Bookmarks

     

    Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασής του σήμερα Τετάρτη (11/9) και μέσα από την οποία τοποθετεί την ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου αλλά και την αντίστοιχη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Football League. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/9 ενώ η έναρξη του νέου πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30 του ίδιου μήνα. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League καταδίκασε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη.

     

    Η ανακοίνωση της Football League

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League είναι το εξής:

    -«Σε εκτέλεση της από 12/09/2012 απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την Προκήρυξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ.

    Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/09/2012. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

    Το Δ.Σ. καταδικάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, θεωρώντας την απαράδεκτη, ιδίως ως προς τη μομφή που απέδωσε στον Πρόεδρο της Football League κ. Σ. Καλογιάννη, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο ως πρόεδρο της Football League αλλά και ως άνθρωπο».

     

    Συνεδριάζει το Δ.Σ.

    της Superleague

    Τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων θα συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή (14/9) στη 1 το μεσημέρι. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνεται επίσης η έγκριση του υπολοίπου προγράμματος του α’ γύρου, η εκπόνηση μελέτης περί εγκαθίδρυσης μόνιμου συστήματος εποπτείας & ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των ΠΑΕ, τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς και η συζήτηση πρότασης που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εξωτερικού. Μία ώρα αργότερα (2 μ.μ.) προγραμματίζεται γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, στην οποία θα εκλεγούν οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας στην Ε.Π.Ο., θα τεθεί προς ψήφιση ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς (περίοδος 1/7/2011-30/6/2012) και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από τα πεπραγμένα χρήσης της ίδιας περιόδου.

     

    Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (12/9) μετά από την εισήγηση του απερχόμενου προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου έδωσε την εντολή στη Football League να εντάξει τις ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης  να τους τοποθετήσει σε επαγγελματική κατηγορία. Αυτήν την ώρα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League και όλα είναι ρευστά με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα που βρίσκεται στην Αθήνα να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της όλης υπόθεσης. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι είχαμε ανατροπή του κλίματος και του σκηνικού που υπήρχε σε βάρος των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθώς με έγγραφό της η Super League άνοιξε τον δρόμο για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Η οριστική απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή (14/9), και όλα δείχνουν ότι θα είναι ομόφωνη υπέρ της επιστροφής της Καβάλας στην Football League. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η Super League καλεί όλες τις ομάδες της Football League να ξεχάσουν τις μεταξύ τους κόντρες και να επικεντρωθούν στον στόχο της ανόδου στην 1η κατηγορία, καθώς θα ανέβουν 4 ομάδες και θα υποβιβαστούν 2. Πλέον, την Παρασκευή στις 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσουν εκ νέου το ΔΣ και η ΓΣ της Super League, με στόχο να τεθούν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

     

     

    Η επιστολή της Ε.Π.Ο. στη Football League

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. στο αντίστοιχο της Football League αναφέρει τα εξής:

     

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

    Ομόφωνα και αφού έλαβε υπόψιν:
    Τις σαφείς προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών και σε θέματα πειθαρχικών ποινών, οι οποίες πρέπει πάντα να επιβάλλονται αποκλειστικά από διορισμένα ποδοσφαιρικά όργανα και να ανταποκρίνονται στις διατάξεις των ισχυόντων Κανονισμών, και τη δεδομένη ανατροπή των ως άνω προβλέψεων του καταστατικού και των κανονισμών στις περιπτώσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, στις οποίες επιβλήθηκαν, μετά από κρατική παρέμβαση, ποινές μη συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες από εξωποδοσφαιρικό–κρατικό όργανο (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και ενώ ήδη είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα. Ζητά από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League & Football League 2) και για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας και την επιβεβαίωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των διορισμένων ποδοσφαιρικών οργάνων στην επιβολή πειθαρχικών ποινών απέναντι στην ακραία κρατική παρέμβαση, όπως αυτή εκδηλώθηκε, στις υποθέσεις των ως άνω ΠΑΕ, να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο Πρωτάθλημα της Football League περιόδου 2012/2013, και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες».

     

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

    Ο Πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιoς

     

    ο Γενικός Γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου

     

     

    Comments are closed.