Bookmarks

     

    Για ακόμη μία χρονιά το τμήμα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist για παιδιά έως 11 ετών  που διεξήχθη από της 13 Ιουνίου έως 16 στην Ιτέα. Την ομάδα αποτέλεσαν οι Κεραμιδά Λίλα, Μαρδύρης Απόστολος, Μαρδύρη Ειρήνη, Πηγαδάς Αλέξανδρος και Παρασκευόπουλος Δημήτρης με προπονήτρια Ζωγράφου Μαρία και συνοδούς τον έφορο του τμήματος Πηγαδά Βασίλη, το Κεραμιδά Κώστα και Μαρδύρη Βασίλη. Ο καιρός αποτέλεσε τελικά το κρίσιμο  παράγοντα αυτού του αγώνα με διακυμάνσεις από συνθήκες άπνοιας έως τα 6 μποφόρ.

     

    Συνολικά στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος 234 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως για την περιφέρειά μας μοναδικοί εκπρόσωποι ήταν οι 5 αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, άλλοι δύο αθλητές από τον Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης και τρεις από την Κατερίνη. Λόγω του μεγάλου πλήθους του στόλου, χωρίστηκαν οι αθλητές με τυχαία σειρά σε δύο ισάριθμους στόλους από 117 αθλητές, ώστε να αγωνιστούν σε δύο ομάδες. Έτσι οι Μαρδύρης Απόστολος, Μαρδύρη Ειρήνη, Παρασκευόπουλος Δημήτρης και Πηγαδάς Αλέξανδρος κληρώθηκαν να αγωνιστούν στο 1ο γκρουπ, ενώ Κεραμιδά Λίλα στο 2ο.

     

    Η πρώτη μέρα του αγώνα ξεκίνησε με ένα σχεδόν σταθερό άνεμο εντάσεως 2 έως 3 μποφόρ βάζοντας τους αθλητές του Ν.Ο. Καβάλας μέσα στον συναγωνισμό για τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους. Έγιναν συνολικά από τρεις ιστιοδρομίες για το κάθε γκρούπ, με τους αθλητές μας να είναι ανταγωνιστικοί. Έτσι η Μαρδύρη Ειρήνη έχοντας τερματίσει 16η, 12η και 25η έλαβε την 27η θέση σε σύνολο 234 αθλητών και την 7η στα κορίτσια διεκδικώντας την είσοδό της στη εξάδα που θα τις έδινε και την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist των παιδιών άνω των 11 ετών που θα διεξαχθεί στις 21/6, ενώ ο Μαρδύρης Απόστολος τερμάτισε 5ος, 27ος και 30ος και έλαβε της 34η θέση σε σύνολο 234 αθλητών στην γενική κατάταξη κυνηγώντας και αυτός την είσοδό του στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα. Η Κεραμιδά Λίλα ακολούθησε στην 63η θέση, ο Πηγαδάς Αλέξανδρος στην 111η θέση και ο Παρασκευόπουλος Δημήτρης στην 145η θέση σε σύνολο 234 αθλητών.

     

    Η δεύτερη μέρα του αγώνα ξεκίνησε με ενδείξεις άπνοιας που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Οι αθλητές αφού χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικά γκρούπ ανάλογα με την  δυναμικότητά τους, μπήκαν στο νερό στης 11 το πρωί, αναμένοντας τον αίολο να φυσήξει που δυστυχώς δεν μας έκανε την τιμή. Έτσι η επιτροπή αγώνα έστειλε τους αθλητές στις 2 το μεσημέρι στην ξηρά να περιμένουν και στις τρεις ξαναμπήκαν στην θάλασσα έως τις 5:30 χωρίς όμως δυστυχώς αποτέλεσμα. Μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας δεν δόθηκε η ευκαιρία στους αθλητές να βελτιώσουν την θέση τους, δίνοντας ραντεβού για την τρίτη ημέρα.

     

    Την τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα οι αθλητές χωρίστηκαν πάλι σε δύο γκρούπ όπου οι αθλητές του 1ου γκρουπ, αποτελούμενο από τους 117 με την υψηλότερη βαθμολογία, θα συναγωνίζονταν για την 1η θέση. Στο 1ο γκρουπ ήταν οι 4 από τους 5 αθλητές μας, οι Μαρδύρη Ειρήνη, Μαρδύρης Απόστολος, Κεραμιδά Λίλα και Πηγαδάς Αλέξανδρος ενώ ο Παρασκευόπουλος Δημήτρης στο 2ο.

    Ο αίολος άλλαξε πρόσωπο και ήδη από της 10 το πρωί είχε φτάσει τα 5 μποφόρ από βόρεια κατεύθυνση με αυξητικές τάσεις. Ο στίβος στήθηκε στο βάθος του κόλπου της Ιτέας όπου τοπικά η έντασή του ξεπερνούσε του 30 κόμβους. Η επιτροπή αποφάσισε να μην συναγωνιστούν οι αθλητές του 2ου στόλου και να προσπαθήσουν μόνου οι αθλητές του 1ου στόλου. Έτσι σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες ο Μαρδύρης Απόστολος τερμάτισε 30ος στην πρώτη ιστιοδρομία, η Μαρδύρη Ειρήνη στην 76η ενώ η Κεραμιδά Λίλα δεν κατάφερε να τερματίσει, όπως και ο Πηγαδάς Αλέξανδρος ο οποίος μπατάρησε και δεν προλάβαινε να τερματίσει. Πριν την δεύτερη ιστιοδρομία η ένταση του ανέμου αυξήθηκε και άλλο και έτσι η επιτροπή αναγκάστηκε να αλλάξει τον στίβο. Η Μαρδύρη Ειρήνη κατάφερε να τερματίσει στην 51η θέση, ο Πηγαδάς Αλέξανδρος στην 66η, ενώ δεν κατάφεραν να τερματίσουν οι Μαρδύρης Απόστολος και η Κεραμιδά Λίλα. Μετά το τέλος της δεύτερης ιστιοδρομίας η επιτροπή αγώνα έστειλε τους αθλητές στην ξηρά λόγω του επιδεινούμενου καιρού και ανέβαλε της ιστιοδρομίες έως της 3 με την ελπίδα να βελτιωθεί ο καιρός. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα η επιτροπή να λήξει το κύπελλο. Η τελική κατάταξη έφερε τον Μαρδύρη Απόστολο στην 28η θέση στην γενική και 21η στα αγόρια, την Μαρδύρη Ειρήνη στην 36η και 11η στα κορίτσια, την Κεραμιδά Λίλα στην 99η στη γενική και 29η στα κορίτσια, το Πηγαδά Αλέξανδρο στην 100η και τον Παρασκευόπουλο Δημήτρη στην 145η στη γενική σε σύνολο 234 αθλητών.

    Να δώσουμε συγχαρητήρια στους αθλητές μας που σε τόσο δύσκολες κατάφεραν να αντεπεξέλθουν, παρόλο που δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου το τελευταίο διάστημα καθώς στην περιφέρειά μας ο τελευταίος αγώνας ήταν το περιφερειακό πρωτάθλημα στις 18 Μαρτίου, οπότε η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας είχε αντίκτυπο στην απόδοση των αθλητών.

     

    Να ευχαριστήσουμε την προπονήτρια του ομίλου Ζωγράφου Μαρία που ήταν δίπλα στους αθλητές σε όλη την διάρκεια του αγώνα εμψυχώνοντας τους, τους συνοδούς Πηγαδά Βασίλη, Κεραμιδά Κώστα και Μαρδύρη Βασίλη που στήριξαν την αποστολή και τους γονείς των αθλητών που σε τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες στήριξαν οικονομικά την αποστολή ώστε να καταφέρουμε να εκπροσωπηθούμε στο Πανελλήνιο κύπελλο. Βέβαια ο όμιλος θα είναι παρών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist για αθλητές μεγαλύτερους των 11 ετών που θα διεξαχθεί από 21 έως τις 26 Ιουνίου στην Ιτέα, με τον Γερούδη Κωσταντίνο ο οποίος θα διεκδικήσει μία θέση για την συμμετοχή του στην εθνική ομάδα για την Βαλκανιάδα και συνοδό την προπονήτρια Ζωγράφου Μαρία.

     

    One Response to “Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist για παιδιά έως 11 ετών συμμετείχε το τμήμα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας”