Bookmarks

     

    Τις επιτυχίες του Πεκίνου θέλει να επαναλάβει η παραολυμπιακή ομάδα την οποία συνθέτουν 61 αθλητές μεταξύ των οποίων είναι και οι Καβαλιώτισσες Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου οι οποίες ταξίδεψαν στο Λονδίνο προκειμένου να προσθέσουν και άλλα μετάλλια στη συλλογή τους και ταυτόχρονα να μας κάνουν υπερήφανους για άλλη μία φορά. Να σημειωθεί ότι στο Λονδίνο ταξίδεψε με την ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς αγώνες και η προπονήτρια των δύο Καβαλιωτών Παραολυμπιονικών, Κατερίνα Δράκου η οποία στις δηλώσεις της λίγο πριν αναχωρήσει παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη τονίζοντας ότι τόσο η Ανθή Καραγιάννη όσο και η Αλεξάνδρα Δήμογλου βρίσκονται σε πολύ καλό αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο.

     

    Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας είναι ο Χρήστος Ταμπαξής. Μετά από καλή προετοιμασία και παρουσία των δικών τους ανθρώπων στο Λονδίνο, οι 61 αθλητές που συνθέτουν την παραολυμπιακή ομάδα της χώρας μας στοχεύουν στη διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29/8-9/9). Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας έγινε η παρουσίαση της ελληνικής ομάδας με τον πρόεδρο της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής (ΕΠΕ), Γιώργο Φουντουλάκη να οριοθετεί το στόχο των Ελλήνων.

     

    -«Θέλουμε να έχουμε συνέχεια με πλούσιες διακρίσεις. Ο ελληνικός παραολυμπιακός αθλητιμός χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό και λόγω των διακρίσεών του αλλά και λόγω του ήθους του», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Φουντουλάκης.

    Η Ελλάδα διεκδικεί διψήφιο αριθμό μεταλλίων και ο Γιώργος Φουντουλάκης υπενθύμισε πως στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια η αποστολή αποτελούμενη από 69 αθλητές, είχε φέρει 24 μετάλλια. Ο Γιώργος Φουντουλάκης ευχαρίστησε τους χορηγούς της ΕΠΕ: Τον ΟΠΑΠ που διέθεσε 1.000.000 ευρώ, την εταιρεία ένδυσης ROLLMAN που ντύνει την ομάδα μας, τον όμιλο ΥΓΕΙΑ που πραγματοποίησε δωρεάν όλες τις εξετάσεις των αθλητών και την Olympic Air με ειδική πτήση της οποίας θα «πετάξει» η ελληνική αποστολή για το Λονδίνο. Ο πρώτος αθλητής που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της 29ης Αυγούστου θα είναι ο χρυσός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Χρήστος Ταμπαξής στην πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή του. Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης και ανακοίνωσε πως ο αθλητισμός για άτομα με αναπηρία επέστρεψε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα του κ.Φουντουλάκη για τη δημιουργία προνομίων στους Παραολυμπιονίκες. Περισσότεροι από 4,200 αθλητές από 165 χώρες αναμένεται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών, ενώ οι εξέδρες θα είναι γεμάτες.

    Comments are closed.