Bookmarks

     

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος κλήθηκε να «βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά και τελικά θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα κληθεί να δώσει τη λύση στο θέμα της συμμετοχής των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης (5/9) και στην οποία πήραν έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την Ε.Π.Ο., τη Superleague και τη Football League. Μια συνάντηση η οποία ουσιαστικά κατέληξε σε αδιέξοδο, αφού η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα αναφορικά με τη συμμετοχή των τριών ομάδων στη δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία.

     

    Μάλιστα οι εκπρόσωποι της Superleague και τη Football League επρόκειτο να ζητήσουν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και ειδικότερα τον Πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο νομική κάλυψη ώστε κατά τη διάρκεια του νέου πρωταθλήματος της Football League δε θα υπάρξουν τυχόν ενστάσεις από ομάδα ή ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Ε.Π.Ο., δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα και δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι αρνητικές τοποθετήσεις για την περίπτωση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, για το γενικότερο χειρισμό της όλης υπόθεσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο και την επιστολή που έστειλε στη Football League, αλλά και για τον Σπύρο Καλογιάννη που θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα την υπόθεση. Από εκεί και πέρα Ε.Π.Ο., Superleague και Football League έδειξαν απροθυμία να αναλάβουν την ευθύνη της υπόθεσης και, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες ομάδες των μικρότερων κατηγοριών, το «μπαλάκι» επιστρέφει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο για να βρει ο ίδιος λύση.

     

    Καταλυτική ημερομηνία

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η αυριανή μέρα – Παρασκευή (7/9) αλλά και οι επόμενες με την επιστροφή του Σ. Πιλάβιου στην Αθήνα, είναι  καταλυτικέςγια τις τρεις ΠΑΕ, Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης, για το εάν τελικά θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Πλέον το μόνο σίγουρο είναι ότι οι θετικές ή οι αρνητικές εξελίξεις οι οποίες αύριο Παρασκευή (7/9) θα δουν το «φως» της δημοσιότητας κρίνονται από τη στάση την οποία θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος. Αν δηλαδή εγγράφως αποσταλούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague αλλά και στο αντίστοιχο της Football League και Football League 2 οι νομικές διαβεβαιώσεις και εκείνες οι καλύψεις ότι στο νέο πρωτάθλημα της Football League δε θα υπάρχει κανένα απολύτως παρατράγουδο σε επίπεδο τυχόν ενστάσεων από οποιαδήποτε ομάδα. Τότε το θέμα τελειώνει και η ΠΑΕ Καβάλα και οι υπόλοιπες δύο ΠΑΕ, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης αυτόματα εντάσσονται μεταξύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα στο δεύτερο τη τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Σε διαφορετική περίπτωση το «όνειρο» των «Αργοναυτών» αλλά και των εκπροσώπων και των τοπικών κοινωνιών των άλλων δύο ΠΑΕ, θα γίνει εφιάλτης και οποιαδήποτε ελπίδα υπάρχει θα σβήσει. Στο «στρατόπεδο» της ΠΑΕ Καβάλα η αγωνία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της με το μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιώργο Τσοκτουρίδη να συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τους Προέδρους τόσο του Ολυμπιακού Βόλου όσο και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, προκειμένου έστω και την ύστατη ώρα να ασκηθούν ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις προκειμένου ο στόχος να πραγματοποιηθεί.

     

    Να κάνει αυτό που πρέπει

    Το σίγουρο είναι ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) Σοφοκλής Πιλάβιος κρατάει στα χέρια του τις τύχες τριών ιστορικών ομάδων, τριών τοπικών κοινωνιών και κυρίως κρατάει στα χέρια του το εάν ο ίδιος κάνει πράξη τα όσα εδώ και καιρό διαμήνυε περί αποκατάστασης της αδικίας και περί συμμετοχής της ΠΑΕ Καβάλα και των άλλων δύο ΠΑΕ στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Ήρθε η ώρα λοιπών κ. Πιλάβιε να κάνετε πράξη τις δεσμεύσεις που είχατε λάβει κατά το παρελθόν και αύριο Παρασκευή να παρέχετε και εγγράφως μάλιστα τις νομικές δεσμεύσεις ώστε ο Α.Ο.Κ., ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης να συμπεριληφθούν μεταξύ των ομάδων οι οποίες θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Τα ψέματα πλέον έχουν τελειώσει, τα περιθώρια είναι γνωστό ότι έχουν στενέψει σε μέγιστο βαθμό και την ύστατη στιγμή ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος θα πρέπει να δείξει εκείνη την παλικαριά που απαιτείται για τη μερική δικαίωση της Καβάλας, του Βόλου και του Ηρακλή. Αυτό αποτελεί γενική απαίτηση.

     

    Comments are closed.