Bookmarks

     

    Καμία απολύτως εξέλιξη δεν προέκυψε σήμερα Τετάρτη (25/7) γύρω από το θέμα της συμμετοχής της ΠΑΕ Καβάλα στο νέο πρωτάθλημα της Football League μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.. Και αυτό γιατί προέκυψε συγκεκριμένη εμπλοκή γύρω από το θέμα αυτό μετά την πρόταση την οποία κατέθεσε, ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης, στους συμμετέχοντες της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.. Μία πρόταση η οποία είχε να κάνει ναι μεν με τη συμμετοχή των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της Superleague αλλά ωστόσο αυτό για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται η απόλυτη συγκατάθεση όλων των ομάδων οι οποίες συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

     

    Την ίδια ώρα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος προχώρησε σε θετική εισήγηση αλλά ωστόσο τα πράγματα δεν πήραν την τροπή που όλοι περίμεναν. Παράλληλα να σημειώσουμε το γεγονός ότι από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατάφερε να εξασφαλίσει ποσό που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ μέσω του ΟΠΑΠ, χρήματα τα οποία θα λάβουν οι ομάδες της Football League στην περίπτωση που ο αριθμός τους φτάσει στις 21. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης πραγματοποίησε παρέμβαση προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να παρθεί απόφαση κατά τη διάρκεια της σημερινής (Τετάρτη 25/7) συνεδρίασης της Ε.Π.Ο. για τη συμμετοχή των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο. να τονιστεί ότι σημαντική εμπλοκή παρουσιάστηκε γύρω από το θέμα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Μία εμπλοκή η οποία δεν προέρχονταν από την ΑΕΠ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, αλλά από τον «γηραιό» με τη μορφή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΠΑΕ). Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς της διοργανώτριας αρχής προκειμένου και αφού οι ομάδες γίνουν 21, μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football League να ανέβουν 5 ομάδες τη μεθεπόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στη Superleague και όχι 3, το θέμα αυτό βρήκε αντιδράσεις από τους εκπροσώπους της Superleague.

     

    Προκαλεί ερωτηματικά

    Βέβαια εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι στο γεγονός ότι προκαλεί ερωτηματικά και μάλιστα σοβαρότατα, το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και η συγκατάθεση του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου και την ίδια ώρα ο νομικός σύμβουλος της Ε.Π.Ο. να προχωρά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της στην πρόταση την οποία κατέθεσε και η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα τα οποία προϋπήρχαν. Μία τροπή η οποία ήταν απρόσμενη και με βάση τα όσα διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι περαιτέρω εξελίξεις. Είτε θετικές αλλά είτε και αρνητικές, τόσο για την ΠΑΕ Καβάλα όσο βέβαια και για τις ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

    Ευρεία σύσκεψη υπό τον Γιάννη Ιωαννίδη

    Και ενώ το όλο σκηνικό ανατράπηκε και ενώ άπαντες στην Καβάλα περίμεναν σήμερα Τετάρτη (25/7) μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ΠΑΕ Καβάλα στο νέο πρωτάθλημα της Football League, η εμπλοκή που προέκυψε προβληματίζει δικαιολογημένα τους πάντες και τα πάντα. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο τραπέζι της συνεδρίασης έπεσε και η πρόταση προκειμένου άμεσα να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη προκειμένου να συναποφασίσει η πολιτεία με τους εκπροσώπους της Ε.Π.Ο., της Superleague αλλά και της Football League για τη συμμετοχή των τριών ΠΑΕ στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ήδη όπως έχουμε πληροφορηθεί ξεκίνησαν να ασκούνται πιέσεις κυρίως προς το πρόσωπο του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη προκειμένου η συγκεκριμένη σύσκεψη να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Και αυτό γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αύριο Πέμπτη (26/7) έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Λονδίνο προκειμένου να δώσει το παρόν του μία ημέρα αργότερα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα πιέσεις ασκήθηκαν και από τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και από πλευράς του πρώην Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Καλαντζή.

     

    Άμεση παρέμβαση των 4 Βουλευτών

    Ήδη ως γνωστών έχει χαθεί πολύς και ιδιαίτερα πολύτιμος χρόνος και το σίγουρο είναι πως μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα με την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο. σήμερα Τετάρτη (25/7) κανένας δε γνωρίζει πότε τελικά θα ξεκαθαρίσει το υπάρχον «θολό τοπίο». Πολύ περισσότερο δε εάν τελικά ο Α.Ο.Κ. θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League. Την ίδια ώρα κάτι περισσότερο από βέβαιο θα πρέπει να θεωρήσουμε το γεγονός ότι για να προκύψει και μάλιστα λύση θα πρέπει άμεσα αυτή να δοθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Δε θα πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει «με νύχια και με δόντια» οι 4 εκπρόσωποι του Νομού Καβάλας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ασκήσουν εκείνη την πίεση που απαιτείται προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και μερικώς η ΠΑΕ Καβάλα να αποκατασταθεί. Πρέπει δηλαδή τόσο ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και οι 3 Βουλευτές του Νομού Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης και Γιάννης Πασχαλίδης οι οποίοι εξελέγησαν με το κυβερνών κόμμα όπως το ίδιο έγινε και με τον Γιάννη Ιωαννίδη, να ασκήσουν άμεσα πίεση προκειμένου εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Αν υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί έμπρακτα και χωρίς καμία χρονοτριβή. Δεν χωράει άλλη κοροϊδία, τα ψέματα τελείωσαν για όλους. Εδώ και τώρα δώστε λύση για το καλό του Α.Ο.Κ..

     

    Comments are closed.