Bookmarks

     

    Διάπλατα είναι τα χαμόγελα τα οποία υπάρχουν στο «στρατόπεδο» της Καβάλας μετά το τεράστιο διπλό των «Αργοναυτών» στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή (0-1) κι αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη έφτασε στη κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος μέσα στην Παναχαϊκή τότε σίγουρα η νίκη για τους «Αργοναύτες» παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Μάλιστα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο διπλό για την Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά αφού ως γνωστών προηγήθηκε μία εξίσου σημαντική νίκη, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών με αντίπαλο τον Εθνικό Γαζώρου (0-1).

     

    Καλό θέαμα και «τρίποντο»

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. στο παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή κατάφερε να συνδυάσει την κατάκτηση των τριών σπουδαίων βαθμών της νίκης παίζοντας καλό ποδόσφαιρο τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στην επανάληψη. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται πίσω σε επίπεδο προετοιμασίας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες λαμβάνουν μέρος στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League, όποια κενά κι αν διαπίστωσε ο Κώστας Βασιλακάκης στα επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο Α.Ο.Κ. μέχρι τώρα, αυτά δε φάνηκαν και μάλιστα αρκετά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Έτσι αυτή η ομάδα της οποίας η προετοιμασία χαρακτηρίζεται ως ελλιπής έχει καταφέρει να «κλέψει» δύο τεράστια τρίποντα και το σημαντικότερο είναι ότι από την πλευρά του ο Κώστας Βασιλακάκης και οι συνεργάτες του μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο υλικό που υπάρχει στην ομάδα, τις αδυναμίες που κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί, παίρνοντας είτε σε ατομικό είτε και σε συλλογικό επίπεδο το μέγιστο των ποδοσφαιριστών. Έτσι λοιπόν σε καμία περίπτωση τα δύο συνεχόμενα διπλά σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου και σε βάρος της Παναχαϊκής σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ένα γεγονός τυχαίο. Είναι ένα ναι μεν αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης που γίνεται μέχρι σήμερα αλλά θεωρούμε ότι είναι και αποτέλεσμα της ποιότητας των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ..

     

    Τον θεωρούσαν «ξεγραμμένο»

    Μάλιστα κάποιοι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με δεδομένο το πολύ μικρό διάστημα της προετοιμασίας της ομάδας, θεωρούσαν τον Α.Ο.Κ. «ξεγραμμένο» και μία εκ των ομάδων οι οποίες θα «χαροπαλέψουν» και πιθανόν να οδηγηθούν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Όμως η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη κατάφερε μέχρι σήμερα να «διαψεύσει τις Κασσάνδρες», να πετύχει δύο, για πολλούς, εντυπωσιακές νίκες και σήμερα να ατενίζει με πιο αισιόδοξο μάτι τις περαιτέρω υποχρεώσεις της στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League.

     

    Χαμηλοί τόνοι και πολύ δουλειά

    Τα πανηγύρια φαίνεται πως γρήγορα τελείωσαν στο «στρατόπεδο» της Καβάλας μετά τη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Παναχαϊκής και από σήμερα Πέμπτη (11/10) άπαντες εντός των αποδυτηρίων της ομάδας έπιασαν δουλειά εν όψει του εντός έδρας αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας (15/10) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με αντίπαλο τον Θρασύβουλο. Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι «για να πιάσουν τόπο» οι δύο εκτός έδρας νίκες σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου και της Παναχαϊκής, ο Α.Ο.Κ. θα πρέπει να ξεπεράσει με απόλυτη επιτυχία το εμπόδιο του Θρασύβουλου, να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου νικηφόρου αποτελέσματος, να κάνει το τρία στα τρία και από κει και πέρα όλα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα το οποίο έστειλε ο Κώστας Βασιλακάκης στους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντάς τους ότι οι δύο τελευταίες εκτός έδρας νίκες θα πρέπει γρήγορα να ξεχαστούν. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι λίγο πριν από τη σημερινή (11/10) απογευματινή προπόνηση μιλώντας στους παίκτες του ο Κώστας Βασιλακάκης αφού τους συνεχάρη, τους υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια και πως για να έχουν μεγαλύτερες σημασίες οι νίκες με τον Γάζωρο και με την Παναχαϊκή τότε θα πρέπει να ακολουθήσει νέα νίκη αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Θρασύβουλο. Τέλος σε όλα τα παραπάνω να αναφέρουμε το γεγονός ότι όσοι ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν τη βασική 11άδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

     

    Με προβλήματα κόντρα στον Θρασύβουλο

    Η νίκη του Α.Ο.Κ. σε βάρος της Παναχαϊκής στο γήπεδο της κάτω Αχαγιάς ναι μεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση τριών υπερπολύτιμων βαθμών αλλά εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ο προπονητής των «Αργοναυτών» Κώστας Βασιλακάκης είδε σε δύο περιπτώσεις, ποδοσφαιριστές του να «κιτρινίζονται» και το γεγονός αυτό να έχει κάποιες επιπτώσεις για τα επόμενα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Πιο συγκεκριμένα από την αναμέτρηση κόντρα στον Θρασύβουλο δεν έχει δικαίωμα για να αγωνιστεί ο Ενσαλίβα ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή και θα απουσιάσει για μία αγωνιστική. Από κει και πέρα ο Σερζ Ντιέ έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και το γεγονός αυτό δεν τον επιτρέπει για να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι, προκειμένου να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής της τιμωρίας του. Μάλιστα από την ΠΑΕ Καβάλα δεν έχουν ακόμα αποφασίσει πότε ο συγκεκριμένος παίκτης θα εκτίσει την ποινή του και σε ποιο παιχνίδι θα απουσιάσει. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση εύλογα υπάρχει ο προβληματισμός στις τάξεις της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. μιας και όπως είναι φυσιολογικό, δεν μπορούν δύο βασικοί παίκτες του κορμού της ομάδας, οι οποίοι αγωνίζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής (Ντιέ-Ενσαλίβα) να μην αγωνιστούν και οι δύο σε συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε ότι έχει να κάνει με το ιατρικό απουσιολόγιο της ομάδας τα ονόματα τόσο του Εντιαγέ όσο και του Θόδωρου Πακάλτση εξακολουθούν να αναφέρονται σ’ αυτό. Ο πρώτος ως γνωστών έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς ενώ από την άλλη πλευρά ο Θόδωρος Πακάλτσης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα συμπεριληφθεί τελικά στην αποστολή της Καβάλας για το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο. Κατά τα άλλα εν όψει του αγώνα με τον Θρασύβουλο ο Θρακιώτης προπονητής των «Αργοναυτών» Κώστας Βασιλακάκης δεν αντιμετωπίζει επιπρόσθετα προβλήματα υπολογίζοντας σε όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Βορρά.

     

    10 ευρώ είναι η γενική είσοδος

    Όπως έγινε γνωστό, η ΠΑΕ Καβάλα με σχετική ανακοίνωσή της ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο ότι στον αγώνα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Θρασύβουλο θα υπάρχει γενική είσοδος με 10 ευρώ καθώς και μαθητικό εισιτήριο των 5 ευρώ. Επίσης η ΠΑΕ Καβάλα ενημερώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας από τα γραφεία της Καβαλιώτικης ΠΑΕ καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

     

    Ο Άγγελος Αγγελάκης σφυρίζει τον Α.Ο.Κ.

    Ο διαιτητής Άγγελος Αγγελάκης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας (15/10) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Θρασύβουλου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Βοηθοί του θα είναι οι Νικόλαος Περικλείδης και Ηλίας Παπαδόπουλος (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Δημήτρη Καραντώνη (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας). Τέλος να αναφέρουμε ότι παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτριος Ίτσκος (Ε.Π.Σ. Σερρών).

     

    Η 5η αγωνιστική για

    τη Football League

    Σε δύο δόσεις πρόκειται να διεξαχθεί, την ερχόμενη Κυριακή (14/10) και την ερχόμενη Δευτέρα (15/10) η 5η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Football League στην οποία υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

     

    Την Κυριακή (14/10) έχουν προγραμματιστεί δύο παιχνίδια ενώ τη Δευτέρα (15/10) υπάρχει το «κυρίως πιάτο» με τη διεξαγωγή 8 αναμετρήσεων.

     

    Κυριακή (14/10)

    Παναχαϊκή-Βύζας Μεγάρων (16:30)

    Πιερικός-Εργοτέλης (19:00)

     

    Δευτέρα (15/10)

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πανσερραϊκός (16:30)

    Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής Ψαχνών (16:30)

    Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Επανωμής (16:30)

    Εθνικός Γαζώρου-Φωκικός (16:30)

    Καλλονή-Νίκη Βόλου (16:30)

    Καβάλα-Θρασύβουλος (16:30)

    Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα (16:30)

    Παναιτωλικός-Λάρισα (19:00)

     

    Ρεπό έχει ο Ηρακλής

    Comments are closed.