Bookmarks

     

    Πέρα για πέρα ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζεται το κλίμα το οποίο διαμορφώθηκε για την ΠΑΕ Καβάλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα Πέμπτη (28/6) στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρός της Σοφοκλής Πιλάβιος με τον μεγαλομέτοχο της Καβαλιώτικης ΠΑΕ Γιώργο Τσοκτουρίδη, τον πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργο Καλαντζή και τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργο Σουφλέρη. Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση και πλέον ώρα και από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σ. Πιλάβιος δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά για δικαίωση της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου και την επιστροφή τους σε επαγγελματική κατηγορία.

     

    Μάλιστα όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. προκειμένου να πάρει την οριστική απόφαση για την επαγγελματική κατηγορία στην οποία θα τοποθετήσει τις δύο ΠΑΕ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας έγινε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος από πλευράς και των δύο πλευρών με ανοιχτό να παραμένει το ενδεχόμενο της συμμετοχής της ΠΑΕ Καβάλα ακόμη και στο πρωτάθλημα της Superleague.

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσοκτουρίδη

    Λίγο ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr και μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τα εξής:

    -«Πριν αναφερθώ στη συνάντηση την οποία είχαμε με τον κ. Σ. Πιλάβιο θα ήθελα να αναφερθώ στην επαφή την οποία πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη (27/6) στη Superleague, στην οποία ως γνωστών δύο μέρες πριν είχαμε καταθέσει ένα υπόμνημα, εμείς αλλά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Έτσι λοιπόν πήγαμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Superleague για να δούμε τα μέλη της και να τους ζητήσουμε ώστε να ψηφίσουν για να επιστρέψουμε κι εμείς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Γεγονός είναι ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ήταν βαρύ μιας και η διοργανώτρια αρχή πήρε απόφαση μετά από εισήγηση των ΠΑΕ Εργοτέλη, Παναιτωλικού και Δόξας Δράμας για αύξηση των ομάδων σε 19, να παραμείνουν στις 16. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες 3 ΠΑΕ, έπεσαν αγωνιστικά δεν μπορεί να επιστρέψουν στην κατηγορία. Σε ότι έχει να κάνει με το δικό μας θέμα απλά διαβάστηκε το υπόμνημά μας στα μέλη του συνεταιρισμού της Superleague και αυτό την άποψη την οποία μας εξέφρασαν είναι, το ότι θα πρέπει να πάρει απόφαση η Ε.Π.Ο., δηλαδή να προτείνει τον τρόπο αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα μπορούσαμε εμείς να ενταχθούμε στην κατηγορία της Superleague. Από κει και πέρα και εφόσον η Superleague έχει τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση στα χέρια της τότε όπως μας ειπώθηκε, θα πάμε να ζητήσουμε την ψήφο τους για τη λήψη της σχετικής απόφασης».

     

    -Αναφερόμενος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης στη συνάντηση της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας με τον Σοφοκλή Πιλάβιο μας δήλωσε τα εξής:

    -«Σήμερα Πέμπτη (28/6) λοιπόν έγινε η συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο κατά τη διάρκεια της οποίας το παρόν τους έδωσαν τόσο ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Γιώργος Καλαντζής όσο και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης. Εκείνο το οποίο μετά βεβαιότητας θέλω να σας πω είναι το ότι υπήρχε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπως άλλωστε υπάρχει τον τελευταίο καιρό με την Ε.Π.Ο.. Για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της κ. Σ. Πιλάβιος μας επανέλαβε όσα και τις προηγούμενες φορές μας τόνισε. Το μοναδικό πράγμα το οποίο προστέθηκε είναι το ότι πλέον έφτασε ο καιρός ώστε, ότι είναι να γίνει να γίνει και μάλιστα άμεσα. Μάλιστα παρακάλεσα τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση ώστε να κλειδώσει αν είναι δυνατόν και σήμερα η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ΠΑΕ Καβάλα. Και αυτό γιατί η ΠΑΕ Καβάλα προτίθεται προκειμένου να νοικιάσει γραφεία από την ερχόμενη Δευτέρα και ήδη ξεκινάμε το κομμάτι των μεταγραφών αλλά και το θέμα του προπονητή αφού άμεσα μας ενδιαφέρει να ξέρουμε σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα αγωνιζόμαστε. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Σ. Πιλάβιος μου ζήτησε λίγες ημέρες πίστωσης χρόνου προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προκειμένου να πάρει τις σχετικές αποφάσεις σε ότι έχει να κάνει με την επαγγελματική κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τόσο η ΠΑΕ Καβάλα όσο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Μία συνεδρίαση η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. μας επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει τη δικαίωση τόσο της ΠΑΕ Καβάλα όσο και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κάτι το οποίο  και δημοσίως έχει πάρει θέση. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται θα έχει λήξει το όλο θέμα και θα γνωρίζουμε σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα αγωνιζόμαστε προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία μας για το επόμενο πρωτάθλημα».

     

    -Κύριε Τσοκτουρίδη θεωρείτε ότι η ΠΑΕ Καβάλα βρίσκεται με το ένα πόδι στο πρωτάθλημα της Superleague και το άλλο στο αντίστοιχο της Football League;

    -«Θεωρώ κ. Πετρόπουλε γενικά ότι είναι δύσκολο το να αγωνιστούμε στη Superleague αφού είναι γεγονός ότι δεν εξαρτάται μόνο από την Ε.Π.Ο. αλλά εξαρτάται και από τον συνεταιρισμό της Superleague, αφού οι σκέψεις των περισσοτέρων μελών της είναι το να μην αυξηθεί ο αριθμός των 16 ομάδων που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο θα ισχύσει και για τη νέα περίοδο. Από κει και πέρα εμείς το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αγωνιστούμε στη Superleague, βεβαίως και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο αλλά ωστόσο γνωρίζουμε ότι η κατηγορία η οποία μας ανήκει είναι η Superleague αφού από εκεί μας έβγαλαν και σ’ αυτήν θα πρέπει να επιστρέψουμε. Παράλληλα δε κοιτάζουμε και προς τη Football League μιας και κάνουμε και ενέργειες και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Σουφλέρη

    Λίγο μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ε.Π.Ο. της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρό της, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης έκανε δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr και χαρακτηριστικά μας δήλωσε τα εξής:

    -«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο. Την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα, την ερχόμενη Πέμπτη το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα θα περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σήμερα Πέμπτη (28/6) συζητήσαμε ώστε να τελειώνει η ιστορία όσο πιο γρήγορα γίνεται και η Ε.Π.Ο. από την πλευρά της, να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε το συντομότερο δυνατόν. Εκείνο το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι το γεγονός ότι από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) δεσμεύτηκε ότι η εισήγηση την οποία θα κάνει θα είναι θετική σε ότι έχει να κάνει με την κατηγορία την οποία διεκδικούμε για να αγωνιστεί η ΠΑΕ Καβάλα και αυτή είναι η Superleague. Άρα δηλαδή εκείνο το οποίο περιμένουμε είναι το γεγονός ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. προκειμένου να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αισιόδοξοι αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να σας τονίσω ότι θα πρέπει τα πόδια μας να είναι πάνω στη γη».

    Comments are closed.