Responses to “Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (3-5) ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης για την β΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας – Ο Κώστας Βασιλακάκης στο www.kavalagoal.gr: «Όταν η ομάδα κερδίζει οι παίκτες παίρνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση»”