Bookmarks

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Την πεποίθηση του ότι η ΠΑΕ Καβάλα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League, όπως και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης εξέφρασε μιλώντας αποκλειστικά στο www.kavalagoal.gr, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη την Τρίτη (8/8). Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μας τόνισε χαρακτηριστικά ότι Θεωρώ ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για μία αίσια έκβαση στην όλη η υπόθεση η οποία ως γνωστών έχει ταλαιπωρήσει του ποδοσφαιρόφιλους της Καβάλας».

     

    Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας

    Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκλειστικά στο www.kavalagoal.gr

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της αποκλειστικής συνέντευξης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο www.kavalagoal.gr είναι η εξής:

     

    -Κύριε Υφυπουργέ είναι γνωστό ότι το απόγευμα της Τετάρτης (8/8) πραγματοποιήσατε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη με θέμα την τοποθέτηση της ΠΑΕ Καβάλα στο νέο πρωτάθλημα της Football League και γενικότερα όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό. Ποιο ήταν το περιεχόμενο της κουβέντας που είχατε μαζί του;

     

    «Νομίζω ότι αυτήν την φορά υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ώστε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι δηλαδή η Καβάλα θα παίξει τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Γιατί συζητώντας με τον Υφυπουργέ Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει και τα παρασκήνια κάθε αθλήματος, είχα τη δυνατότητα και την ευκαιρία να του πω ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της ΠΑΕ Καβάλα και κατ’ επέκταση και σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, μία αδικία η οποία είχε γίνει επί ημερών Παύλου Γερουλάνου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι συμφώνησε σ’ αυτό και μάλιστα μου έδειξε και μία επιστολή της Ε.Π.Ο. η οποία μόλις του είχε παραδοθεί και η οποία έκανε λόγο, ακριβώς για το ίδιο πράγμα. Δηλαδή για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της ΠΑΕ Καβάλα και της αντίστοιχης του Ολυμπιακού Βόλου. Φυσικά η εξέλιξη του όλου θέματος συμπαρασύρει και την ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, οποίος ως γνωστών είχε υποβιβαστεί για άλλους λόγους. Επομένως όπως γνωρίζεται η Ε.Π.Ο. είναι αρμόδια μαζί με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, δηλαδή τη Football League και Football League 2, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με την αλλαγή του αριθμού των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα και επομένως δεν ισχύει η γενική διάταξη του αθλητικού νόμου που λέει ότι όταν γίνεται μία αναδιάρθρωση γίνεται από τη μεθεπόμενη σεζόν. Έτσι λοιπόν η Ε.Π.Ο. μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου η αναδιάρθρωση που θα γίνει να γίνει από το Σεπτέμβριο, δηλαδή στα νέα πρωταθλήματα και έτσι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου οριστικά να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα του ΑΟΚ για να λάβει μέρος στο καινούργιο πρωτάθλημα της Football League. Γνωρίζω ότι προφανώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης συντάσσεται με το συγκεκριμένο σκεπτικό και επομένως ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Football League και Football League 2, στις 17 Αυγούστου, για τις αποφάσεις που θα παρθούν μπορεί να είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Εννοείτε ότι εδώ είμαστε, τα παρακολουθούμε από κοντά και θα ασκήσουμε όσες πιέσεις κι αν χρειαστούν μέχρι να μπει το γκολ».

    – Κύριε Υφυπουργέ στην συνάντηση που είχατε με τον Υφυπουργέ Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη σας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος, προσωπικά είναι διατεθειμένος για να συμβάλλει και μάλιστα αποφασιστικά στο θέμα της αποκατάστασης της αδικίας τόσο της ΠΑΕ Καβάλας όσο και του Ολυμπιακού Βόλου;

    -«Μα φυσικά. Εξάλλου αν είχε κάποιους ενδοιασμούς, κάποιες αμφιβολίες, τώρα η πολύ σημαντική επιστολή της Ε.Π.Ο., που κάνει συγκεκριμένο λόγο, ανοίγει το δρόμο και λύνει τα χέρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Γνωρίζω ότι  και ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού συντάσσεται με το ίδιο σκεπτικό που λέει ότι η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν αδικηθεί, υπήρξε κυρίως μία πολιτική δίωξη με τα γνωστά αποτελέσματα και η συγκεκριμένη αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί. Και αυτό θα γίνει με την τοποθέτηση των ομάδων στην αναδιαρθρωμένη Football League κατηγορία που θα αγωνίζονται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Νομίζω ότι χωρία καμιά αμφιβολία θα έχουμε την στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού στο συγκεκριμένο θέμα και από την ώρα που υπάρχει η πολιτική βούληση, που έλειπε τόσο καιρό, και αυτό θα βοηθήσει και αυτό θα παίξει το ρόλο του. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει, η Καβάλα δεν ζητάει κάτι παράνομο, η αναδιάρθρωση θα γίνει και θα ισχύσει από τη νέα περίοδο, αυτό το αναγνωρίζει η Ε.Π.Ο., αναγνωρίζει επίσης ότι η ΠΑΕ Καβάλα και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αδικήθηκαν και είναι προφανές ότι μας λέει ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Μένουμε σ’ αυτό και όπως σας είπα, θεωρώ ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για μία αίσια έκβαση στην όλη η υπόθεση η οποία ως γνωστών έχει ταλαιπωρήσει του ποδοσφαιρόφιλους της Καβάλας».

     

    Πέτρος Β. Πετρόπουλος

     

    Comments are closed.