Bookmarks

     

    Συνέντευξη τύπου με απολογιστικό χαρακτήρα ενόψει της τακτικής Γενικής Συνέλευσης η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (23/6) στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Καβάλα, παραχώρησε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Τρίτης (19/6) σε γνωστή ταβέρνα της πόλης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. Μία συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας το παρόν τους έδωσαν αρκετά μέλη της Διοίκησης της τοπικής Ένωσης και βέβαια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Σουφλέρης. Πιο συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου το παρόν τους έδωσαν επίσης οι Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, Γιάννης Βαμβακάς, Γιώργος Μαυρουδής και ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Κυριακούδης. Γενικότερα η συνέντευξη τύπου επικεντρώθηκε, στο χθες, στο σήμερα αλλά και στο αύριο του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κυρίως στις προσπάθειες οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν προκειμένου αυτό να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.

     

    Μάλιστα από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης χαρακτήρισε ως άκρως πετυχημένη, την ποδοσφαιρική χρονιά η οποία πέρασε και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Ομολογουμένως εκείνο το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε, κρίνεται άκρως πετυχημένη, παρά το γεγονός ότι η Ε.Π.Σ. Καβάλας οδηγήθηκε σε μια πολύ σκληρή προκήρυξη, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα προηγούμενων ετών, που φέτος θέλω να πω ότι περιορίστηκαν στο ελάχιστο».

    Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της League δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

    -«Η δημιουργία της Λίγκας ήταν ένας προθάλαμος της Δ’ Εθνικής. Ίσχυσαν και θα ισχύσουν ότι και στη Δ’ Εθνική κατηγορία, αντίστοιχα με τις κείμενες προκηρύξεις. Αφουγκραζόμασταν ελλείψεις και αδυναμίες για ένα νέο σύστημα διεξαγωγής που ξεκίνησε πρώτη φορά την περασμένη περίοδο».

     

    Αλλάζουν τα δεδομένα

    Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα τα οποία έρχονται σε όλα τα πρωταθλήματα της τοπικής μας Ένωσης, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι πρώτες πέντε ομάδες θα παίζουν σε μίνι πρωτάθλημα για την άνοδο και όχι με είσοδο των πρωταθλητριών ομάδων από την παρακάτω κατηγορία στο γκρουπ ανόδου, ενώ οι υπόλοιπες πέντε ομάδες της κατηγορίας, που καταλαμβάνουν τις θέσεις 6-10 θα παίζουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η βαθμολογία των ομάδων κατά την είσοδό τους στα γκρουπ των μπαράζ θα γίνεται ως εξής. Οι βαθμοί που συγκεντρώνονται από μια ομάδα θα διαιρούνται δια του 3 και με αυτή την συγκομιδή θα ξεκινά το πρωτάθλημα (π.χ. αν έχει 30 βαθμούς και διαιρώντας δια 3, τότε θα ξεκινάει τα μπαράζ με 10 πόντους) και όχι με τη διαφορά του πρώτου με τον τέταρτο, όπως ίσχυε φέτος. Ακόμη, μειώνονται κατά ένας οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως μικροί, αναλόγως με την προκήρυξη σε κάθε κατηγορία. Έτσι, στην Λίγκα, μια ομάδα θα μπορεί να ξεκινά με δύο μικρούς, ενώ σε Α’ και Β’ κατηγορία με έναν έναντι τριών και δύο που ήταν πέρυσι αντίστοιχα. Επίσης, στη Γ’ κατηγορία η αντιστοιχία μεγάλων μικρών αλλάζει από τρεις στους πέντε, σε πέντε προς οκτώ. Για τους αγώνες μπαράζ, που έγιναν μέσα στον Ιούνιο και αφορούσαν στην παραμονή σε Α’ και Β’ κατηγορία. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Γιώργος Σουφλέρης τόνισε ότι είχαν κληθεί όλες οι ομάδες, ώστε να δώσουν τα παιχνίδια πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του για τα μπαράζ ανόδου το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, αλλά εκείνες θέλησαν να το αποφύγουν υπό τον φόβο τραυματισμών. Μάλιστα ο Γιώργος Σουφλέρης αναφέρθηκε στην έλλειψη ευελιξίας από πλευράς της Ε.Π.Σ. Καβάλας, καθώς δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις για τέτοια ζητήματα, χωρίς να έχουν συζητηθεί στη γενική συνέλευση.

     

    Ελαφρύνσεις για τα σωματεία

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης δήλωσε ότι κανένας προπονητής, που παίρνει την κάρτα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, δε θα μπορεί να έχει και τον ρόλο του παίκτη στη διάρκεια της χρονιάς. Τόνισε ότι για τα τμήματα υποδομής Κ-15, Κ-13, Κ-11 είναι υποχρεωτική η έκδοση δελτίου ποδοσφαιριστών, ενώ για τα Κ-9 η έκδοση κατάστασης υγείας παίκτη. Παράλληλα διευκρίνησε ότι καταργείται η εγγύηση των 100 ευρώ για τις ομάδες που διατηρούν τμήματα μικρών παιδιών και σε όσες την έχουν ήδη καταβάλει γίνεται επιστροφή. Προσπάθειες θα γίνουν και για την μείωση του εξοδολογίου της διαιτησίας στις παραπάνω ηλικίες, ενώ με πρόταση του αρχιδιαιτητή Βασίλη Κυριακούδη ξεκινάει νέα σχολή διαιτησίας, ώστε να έρθουν στον χώρο νέα παιδιά, που αυτή τη στιγμή δεν αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία. Η σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Σουφλέρης δεσμεύτηκε ότι η Ε.Π.Σ. Καβάλας παραιτείται από το ποσοστό του 4% που της αντιστοιχεί μετά τον οικονομικό έλεγχο των σωματείων της Δ’ Εθνικής, παρόλο που θεωρείται από πολλούς ως κεκτημένο. Ακόμη διευκρίνισε ότι έρχεται «κούρεμα» στις οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων, καθώς μειώνεται η ετήσια συνδρομή των ομάδων από 160 σε 150 ευρώ, η δήλωση συμμετοχής στο κύπελλο από 90 σε 80 ευρώ και τέλος το παράβολο της ένστασης από 150 σε 50 ευρώ, με την ΕΠΣΚ να αναλογίζεται τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Επίσης, καταργείται το ταμείο αρωγής ποδοσφαιριστών και με αυτόν τον τρόπο, η ΕΠΣΚ ωθεί τα σωματεία να στραφούν στην ομαδική ασφάλιση των παικτών που διαθέτουν.

     

    Έδρα του τελικού το γήπεδο της Ελευθερούπολης

    Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης δήλωσε ότι ως έδρα του τελικού κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-13 ορίστηκε από τώρα το γήπεδο της Ελευθερούπολης, ανεξαρτήτως των φιναλίστ του θεσμού.

     

    «Δεν είναι καιρός για εκλογές»

    Μετά από σχετική ερώτηση την οποία δέχθηκε, για το θέμα των φημών που αιωρούνται για το νέο ψηφοδέλτιο στις εκλογές οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν, στην ΕΠΣΚ μετά από δύο χρόνια, η απάντηση την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας ήταν ξεκάθαρη. Χαρακτηριστικά δήλωσε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -«Δεν είναι καιρός να μιλάμε για εκλογές. Εδώ είμαστε, όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει προτάσεις. Οι εκλογές, άλλωστε, είναι σε δύο χρόνια».

     

    Για το θέμα του Α.Ο.Κ.

    Ο Γιώργος Σουφλέρης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και στο θέμα του Α.Ο.Κ. και στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Superleague. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

    -«Διεκδικούμε ότι περισσότερο μπορούμε και μας αναλογεί, δηλαδή την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο ΑΟΚ υπέστη αδικία. Δεν ήταν θέμα της ΕΠΟ ο υποβιβασμός του ούτε του αυτοδιοίκητου, αλλά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

     

     

     

     

     

     

    Comments are closed.