Bookmarks

   

  Την ερχόμενη Δευτέρα (24/9) θα διεξαχθεί τελικά η κλήρωση της Football League, με 18 ή 21 ομάδες, γεγονός που θα κριθεί από το αν η Super League κάνει αποδεκτό το αίτημα για άνοδο τεσσάρων ομάδων τη νέα σεζόν. Νέα αναβολή πήρε η κλήρωση της Football League, την πέμπτη κατά σειρά. Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League-Football League 2, έφτασε ένα έγγραφο από τη Super League, με το οποίο ενημέρωνε για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, ενώ ανέφερε πως το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της κατηγορίας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (24/9, 13:00) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.

   

  Η Football League δεν μπορούσε να προχωρήσει στην κλήρωση με 21 ομάδες, αν δεν είχε πρώτα την απόφαση της Super League για την αναδιάρθρωση, οπότε αποφασίστηκε η εκ νέου αναβολή της κλήρωσης. Αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (24/9), παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, ωστόσο δεν μπορούσε να πάρει άλλη παράταση, με τη σέντρα να έχει οριστεί αμετάκλητα για τις 30 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε πρόταση από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης για δημιουργία δύο ομίλων στη Β’ Εθνική των 13 ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση θα ανέβαιναν στην κατηγορία πέντε ομάδες από τη Γ’ Εθνική, αυτές που συμμετείχαν πέρυσι στα πλέι οφ, οι Οικονόμος Τσαριτσάνης, Απόλλων Καλαμαριάς, Ζάκυνθος, Πανηλειακός και Γλυφάδα. Μάλιστα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι πέντε αυτές ομάδες θα λάμβαναν τη χρηματοδότηση που έχουν συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ για τη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, μια τέτοια πρόταση δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς απαιτείται ομοφωνία.

   

  Οι δηλώσεις του Σπ. Καλογιάννη

  Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής: 

  -«Υπήρχε μια πρόταση να γίνει η κλήρωση σήμερα με 18 ομάδες και μια την Δευτέρα με 18 ή 21 ομάδες. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που μας απασχολούν. Θα τα συζητήσουμε ενωμένοι από Δευτέρα».

   

  -Για την πρόταση των δύο ομίλων, ανέφερε:

  -«Κατατέθηκε μια πρόταση για τις ομάδες που έπαιξαν πέρυσι πλέι οφ στη Γ’ Εθνική, Οικονόμο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ζάκυνθο, Πανηλειακό και Γλυφάδα. Αν ανεβούν αυτές οι ομάδες θα πάρουν τα λεφτά που προβλέπει ο ΟΠΑΠ για τη Γ’ Εθνική.  Το βλέπουμε πολύ δύσκολο να περπατήσει, γιατί χρειάζεται ομοφωνία για να περάσει αυτή η πρόταση. Αν μας απαντήσει η Super League τη Δευτέρα και κάνει αποδεκτό το αίτημά μας για άνοδο 4 ομάδων, θα προχωρήσουμε με κλήρωση με 21 ομάδες. Αν όχι, θα πάμε με 18 γιατί δεν μπορεί το πρωτάθλημα να πάει άλλο πίσω».

   

  -Τέλος, για το αν θα δοθεί παράταση μεταγραφών για τις τρεις ομάδες, εκτίμησε:

  -«Λογικά το συμβούλιο θα δώσει 2-3 μέρες για μεταγραφές».

   

  Η ανακοίνωση της Football League

  Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League είναι η εξής: 

  -«Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League ΟΠΑΠ – Football League 2 ΟΠΑΠ διεκόπη, κατά  πλειοψηφία,  για την Δευτέρα 24-9-2012 και ώρα 15:00. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση του Πρωταθλήματος της Football League ΟΠΑΠ».

   

  Βελτιωμένη πρόταση του ΟΠΑΠ στη Superleague

  Μπορεί οι διαπραγματεύσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ με την Super League να είχαν οδηγηθεί σε «ναυάγιο» αναφορικά με την αναδιάρθρωση της κατηγορίας, ωστόσο, η νέα βελτιωμένη πρόταση του Οργανισμού άλλαξε τα δεδομένα, με αποτέλεσμα Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής να τοποθετούνται στην Football League. Νέα δεδομένα προέκυψαν το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης (20/9) στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Συνεταιρισμό, καταθέτοντας νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει διετή σύμβαση συνολικού ύψους άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη πρόταση καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις της Super League και όπως όλα δείχνουν, το νέο πρωτάθλημα της Football League θα αρχίσει με 21 ομάδες, καθώς Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Καβάλα θα μετάσχουν στην κλήρωση για τη νέα σεζόν. Βέβαια, για να γίνει και τυπικά η «αποκατάσταση» των τριών ομάδων, χρειάζονται μία σειρά από άμεσες ενέργειες από όλους τους φορείς. Αρχικά, η ΟΠΑΠ ΑΕ θα πρέπει να καταθέσει και εγγράφως την πρόταση προς την Super League και στην συνέχεια η Λίγκα θα πρέπει να λάβει την απόφαση αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση της κατηγορίας, κατά την οποία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα ανέβουν τέσσερις ομάδες από την δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και θα υποβιβαστούν δύο από τα σαλόνια. Στην συνέχεια, ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να αποστείλει επίσημο έγγραφο στην Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής με την οποία θα απαντά – θετικά – στο αίτημα της αναδιάρθρωσης, ωστόσο για να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να μετατίθεται για την ερχόμενη Δευτέρα (24/9). Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ντόμινο των εξελίξεων επηρεάζει άμεσα και την Football League, η οποία είχε συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή (21/9) προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα. Όμως, από την στιγμή που η Ένωση της Β’ και της Γ’ Εθνικής δεν έχει στα χέρια της επίσημο έγγραφο από την Σούπερ Λίγκα, αποφασίστηκε να αναβληθεί η κλήρωση για την ερχόμενη Δευτέρα (21/9).

   

  One Response to “Την ερχόμενη Δευτέρα (24/9) θα διεξαχθεί τελικά η κλήρωση της Football League – Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League-Football League 2, έφτασε ένα έγγραφο από τη Super League, με το οποίο ενημέρωνε για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, ενώ ανέφερε πως το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της κατηγορίας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (24/9, 13:00) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.”