Bookmarks

     

    Την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στη Basket League ΟΠΑΠ πέτυχε ο Πανελευσινιακός, που επικράτησε της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (87-74) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο κυρίως στον επιθετικό τομέα, με τους γηπεδούχους να μην παίζουν καλή άμυνα και το αντίθετο. Οι δύο ομάδες έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με τις άμυνες να μένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο «καθρεφτίζει» την απόδοση των δύο ομάδων και κατ’ επέκταση δικαιολογημένα μεταφέρει το ροζ φύλλο αγώνα προς την πλευρά του Πανελευσινιακού.

    Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-22 για την ομάδα της Καβάλας, ενώ στη συνέχεια ο Πανελευσινιακός αντέδρασε. Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα κατάφερε στη συνέχεια να παίξει στον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, ενώ βελτίωσε ελάχιστα την εικόνα του στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 44-43.

    Στην τρίτη περίοδο η ομάδα από την Ελευσίνα κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα, απέναντι στην Καβάλα που δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και δεν μπορούσε να βρει εύκολα καλάθια. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή εικόνα της Καβάλας σε αυτό το σημείο και κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι στο σκορ με 72-59. Στην τελευταία περίοδο ο Πανελευσινιακός «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και με την Καβάλα να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το τελικό 87-74 έδωσε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών στον Πανελευσινιακό.

    Διαιτητές: Πηλοϊδης – Ταβουλαρέας – Βαρδάλος.
    Τα δεκάλεπτα: 22-24, 44-43, 72-59, 87-74.
    ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου 4, Παπανικολόπουλος 9 (1), Παπανικολάου 13 (1), Ραϊβιο 15 (1), Μαγγουνής 7 (1), Λιακόπουλος 18 (1), Δεληγιάννης 12, Καμπ 2, Τσιάκος 7, Χιούζ, Αβραμίδης.
    ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: (Κρις Χουγκάζ): Πάνος, Νάναλι 6, Καλαμπάκας 1, Μανωλόπουλος 10, Στυλιανού 3 (1), Στεφανίδης 2, Φίαρς 9, Μίτροβιτς 16 (3), Κριστέφσκι 10, Κόλεμαν 17 (1).

     

    Κρις Χουγκάζ: «Παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι»

    Στην κούραση της ομάδας του, στάθηκε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Κρις Χουγκάζ μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανελευσινιακό στο Περιστέρι και τη δεύτερη ήττα την οποία γνώρισε η Καβαλιώτικη ΚΑΕ από το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίδα με σκορ (87-74). Ο Έλληνας προπονητής στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι οι παίκτες του δεν ήταν συγκεντρωμένοι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Κάναμε ένα καλό ημίχρονο, αλλά στα δύο τελευταία δεκάλεπτα ήμασταν κακοί. Πληρώσαμε την κούραση. Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Η συγκέντρωση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που απαιτείται και αν δεν βγάζεις ενέργεια στην άμυνα τα πράγματα είναι δύσκολα. Περιμέναμε να ανταποκριθούμε καλύτερα αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό».

     

    2η αγωνιστική Τα αποτελέσματα

    ΑΓΟ Ρεθύμνου-Άρης 68-50

    Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρ. 49-65

    Πανελευσινιακός-Ένωση Καβ. 87-74

    Πανιώνιος-Περιστέρι 79-65

    ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλ. 71-48

    Απόλλων Π.-ΚΑΟ Δράμας 89-92

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός –

     

    Η βαθμολογία

    1. Κολοσσός (147-129) 4

    2. Πανιώνιος ΓΣ (143-127) 4

    3. Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου (148-132) 3

    4. Ίκαρος Καλλιθέας (115-136) 3

    5. Ηλυσιακός (117-131) 3

    6. Κ.Α.Ο. Δράμας (154-153) 3

    7. Πανελευσινιακός (162-151) 3

    8. ΠΑΟΚ (135-137) 3

    9. Περιστέρι (142-154) 3

    10. Απόλλων Πατρών (154-159) 2

    11. Άρης (106-139) 2

    12. Ένωση Καβ. (140-155) 2

    13. Ολυμπιακός (89-64) 2

    14. Παναθηναϊκός (71-56) 2

     

    Η επόμενη 3η αγωνιστική

    Το ερχόμενο Σάββατο (27/10) στις 5 το απόγευμα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τον Πανιώνιο και το σίγουρο είναι ότι για τους Καβαλιώτες η νίκη απέναντι στο συγκρότημα της Νέας Σμύρνης αποτελεί μονόδρομο, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ηλυσιακό αλλά και από τον Πανελευσινιακό.

     

    Αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας είναι τα εξής:

    Άρης Θ.-Ηλυσιακός

    Κολοσσός Ρ.-Πανελευσινιακός

    Ένωση Καβ.-Πανιώνιος

    Περιστέρι-Απόλλων Π.

    ΚΑΟ Δράμας-ΠΑΟΚ Θ.

    Ίκαρος Καλλ.-Ολυμπιακός

    Παναθηναϊκός-ΑΓΟ Ρεθύμνο

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Γκαγκαλούδη

    Τους λόγους που τον οδήγησαν να επιτρέψει την Καβάλα, αλλά και το στόχο που έχει στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, αποκάλυψε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ 101.8, μίλησε ακόμα για το νέο Παναθηναϊκό και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αρχικά, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Α1 και την ανυπομονησία του να πατήσει ξανά παρκέ, με τη φανέλα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: «Έχω διάθεση να παίξω. Νιώθω καλά, δόξα το Θεό, με βοηθάει το σκαρί μου. Με βοηθούν και κάποιοι άνθρωποι που είναι γύρω μου, οι οποίοι με κρατούν ακμαίο. Περιμένω, πώς και πώς, να ξεκινήσω πάλι στην Α1. Θα έχω κι έναν στόχο να ξεπεράσω φέτος στις ασίστ. Ελπίζω να τα καταφέρω. Χρειάζομαι 58 ασίστ για να είμαι 7ος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ». Είπε ακόμα…

    -Το 7ος δεν σε ενοχλεί; (γέλια…)
    «Με ενοχλεί πάρα πολύ, αλλά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για πιάσω τις 70, ώστε να πάω 6ος».

     

    -Η Καβάλα δηλαδή σε απέκτησε, αλλά σου έβγαλε κι ένα… τυράκι. Σαν να σου λέει: κοίτα φίλε, πρέπει να πασάρεις…
    «Ακριβώς αυτή είναι η δουλειά μου και μου αρέσει. Να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου και να κερδίζει η ομάδα».

     

    -Πώς και αποφάσισες για πρώτη φορά να ξαναγυρίσεις σε ομάδα;
    «Αγαπάω πολύ το μπάσκετ, μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα. Όχι τόσο οικονομικά, αλλά μου έχει προσφέρει στιγμές, γνωριμίες με εκπληκτικούς ανθρώπους και εμπειρίες και ταξίδια που δεν θα τα είχα ζήσει. Καθόμουν σπίτι και δεν ένιωθα καλά. Εμφανίστηκε η Καβάλα και απάντησα με κλειστά τα μάτια. Έχω ζήσει μαγικές στιγμές στην Καβάλα στην πρώτη της χρονιά στην Α1. Η πόλη με αγαπάει, την αγαπάω κι εγώ, οπότε δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου -για πρώτη φορά- να ξαναγυρίσω σε μια ομάδα».

     

    -Γιατί δεν αρχίζεις από το Σάββατο (20/10), στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό;
    «Δεν πρόλαβα να είμαι κοντά στην ομάδα. Μόνο το Στεφανίδη και το Μανωλόπουλο γνωρίζω και αποφασίσαμε από κοινού να σκεφτούμε το καλό της ομάδας».

     

    -Ως Παναθηναϊκός πώς βλέπεις την καινούρια σελίδα της ομάδας σου;
    «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός αυτός είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς τελείωσε, πέθανε. Έσβησε το καλοκαίρι. Δεν μπορεί ο παίκτης που είναι αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό να ζει με τον εφιάλτη του Ομπράντοβιτς, να ζει με τον εφιάλτη των πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός, όταν αυτή τη στιγμή στην ομάδα βρίσκονται 12 νέοι παίκτες και το κυριότερο ένας νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία».

     

    -Αρκετοί λένε ότι υπάρχουν στοιχεία από το προηγούμενο καθεστώς…
    «Εμένα η άποψή μου είναι ότι κανένας, μα κανένας, δε μπορεί να έχει την ίδια φιλοσοφία με τον προηγούμενο προπονητή, με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ για ένα χρόνο. Γνωρίζοντας, λοιπόν, όλα αυτά και με δεδομένο ότι έφυγαν σημαντικές μονάδες δεν μπορεί να περιμένεις να γίνει ο Παναθηναϊκός στις 19 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός του πέρυσι. Μπορεί και μακάρι να γίνει, αν κι εγώ το βρίσκω δύσκολο γιατί τα πρώτα δείγματα -κακά τα ψέματα- δεν είναι ενθαρρυντικά. Πρέπει, όμως, να του δοθεί και μια πίστωση χρόνου».

     

    -Αυτά για τις 19 Οκτωβρίου. Στις 22 που είναι το ντέρμπι;
    «Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Λειτούργησε όπως ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών. Έκανε λίγες προσθήκες, έχει πάρει έναν προπονητή ο οποίος έχει δείξει έργο όπου εργάστηκε. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπαρτζώκα. Ο αγώνας θα είναι ντέρμπι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ της έδρας και έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Ελπίζω να γίνει έναν καλό παιχνίδι, να μη γίνουν επεισόδια γιατί είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε στο μπάσκετ και να κερδίσει ο καλύτερος, δηλαδή ο Παναθηναϊκός».

     

    Comments are closed.