Bookmarks

     

    Τρία χρυσά, δύο ασημένια, δύο χάλκινα μετάλλια καθώς και ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ ήταν ο ελληνικός απολογισμός στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΑμεΑ που φιλοξενείται στην πόλη Σταντσκανάλ της Ολλανδίας. Οι… κυρίες της εθνικής ομάδας είχαν την τιμητική τους, αφού κατέκτησαν και τα τρία χρυσά μετάλλια, ενώ συνολικά πήραν τα τέσσερα από τα επτά μετάλλια της Ελλάδας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.
    ομολογουμένως εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι οι δύο Καβαλιώτισσες αθλήτριες Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου για άλλη μια φορά μας έκαναν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους και με τα δύο χρυσά μετάλλια που συνολικά κατέκτησαν. Πιο συγκεκριμένα η Ανθή Καραγιάννη στο μήκος (13)… φύλαξε την καλή προσπάθεια στο τέλος. Εκτελώντας άριστα το έκτο άλμα της με επίδοση 4 μέτρα 96 εκατοστά, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητριών, την ίδια στιγμή που η Αλεξάνδρα Δήμογλου πρώτευσε στην κούρσα των 400μ. με επίδοση 58.47.
    Να θυμίσουμε ότι οι δύο αθλήτριες έχουν εξασφαλίσει ονομαστικές προσκλήσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
    Στην κορίνα η Μαρία Σταματουλά σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ. Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος, επί ολλανδικού εδάφους κατέρριψε το ρεκόρ Ευρώπης στην κορίνα κατηγορίας 32.
    Στην πρώτη κιόλας προσπάθεια είχε επίδοση 17.43, συντρίβοντας το προ… 12ετίας (5/7/90) ρεκόρ της Βρετανίδας Αν Βόφιντεν με 17.26 στο ‘Ασεν της Ολλανδίας.
    Η τέταρτη κυρία της… παρέας, η Παρασκευή Κανζά, ήταν δεύτερη στην κούρσα των 100 μέτρων κατηγορίας 11 με 13.52.
    Όσον αφορά τους άνδρες, η σφαίρα ήταν αυτή που χάρισε στην Ελλάδα τρία μετάλλια.
    Ο Ευστράτιος Νικολαΐδης ήταν δεύτερος στην κατηγορία 20 με 13.01μ., ενώ στην ίδια κατηγορία ο Κώστας Ντιμπίδης κατετάγη τρίτος με 12.53μ.
    Στην κατηγορία 54, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε την τρίτη θέση με 8 μέτρα 37 εκατοστά, επίδοση που σημείωσε στην τέταρτη προσπάθεια.

    Comments are closed.