Bookmarks

     

    Το πρώτο και πλέον καθοριστικό βήμα για την τοποθέτηση της ΠΑΕ Καβάλα σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου της χώρας μας, περιμένουν άπαντες στην τοπική κοινωνία αλλά και στην Καβαλιώτικη ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία θα συνέλθει για να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη (7/6) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και οι αντίστοιχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να ανέβουν τα σκαλοπάτια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να έρθουν τετ α τετ με τα μέλη της τα οποία θα κληθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση για να λάβουν απόφαση σχετικά με την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης, τόσο της ΠΑΕ Καβάλα όσο και της αντίστοιχης του Ολυμπιακό Βόλου.

     

    Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι στο «στρατόπεδο» της ΠΑΕ Καβάλα άπαντες ναι μεν είναι αισιόδοξοι για τη γενικότερη έκβαση της όλης υπόθεσης, δηλαδή για τη θετική έγκριση της νέας σύνθεσης του μετοχολογίου της ΠΑΕ αλλά ωστόσο λόγω των καταστάσεων που προϋπήρξαν αλλά και λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν κυρίως το καλοκαίρι του 2011 υπάρχει μία δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα. Έτσι λοιπόν δικαιολογημένα κατά την εκτίμησή μας τόσο οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλα όσο και οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού Βόλου «κρατάνε μικρό καλάθι» περιμένοντας πρώτα τη θετική απόφαση των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και μετέπειτα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα και αν όλα πάνε καλά και τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πάρουν θετική απόφαση και εγκρίνουν τα μετοχολόγια των δύο ΠΑΕ τότε τα πράγματα θα οδηγηθούν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.). Εκεί δηλαδή όπου, η ηγεσία της και ειδικότερα ο Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Σοφοκλής Πιλάβιος δεσμεύτηκε δημόσια και πιο συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. περί δικαίωσης των δύο ΠΑΕ. Δηλαδή ακολούθως η Ε.Π.Ο. θα προχωρήσει στον ορισμό της επαγγελματικής κατηγορίας στην οποία θα αγωνιστούν οι δύο ΠΑΕ. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι η κατηγορία αυτή δε θα πρέπει να είναι άλλη από τη Superleague. Από τη συγκεκριμένη κατηγορία, την κατηγορία των «μεγάλων» του Ελληνικού ποδοσφαίρου οδηγήθηκαν οι δύο ΠΑΕ στα «τάρταρα» και στην αφάνεια, και σ’ αυτή την κατηγορία θα πρέπει να παίξουν την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-13 οι δύο ομάδες.

     

    Πολυπρόσωπη η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Καβάλα

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Καβάλα η οποία θα έρθει απέναντι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα είναι πολυπρόσωπη σε μία προσπάθεια να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη των όλων πραγμάτων ώστε να γίνει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη δικαίωση της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα θα ταξιδέψουν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο μέτοχος της ομάδας Χαράλαμπος Κουφατζής και ως εκπρόσωποι του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Καλαντζής καθώς επίσης και ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Βουλευτής Σάββας Εμινίδης. Παράλληλα στην Αθήνα θα ταξιδέψει και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας Χριστόδουλος Μιχαλάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή.

    One Response to “Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη (7/6) η Ε.Ε.Α. και γενική απαίτηση όλων είναι η έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ Καβάλα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου”