Bookmarks

     

    Για όλους και για όλα μίλησε στο www.kavalagoal.gr ο επιθετικός της Καβάλας και πρώτος σκόρερ των «Αργοναυτών» στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας Μιχάλης Παυλής στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που μας παραχώρησε. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε ο Α.Ο.Κ. κυρίως στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, την χαρακτήρισε ως πορεία πρωταθλητισμού, κατέθεσε το σχόλιό του γενικότερα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, έκανε τη δική του αυτοκριτική σχετικά με το αγωνιστικό πρόσωπο που ο ίδιος έδειξε, μίλησε με τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια για την παρουσία των Καβαλιωτών φιλάθλων και μας αποκάλυψε τις προθέσεις του πως θα ήθελε να συνεχίσει φορώντας τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος και τον Α.Ο.Κ. να αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες.

     

    Η συνέντευξη του Μιχάλη Παυλή

    Αναλυτικά ο επιθετικός της Καβάλας δήλωσε τα εξής:

    -Μιχάλη, η ομάδα είναι γεγονός πως πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στο δεύτερο γύρο, του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και μαθηματικά εξασφάλισε την παραμονή της πριν αυτό ολοκληρωθεί. Πως το σχολιάζεις αυτό;

    -«Η ομάδα μπορεί να μην εξασφάλισε γρήγορα την παραμονή της στην κατηγορία και αυτό γιατί τα τελευταία 5-6 παιχνίδια του μαραθωνίου ήταν ιδιαίτερα καθοριστικά. Πιστεύω ότι ως ομάδα παρουσιάσαμε αυτό που αξίζαμε και εκείνο το αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο οφείλαμε να παρουσιάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι ολόκληρο τον δεύτερο γύρο ο Α.Ο.Κ. έκανε μία πορεία πρωταθλητισμού και σίγουρα θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ομάδα μας, πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα είχε και μαθηματικά εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Κάτι το οποίο πιστεύω ακράδαντα ότι χαροποίησε ιδιαίτερα όλους εμάς αλλά και τους φιλάθλους μας».

     

    -Μιχάλη, υπό διαφορετικές συνθήκες και αν δεν είχαν αφαιρεθεί από τον Α.Ο.Κ. οι 4 βαθμοί πιστεύεις ότι η ομάδα θα μπορούσε να έχει τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου;

    -«Όπως σας προανέφερα η πορεία την οποία πραγματοποιήσαμε στο δεύτερο γύρο ήταν εξαιρετική και ήταν πορεία πρωταθλητισμού. Αν ήμαστε από την αρχή του πρωταθλήματος όλα τα παιδιά μαζί, ήμαστε «μία γροθιά» και γνώριζε ο καθένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου τότε πιστεύω ότι θα κάναμε πορεία πρωταθλητισμού και η ομάδα θα άλλαζε κατηγορία».

     

    -Είναι γεγονός Μιχάλη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπάλων προπονητών των ομάδων που αγωνίζονται στον 1ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας επιβράβευσαν με τις δηλώσεις τους την αξιέπαινη πορεία που έκανε ο Α.Ο.Κ.. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη;

    -«Νομίζω ότι αυτό το οποίο έλεγαν οι αντίπαλοι προπονητές σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κ. Πετρόπουλε ως ένα γεγονός τυχαίο. Εκείνο το οποίο θεωρώ βέβαιο είναι το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν έμπρακτα ποια πραγματικά είναι η ομάδα της Καβάλας και που αξίζει να αγωνίζεται. Διότι κακά τα ψέματα, την ομάδα της Καβάλας δεν την αρμόζει να αγωνίζεται σ’ αυτές τις κατηγορίες. Όλοι όσοι ήρθαμε τον Ιανουάριο ήρθαμε για να βοηθήσουμε τον Α.Ο.Κ., καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια όπως τεράστια ήταν και η προσπάθεια των παικτών που υπήρχαν στο δυναμικό της ομάδας και αφού προσπαθήσαμε όλοι μαζί τα καταφέραμε και τερματίσαμε όσο πιο ψηλά γίνονταν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας».

     

    -Μιχάλη είναι η δεύτερη φορά που αγωνίζεσαι στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και θα ήθελα να μας καταθέσεις το σχόλιό σου για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

    -«Εκείνο το οποίο πιστεύω είναι ότι το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας είναι ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα σκληρό και σίγουρα δε διαθέτει ούτε την τεχνική αλλά ούτε και την ποιότητα που υπάρχει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σίγουρα τα πρωταθλήματα της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής στηρίζονται περισσότερο στη δύναμη κάτι το οποίο ισχύει και για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα με σχεδόν ισάξιες ομάδες και σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να πετύχεις στο στόχο που έχεις θέσει».

     

    -Ο Μιχάλης Παυλής έμεινε ευχαριστημένος από τον εαυτό του και από το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε φορώντας τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος;

    -«Νομίζω ότι στην αρχή, μέχρι που να εγκλιματιστώ στο γενικότερο κλίμα της ομάδας, με τους νέους μου συμπαίκτες, χρειάστηκε κάποιος χρόνος, έναν μήνα περίπου. Από κει και πέρα με τη βοήθεια των δύο προπονητών μου, τόσο του Νίκου Καραμπιμπέρη όσο και του Σάκη Τσιρονίδη, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα, ακολούθησα για έναν μήνα περίπου ειδικό πρόγραμμα, έκανα εντατικές ατομικές προπονήσεις εκτός των υπολοίπων και έτσι σιγά σιγά μπήκα στο κλίμα αλλά και στο ρυθμό της ομάδας. Πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας είχε απαιτήσεις από μένα και δικαιολογημένα γιατί ήρθα σαν όνομα στον Α.Ο.Κ.. Όμως εκείνο το οποίο πιστεύω ακράδαντα είναι το γεγονός ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμουν όλο και περισσότερο και προς το τέλος του πρωταθλήματος έδειξα το πραγματικό αγωνιστικό μου πρόσωπο, προσέφερα εκτιμώ αυτά που έπρεπε και πιστεύω ότι και ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας έμεινε ευχαριστημένος από τα καλά παιχνίδια που έκανα. Όπως ευχαριστημένος έμεινα και εγώ».

     

    -Μιχάλη ποιο θα ήταν το σχόλιό σου σχετικά με την παρουσία των Καβαλιωτών φιλάθλων δίπλα στην ομάδα;

    -«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω στους Καβαλιώτες φιλάθλους ένα μεγάλο ευχαριστών για τη βοήθεια που απλόχερα μας προσέφεραν, για την τεράστια στήριξή τους και για το γεγονός ότι διαρκώς ήταν δίπλα μας. Το σίγουρο ήταν ότι αποτέλεσε τον 12ο παίκτη του Α.Ο.Κ. τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια όσο και μακριά από αυτά. Μάλιστα με την παρουσία του στα εντός έδρας παιχνίδια στο «Βερούλειο» γήπεδο και έτσι όπως αυτό είναι δομημένο ο κόσμος της Καβάλας μας έδινε δύναμη και ώθηση και έτσι ξεπερνούσαμε τα εμπόδια που βρίσκαμε μπροστά μας. Εν κατακλείδι εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι το ότι οι Καβαλιώτες φίλαθλοι με την παρουσία τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία την οποία πραγματοποιήσαμε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε όλους τους ομίλους της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας καμία ομάδα όπως η Καβάλα δεν είχε τόσο πολύ κόσμο την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων μαζεύουν 50 ή 100 φιλάθλους όταν αγωνίζονται στα γήπεδά τους. Πιστεύω ότι αυτό που είδα και έζησα με την ομάδα της Καβάλας δεν το έζησα σε καμία περίπτωση με την ομάδα του Ελπιδοφόρου όταν αγωνιζόμουν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής στην Αθήνα. Η Καβάλα είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, πιστεύω ότι η κατηγορία στην οποία βρίσκεται την αδικεί και ο κόσμος πραγματικά ήταν στο πλευρό μας είτε στα εντός είτε και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

     

    -Το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Μιχάλη Παυλή τελείωσε εδώ και καιρό, αλλά ωστόσο εσύ εξακολουθείς να παραμένεις στην Καβάλα. Αυτό θα μπορούσαμε να το εκλάβουμε και ως μία ένδειξη των προθέσεών σου να συνεχίσεις και την επόμενη περίοδο στον Α.Ο.Κ., και να μείνεις στη «Γαλάζια Πολιτεία» είτε αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής είτε σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών;

    -«Σίγουρα αν τεθεί θέμα, όπως ακούω αλλά και διαβάζω στις εφημερίδες, ανόδου του Α.Ο.Κ. σε επαγγελματική κατηγορία σίγουρα θα ήθελα να μείνω στην ομάδα και αυτό αποτελεί έναν βασικό μου στόχο, από τη στιγμή βέβαια που και οι Διοικούντες της ομάδας με θέλουν να παραμείνω στο ρόστερ του Α.Ο.Κ.. Αν τελικά πάλι η ομάδα μείνει στη Δ΄ Εθνική κατηγορία κι αν έχω κάποια καλύτερη πρόταση τότε θα το σκεφτώ διότι έχω την εντύπωση ότι πήγα αρκετά καλά και θα ήθελα να αγωνιστώ σε επαγγελματική κατηγορία. Όσο για το εάν θα μείνω κ. Πετρόπουλε στην Καβάλα ή όχι θεωρώ πως αν οι Διοικούντες επιθυμούν να με κρατήσουν στο ρόστερ του Α.Ο.Κ. είτε αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Superleague είτε στη Football League τότε θα ήμουν πρόθυμος αφού το γεγονός αυτό αποτελεί για μένα πρώτο στόχο».

    One Response to “Ο Μιχάλης Παυλής στο www.kavalagoal.gr: «Στόχος μου είναι να μείνω στον Α.Ο.Κ. και η ομάδα μου να αγωνίζεται είτε στη Superleague είτε στη Football League»”