Bookmarks

     

    Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου, έχοντας πλήρη συνείδηση της συμβολής της ναυτικής παραδόσεως στην εθνική ευημερία, επενδύει στην νεολαία και τον ναυταθλιτισμό και οργανώνει ακαδημία Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για παιδιά 7 ετών και άνω με σκάφη τύπου Οptimist από 1ης Ιουλίου 2012 στο Λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας. Έτσι έχει προγραμματίσει να διοργανώσει τη θερινή ακαδημία ιστιοπλοΐας 2012 η οποία να σημειώσουμε ότι θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

    Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου από της ιδρύσεως του συμμετέχει σε όλους τους διασυλλογικούς αγώνες καθώς και σε όλα τα Περιφερειακά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου. Οι αθλητές του ομίλου μας κατέκτησαν σημαντικές νίκες σε όλους τους αγώνες που συμμετείχαν, με πλούσια συλλογή κυπέλλων, κάτω από αντίξοες ορισμένες φορές συνθήκες, με κορυφαία την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων  LASER 4.7, κατακτώντας μια θέση στην Εθνική Ελλάδος από την αθλήτριά μας Νικολέτα  Βουχάρα. Οι νέοι αθλητές και μαθητές των σχολών του Ομίλου, οπλίζονται με κατάλληλα σωματικά και ψυχικά προσόντα, όπως η τόλμη, υπευθυνότητα, πειθαρχεία, αυτοβοήθεια, ομαδικό πνεύμα, άμυλα, θέληση για διάκριση, αντοχή σε αντίξοες συνθήκες, καλή φυσική κατάσταση κ.τ.λ.. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι νέοι αυτοί να υιοθετούν θετική στάση ζωής, μακριά από επικίνδυνες επιλογές και έξεις. Η μύηση των νέων στην ναυτική τέχνη τους συνδέει με την εθνική παράδοση χιλιετηρίδων. Η εν λόγω σχολή απευθύνεται σε παιδιά τα οποία θέλουν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα και βασικός σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση και ενασχόληση με την ναυτική τέχνη, ανεξάρτητα από το αν θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του πρωταθλητισμού. Ο προπονητής Ευστράτιος Κoσμόγλου (πτυχιούχος ΤΕΦΑ με ειδικότητα Ιστιοπλοΐα – Πρωταθλητής Ευρώπης) θα διδάξει στα παιδιά τα μυστικά ενός όμορφου, ασφαλούς και «καθαρού» αθλήματος που έχει προσφέρει πολλά μετάλλια και διακρίσεις στη χώρα μας.

     

    Μερικά από τα πλεονεκτήματα των σχολών είναι:
    – Μαθήματα θεωρίας με εποπτικά μέσα
    – Ο κάθε μαθητής έχει το δικό του σκάφος
    – Προπόνηση με εποπτεία και σκάφη ιδανικά για εκμάθηση αρχαρίων
    – Δυνατότητα πρωταθλητισμού και μεταπήδησης σε άλλες κατηγορίες
    – Συμμετοχή σε αγώνες

    Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι έξι εβδομάδες – από 25/06 έως και 05/08 2012 και οι προπονήσεις γίνονται από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη  από τις 10:00 π.μ έως τις 12:30 μ.μ.. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ την εβδομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θερινή Ακαδημία Ιστιοπλοΐας 2012 η γραμματεία του Ομίλου λειτουργεί κάθε Σάββατο-Κυριακή 10:00π.μ  με 14:00μ.μ και Τετάρτη 19:00μ.μ με 21:00μ.μ
    Τηλέφωνα επικοινωνίας
    Γραμματεία Ομίλου: 25940-29.199

    Έφορος Ιστιοπλοΐας κ. Ρούλα Κεκροπούλου: 6948-104.907

    Comments are closed.