Bookmarks

     

    Δίχως άλλο η Ευρωκατασκήνωση Θάσου αποτελεί τον «παράδεισο» εκατοντάδων παιδιών, από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και γενικότερα από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα που φιλοξενούνται ολόκληρο το καλοκαίρι, σε τρεις διαφορετικές περιόδους και αυτό αποδεικνύεται και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που διανύουμε. Αυτό άλλωστε ήταν και μία δική μας διαπίστωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες ημέρες στην Ευρωκατασκήνωση Θάσου η οποία βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λιμένα Θάσου-Παναγίας. Φιλοξενείται μέσα σε έναν εντυπωσιακό χώρο, περιτριγυρισμένο από χιλιάδες πεύκα.

     

    Έναν χώρο με σπιτάκια χτιστά με κεραμοσκεπές, βοηθητικούς χώρους, συστήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης που αποσκοπούν στη μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και υγιεινή διαμονή εκατοντάδων παιδιών μέσα στο καλοκαίρι, σε ένα δροσερό περιβάλλον μέσα στην καταπράσινη φύση. Ομολογουμένως όταν επισκεφτήμακε την Ευρωκατασκήνωση Θάσου μείναμε έκπληκτοι από τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν, από τα σπιτάκια, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, την παιδική χαρά, την πισίνα, το αμφιθέατρό του, τους χώρους συγκέντρωσης, την τραπεζαρία-κουζίνα, το Διοικητήριο της Ευρωκατασκήνωσης και βέβαια το ιατρείο και το αναρρωτήριό της.

    Στην Ευρωκατασκήνωση της Θάσου παρέχεται 24ωρη φύλαξη, ασφαλιστική κάλυψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πυρασφάλεια και γενικότερα όλες εκείνες οι παροχές που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για παιδιά ηλικίας από 4 ετών μέχρι και 16 ή ακόμη και 17. Βέβαια εκτός από τις εντυπωσιακές συνθήκες που παρέχονται στους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους μας, οι μαθητές όλων των ηλικιών έχουν τη δυνατότητα σε καθημερινή βάση και στις 3 κατασκηνωτικές περιόδους που λειτουργούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 26 Αυγούστου, καθημερινά να ψυχαγωγούνται με ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι για την εύρυθμη πραγματικά λειτουργία της Ευρωκατασκήνωσης Θάσου τεράστια θεωρείται η συμβολή με ομολογουμένως την κατάθεση ψυχής σε καθημερινή βάση, από πλευράς του προσωπικού, των υπευθύνων πτέρυγας, των ομαδαρχών και των στελεχών της Ευρωκατασκήνωσης Θάσου έχοντας την ώθηση της Διεύθυνσης αλλά και της Διοίκησής της ώστε τα πάντα να λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή των παιδιών σε ένα περιβάλλον εντυπωσιακό και με συνθήκες ανθρώπινες.

     

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε στελέχη της Ευρωκατασκήνωσης, υπευθύνους πτέρυγας και ομαδάρχες. Για αρκετή ώρα συζητήσαμε μαζί τους και διαπιστώσαμε ότι πέραν της διάθεσης που έχουν να μοιραστούν με αγάπη, φροντίδα και τεράστιο ζήλο τις μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς των παιδιών, διαπιστώσαμε και κάτι το οποίο θεωρούμε ότι σπανίζει στις δύσκολες ημέρες της καθημερινότητας που ζούμε. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την τεράστια καλοσύνη που διαθέτουν και το χαμόγελο που απλόχερα προσφέρουν και αυτό συμβαδίζει και με το χαμόγελο της καρδιάς τους. Εκεί γνωρίσαμε τον Νίκο, την Ανθή, την Κατερίνα, των Σωτήρη, τον Παύλο και πολλά άλλα παιδιά τα οποία εργάζονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στην Ευρωκατασκήνωση της Θάσου. Οφείλουμε μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε να συγχαρούμε τόσο τη Διεύθυνση όσο και τη Διοίκηση της Ευρωκατασκήνωσης Θάσου, βεβαίως να συγχαρούμε και όλα τα στελέχη τα οποία εργάζονται κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

    Comments are closed.